Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Magazijn bouwen

Ben je toe aan een nieuw magazijn en wil je een nieuw magazijn bouwen? Wil je weten wat de kostprijs van een magazijn van grote afmetingen bouwen is? Unibouw helpt je bij het realiseren van een nieuw magazijn waar al jouw bedrijfsspullen spullen in opgeslagen kunnen worden. Het plan voor jouw magazijn bouw is in korte tijd realiteit. Wij bieden een totaaloplossing die aansluit bij de wensen van jouw onderneming.

Voor welke doeleinden

Het kan zomaar zijn dat je bedrijf goed aan het groeien is, en dat is altijd een fijne gedachte. Dit gaat echter vaak gepaard met een groeiend ruimtegebrek. Dan kan een magazijn enorm handig zijn. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan een nieuw magazijn omdat het oude magazijn niet meer naar behoren functioneert.

Goed laten informeren

Echter, een beslissing over een investering als deze maak je niet van de een op de andere dag. Voordat je een magazijn, eventueel in combinatie met een nieuw distributiecentrum, gaat laten bouwen, zul je eerst geïnformeerd willen worden over wat de mogelijkheden zijn. En wat het benodigde budget hiervoor is. Heb je al een locatie op het oog of kun je hier advies bij gebruiken? Wij helpen jou graag wanneer je de opslagruimte voor jouw bedrijf wilt uitbreiden bij groei, ongeacht de afmetingen. Wij zijn vooral gespecialiseerd in grote projecten – je kunt hierbij denken aan magazijnen vanaf 2000 vierkante meter.

Werkwijze magazijn bouwen of renovatie

Unibouw onderscheidt zich in het bouwen van magazijnen door onze bewezen effectieve werkwijze. Wij bouwen een magazijn op maat volgens een bepaalde werkwijze die wij al jaren hanteren. Alle facetten van de nieuwbouw van een magazijn vinden in de eigen, interne organisatie plaats.

Stappen eigen werkwijze

Tijdens een analysetraject brengen we al je wensen omtrent het bouwen van het nieuwe magazijn in kaart. Indien gewenst kunnen we door middel van onze tool bouwgrondvinden.nl tevens een locatie inventarisatie voor bouwgrond verzorgen, evenals de financiering voor het bouwen van een magazijn.

Na het bereiken van overeenstemming kan er gestart worden met het ontwerpen van het nieuwe magazijn. Hierin worden alle praktische eisen en wensen omtrent de nieuwbouw van het magazijn meegenomen. Daarnaast wordt ook de esthetische kant van je nieuwe magazijn niet vergeten. Door middel van visuals wordt getoond hoe het nieuwe magazijn eruit zal gaan zien.

Tijdens het bouwen van het magazijn, de realisatie, heb je één aanspreekpunt. Zo weet je zeker dat je contact hebt met iemand die geheel op de hoogte is van de stand van zaken van jouw project.

Systeembouw voor magazijnen

Na de concept-, teken- en constructiefase gaan we beginnen met het daadwerkelijke bouwen. We werken met een degelijk en kwalitatief bouwsysteem dat gedeeltelijk prefab is. Hierdoor kan Unibouw korte doorlooptijden realiseren in de nieuwbouw van een magazijn. Ook de afwerking komt voor onze rekening. Wij leveren je nieuwbouw magazijn volledig turnkey op. Dat wil zeggen dat je slechts de sleutel van je nieuwe magazijn om hoeft te draaien om van start te gaan met je activiteiten.

Kostprijs magazijn bouwen

Wanneer je een magazijn wil laten bouwen komen daar natuurlijk kosten bij kijken. Maar wat zijn de kosten van magazijnbouw eigenlijk? Dit hangt van diverse onderdelen af. Waar gaat de nieuwbouw van het magazijn plaatsvinden? Welke materialen worden er gebruikt voor het bouwen van het magazijn? Wij bieden vooraf duidelijkheid over de kosten zodat deze je niet gedurende het proces zullen verrassen.

Waar eerst over nadenken bij de bouw van een nieuw magazijn?

Er is een aantal dingen die je moet overwegen met een nieuw magazijn om te zorgen dat deze geheel aansluit bij jouw wensen. Niet alleen nu, maar ook met het oog op de toekomst en een eventuele verdere groei van de organisatie. Een magazijn bouwen doe je tenslotte ook met het oog op de toekomst.

Allereerst is het belangrijk te overwegen welke goederen er binnenkomen, wil je plaats vrijmaken voor crossdocking? Hoe gaan de goederen precies worden geleverd? En zullen er orderpickers nodig zijn?

Wat ook niet moet worden vergeten is om na te denken hoe de goederenstroom zal verlopen en welke transportmiddelen er moeten worden gebruikt.

Een ander aandachtspunt om naar te kijken is welke doorloopsnelheid de artikelen zullen hebben. En er zal een groeiverwachting worden gemaakt van de komende periode. De voornaamste reden voor een nieuwe loods is immers dat men capaciteit tekort komt. Er kan een projectie worden gemaakt van verwachte toekomstige groei, je wilt immers een magazijn dat niet enkel bestendig is voor meer capaciteit op de korte termijn, maar je wilt ook een locatie die op de lange termijn volstaat voor groei in bijvoorbeeld een aantal jaar.

Vergeet ook niet na te deken over de inrichting van het magazijn. Heb je plannen voor het compacter maken van de opslag? En wil je efficienter gaan werken door bijvoorbeeld minder daadwerkelijke arbeid nodig te hebben om alles gedaan te krijgen? Ga je verder gebruik maken van een standaard stelling of worden er stellingen gebruikt die verrijdbaar zijn?

