Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Magazijn bouwen

Ben je toe aan een nieuw magazijn en wil je een nieuw magazijn bouwen? Wil je weten wat de kostprijs van een magazijn van grote afmetingen bouwen is? Unibouw helpt je bij het realiseren van een nieuw magazijn waar al je spullen in opgeslagen kunnen worden. En geeft antwoord op al je vragen. Het plan voor jouw magazijn bouw is in korte tijd realiteit.

Voor welke doeleinden?

Het kan zomaar zijn dat je bedrijf goed aan het groeien is, en dat is altijd een fijne gedachte. Dit gaat echter vaak gepaard met een groeiend ruimtegebrek. Dan kan een magazijn enorm handig zijn. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan een nieuw magazijn omdat het oude magazijn niet meer naar behoren functioneert.

Goed geïnformeerd raken

Echter, een beslissing over een investering als deze maak je niet van de een op de andere dag. Voordat je een magazijn, eventueel in combinatie met een nieuw distributiecentrum, gaat laten bouwen, zul je eerst geïnformeerd willen worden over wat de mogelijkheden zijn. En wat het benodigde budget hiervoor is. Heb je al een locatie op het oog of kun je hier advies bij gebruiken? Wij helpen jou graag wanneer je de opslagruimte voor jouw bedrijf wilt uitbreiden bij groei, ongeacht de afmetingen. Wij zijn vooral gespecialiseerd in grote projecten – je kunt hierbij denken aan magazijnen vanaf 2000 vierkante meter.

Werkwijze magazijn bouwen

Unibouw onderscheidt zich in het bouwen van magazijnen door onze bewezen effectieve werkwijze. Wij bouwen een magazijn op maat volgens een bepaalde werkwijze die wij al jaren hanteren. Alle facetten van de nieuwbouw van een magazijn vinden in de eigen, interne organisatie plaats.

Stappen eigen werkwijze

Tijdens een analysetraject brengen we al je wensen omtrent het bouwen van het nieuwe magazijn in kaart. Indien gewenst kunnen we door middel van onze tool bouwgrondvinden.nl tevens een locatie inventarisatie voor bouwgrond verzorgen, evenals de financiering voor het bouwen van een magazijn.

Na het bereiken van overeenstemming kan er gestart worden met het ontwerpen van het nieuwe magazijn. Hierin worden alle praktische eisen en wensen omtrent de nieuwbouw van het magazijn meegenomen. Daarnaast wordt ook de esthetische kant van je nieuwe magazijn niet vergeten. Door middel van visuals wordt getoond hoe het nieuwe magazijn eruit zal gaan zien.

Tijdens het bouwen van het magazijn, de realisatie, heb je één aanspreekpunt. Zo weet je zeker dat je contact hebt met iemand die geheel op de hoogte is van de stand van zaken van jouw project.

Systeembouw voor magazijnen

Na de concept-, teken- en constructiefase gaan we beginnen met het daadwerkelijke bouwen. We werken met een degelijk en kwalitatief bouwsysteem dat gedeeltelijk prefab is. Hierdoor kan Unibouw korte doorlooptijden realiseren in de nieuwbouw van een magazijn. Ook de afwerking komt voor onze rekening. Wij leveren je nieuwbouw magazijn volledig turnkey op. Dat wil zeggen dat je slechts de sleutel van je nieuwe magazijn om hoeft te draaien om van start te gaan met je activiteiten.

Kostprijs magazijn bouwen

Wanneer je een magazijn wil laten bouwen komen daar natuurlijk kosten bij kijken. Maar wat zijn de kosten van magazijnbouw eigenlijk? Dit hangt van diverse onderdelen af. Waar gaat de nieuwbouw van het magazijn plaatsvinden? Welke materialen worden er gebruikt voor het bouwen van het magazijn? Lees hier meer over de kosten van magazijnbouw.

Waar eerst over nadenken bij de bouw van een nieuw magazijn?