Verplaats je grote producten?

Ook interne transportmiddelen die gebruikt gaan worden, zijn van invloed op het bouwen van loodsen. Dit is namelijk een bepalende factor voor hoe de loodsen er uit moet komen te zien. Wanneer er bijvoorbeeld zware artikelen in het magazijn staan, is de kans groot dat deze zware producten binnen mogelijk moeten worden verplaatst met heftrucks. Ook kan er eventueel van transportbanden gebruik worden gemaakt voor het verplaatsen van goederen.

Een vlekkenplan opstellen

Een vlekkenplan helpt bij het uitwerken van een optimale indeling voor de loodsen. Deze wordt vaak gemaakt in een tekening. Hiervoor is een schets nodig van de indeling en aan de hand hiervan kan worden bepaald welke ruimte waar moet komen. Is er bijvoorbeeld een extra kantoorruimte nodig? Dan zul je in zijn geheel van te voren een groter magazijn nodig hebben. In een vlekkenplan wordt bepaald welke mensen bij elkaar in de buurt dienen te zitten en dus waar rekening mee gehouden moet worden bij de indeling van het magazijn. Ook kunnen verbanden tussen groepen worden uitgelegd door middel van nummering. Als alles volgens plan verloopt, ontstaat er een voorlopig ontwerp van de inrichting van het magazijn.

Samen met Unibouw

Ben je op zoek naar meer informatie om samen met Unibouw aan de slag te gaan voor nieuwe magazijn? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen graag wat mogelijk is voor jouw organisatie.

Ook voor een bedrijfspand laten bouwen, een bedrijfshal of andere bedrijfsruimte ben je bij Unibouw aan het juiste adres. Ontdek er alles over!

NEEM CONTACT OP

Een afspraak plannen

Veelgestelde vragen

Waar mag een nieuw magazijn gebouwd worden in Nederland?

In Nederland is het verplicht dat een bouwplaats voor een magazijn of loods voldoet aan de gemeentelijke bouw- en bestemmingsplannen. Er wordt hierbij gekeken naar het type terrein waarop hallen of bedrijfshallen gebouwd mogen worden. In de meeste gevallen gaat hierbij om agrarisch of industrieel terrein. Daarnaast moet een gebouw voldoen aan de eisen qua constructie en veiligheid. De geldende regels van een nieuw magazijn bouwen variëren per gemeente.

Is een nieuwbouw magazijn goedkoper dan een bestaand magazijn kopen?

Nieuwbouw loodsen of bedrijfshallen kunnen voordeliger zijn dan een bestaande loods. Dit komt doordat bij het bouwen van een loods direct rekening gehouden kan worden met de specifieken wensen. Denk hierbij aan het aanpassen van de gewenste afmeting, panelen, de plaatsing van een lichtstraat en (geïsoleerde) wandbeplating.

Bij een bestaande bouw van een loods kunnen hogere kosten komen kijken. Voorbeelden hiervan zijn sloop, renovatie en aanpassingen aan de staat en vloer. Daarnaast wordt er bij een nieuw magazijn bouwen direct gekozen voor een modernere staalconstructie.

Wordt het magazijn geheel naar de wensen voor mijn onderneming gebouwd?

Een nieuwbouw magazijn bouwen kan direct geheel naar eigen smaak gebouwd worden. Je kunt de staalconstructie en de montage afstemmen op je eigen specifieke vereisten. Denk hierbij aan het aantal ramen dat geplaatst moet worden, het type gevelbeplating, deuren, goten en nog veel meer.
Het gehele proces, van de fundering en bouw tot de oplevering, kan op maat worden uitgevoerd door Unibouw. Alles wordt geplaatst en gemonteerd, naar jouw eigen wens.

Vanaf hoeveel m2 bouwt Unibouw magazijnen?

Unibouw bouwt nieuwe magazijnen vanaf ongeveer 1000 m². Tijdens de bouw van de nieuwe loods wordt er een totaal oplossing geboden, van ontwerp en afmeting tot de bouw, de realisatie en de oplevering van de loods.

Wat is het verschil tussen een magazijn en een loods?

Bij Unibouw kunnen we je helpen aan zowel een nieuw magazijn als aan een loods. Het verschil tussen beide is dat een loods vaak groter is dan een magazijn en hogere plafonds heeft. Ook wordt er bij een loods bouwen vaak rekening gehouden met grote toegangsdeuren om bijvoorbeeld vrachtwagens en apparatuur toegang te geven.

“Door een directe manier van communiceren en een pragmatische manier van handelen met opdrachtgevers en andere belanghebbenden hebben we er gezamenlijk in een kort tijdsbestek iets moois van kunnen maken!”

Janco van de Graaf - Projectmanager Developments Next Level
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Unibouw druk bezig met bouwen duurzaam distributiecentrum op strategische toplocatie in Amsterdam

In opdracht van de Bossche vastgoedontwikkelaar Proptimize zijn we aan de Bromostraat in Amsterdam gestart met de bouw van een …

Unibouw geeft ALLSAFE de ruimte in Venlo

Heb je meer spullen dan er in je huis passen? Of zoek je een tijdelijk onderdak voor je inventaris? ALLSAFE …

Unibouw bouwt hypermodern logistiek in Hapert

Van uitstel komt vaak afstel, maar gelukkig niet altijd. De plannen om in opdracht van VDG Real Estate een hypermodern …