Er is een aantal dingen die je moet overwegen met een nieuw magazijn om te zorgen dat deze geheel aansluit bij jouw wensen. Niet alleen nu, maar ook met het oog op de toekomst en een eventuele verdere groei van de organisatie. We zetten graag zaken op een rij waar je bij het laten vervaardigen van grote magazijnen rekening mee kunt houden.

  • Allereerst is het belangrijk te overwegen welke goederen er binnenkomen, wil je plaats vrijmaken voor crossdocking? Hoe gaan de goederen precies worden geleverd? En zullen er orderpickers nodig zijn?
  • Wat ook niet moet worden vergeten is om na te denken hoe de goederenstroom zal verlopen en welke transportmiddelen er moeten worden gebruikt.
  • Een ander aandachtspunt om naar te kijken is welke doorloopsnelheid de artikelen zullen hebben. En er zal een groeiverwachting worden gemaakt van de komende periode. De voornaamste reden voor een nieuw magazijn is immers dat men capaciteit tekort komt. Er kan een projectie worden gemaakt van verwachte toekomstige groei, je wilt immers een magazijn dat niet enkel bestendig is voor meer capaciteit op de korte termijn, maar je wilt ook een locatie die op de lange termijn volstaat voor groei in bijvoorbeeld een aantal jaar.

Onderzoek vooraf

Wanneer de processen van het magazijn zelf zijn uitgewerkt, dan kun je uitzoeken waar de mogelijkheden liggen om te verbeteren. Er bestaan verschillende technieken die goed kunnen helpen met het compacter maken van de opslag. Zo wordt ervoor gezorgd dat er minder daadwerkelijke arbeid nodig is om alles gedaan te krijgen. Nu is een goed moment om alvast na te denken over een efficiënter magazijn. Ga je bijvoorbeeld gebruik maken van een standaard stelling of worden er stellingen gebruikt die verrijdbaar zijn?

Verplaats je grote producten?

Ook interne transportmiddelen die gebruikt gaan worden, zijn van invloed op het bouwen van het magazijn. Dit is namelijk een bepalende factor voor hoe het magazijn er uit moet komen te zien. Wanneer er bijvoorbeeld zware artikelen in het magazijn staan, is de kans groot dat deze zware producten binnen mogelijk moeten worden verplaatst met heftrucks. Ook kan er eventueel van transportbanden gebruik worden gemaakt voor het verplaatsen van goederen.

Een vlekkenplan opstellen

Een vlekkenplan helpt bij het uitwerken van een optimale indeling voor het magazijn. Deze wordt vaak gemaakt in een tekening. Hiervoor is een schets nodig van de indeling en aan de hand hiervan kan worden bepaald welke ruimte waar moet komen. Is er bijvoorbeeld een extra kantoorruimte nodig? Dan zul je in zijn geheel van te voren een groter magazijn nodig hebben. In een vlekkenplan wordt bepaald welke mensen bij elkaar in de buurt dienen te zitten en dus waar rekening mee gehouden moet worden bij de indeling van het magazijn. Ook kunnen verbanden tussen groepen worden uitgelegd door middel van nummering. Als alles volgens plan verloopt, ontstaat er een voorlopig ontwerp van de inrichting van het magazijn.

Samen met Unibouw

Ben je op zoek naar meer informatie om samen met Unibouw aan de slag te gaan voor nieuwe magazijn? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen graag wat mogelijk is voor jouw organisatie.

Ook voor een bedrijfspand laten bouwen, een bedrijfshal of andere bedrijfsruimte ben je bij Unibouw aan het juiste adres. Ontdek er alles over!

NEEM CONTACT OP

Een afspraak plannen

De communicatie was perfect en ook de beheersing van het meer- en minderwerk was helemaal in orde.

Joep Noordman
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …

Logistica 8 – 10 november

Hoe ziet de wereld van logistiek er straks uit? Welke rol spelen de gebruiker, het gebied, het gebouw en de …

Unibouw bouwt op torenhoog niveau bij Eindhoven Airport

Moet je binnenkort een keer op Eindhoven Airport zijn? Doe je zelf een plezier en rij voor of na je …