Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Nieuw bedrijfspand Quantiparts ruim vóór geplande datum opgeleverd

23.04.2024

Natuurlijk, op de bouwplaats dragen we altijd helmen en veiligheidsschoenen. Maar je zou ook kunnen vermoeden dat onze mensen die in Zwolle voor Quantiparts aan het werk waren zevenmijlslaarzen droegen. Want de oplevering van dit pand was al half december 2023, in plaats van voorjaar 2024!

Voor dit project bouwden we in opdracht van VDG Real Estate een nieuw logistiek pand voor huurder Quantiparts. De klus begon al voordat onze werkvoorbereider de eerste schetsen maakte. We moesten namelijk eerst, in goed overleg met opdrachtgever en huurder natuurlijk, op zoek naar bouwgrond. Op dat gebied bewees ons zusterbedrijf Bouwgrondvinden.nl ons een grote dienst. Samen met VDG werkten we vervolgens, eind 2020,  de eerste ideeën en schetsen uit op een kavel op een bedrijventerrein in de buurt van Zwolle.

In de smaak
Die plannen vielen erg in de smaak van Quantiparts. Daarmee was een huurder gevonden. Quantiparts is een dochtermaatschappij van Wärtsilä, wereldleider op het gebied van innovatieve technologieën voor de scheepvaart- en energiemarkten. Unibouw-projectmanager Richard van Campen vertelt: “Quantiparts levert wereldwijd onderdelen voor scheepsmotoren en reviseert scheepsmotoren. Zij waren gehuisvest in het stationsgebied van Zwolle in verschillende, aaneengesloten panden. Quantiparts had de wens om in een pand gehuisvest te zijn waar alle afdelingen en disciplines bijeenkwamen. Vanwege de zware scheepsmotoren zijn er hoge eisen gesteld aan de draagkracht van de beganegrondvloer en voor het interne transport is er een staalconstructie met kraanbaanliggers ontworpen.”

Prettige werkplek
Met die wensen konden we natuurlijk prima rekening houden. Een deel van de halvloer is uitgevoerd als supervlakke vloer voor hoogbouwstellingen. Het deels in de hal doorlopende kantoor is nu ruim voldoende groot om het voltallige personeel een nieuwe, prettige en gezonde werkplek te bieden. In de hal zijn tevens kantoren, toiletten en werkplaatsen gecreëerd voor het personeel dat werkzaam is in de bedrijfshal. Op het buitenterrein zijn twee laadkuilen met in totaal acht laaddocks gebouwd. Het complete bouwwerk is brandbeveiligd met een sprinklerinstallatie. Maar laten we vooral hopen dat de scheepsmotoren op een later moment voor het eerst worden blootgesteld aan water. Over water gesproken: H2O is ook de naam van het bedrijvenpark waarop we dit pand bouwden. Toeval of niet?

Niet twaalf, maar negen maanden bouwtijd
Opvallend aan dit project is – we meldden het eerder al – de voortvarendheid ervan. Op 14 maart 2023 sloegen Job van der Burgt en Jens Nijmeijer, respectievelijk de directeur en jongste medewerker van Quantiparts, gezamenlijk de eerste funderingspaal de grond in. We waren toen in de veronderstelling dat we een jaar over dit karwei zouden doen. Het ging allemaal wat sneller. Richard vertelt hoe dat kwam. “We hebben in zo’n korte tijd gebouwd, omdat we in de meest ideale jaargetijde gestart zijn. In het voorjaar, toen er ook nog eens weinig neerslag viel in Nederland. De ruwbouw is razendsnel uitgevoerd; we hadden nauwelijks last van onwerkbaar weer.  Daarnaast verliep ook de samenwerking erg soepel. De opdrachtgever was uitstekend bereikbaar voor overleg en om besluiten te nemen. Die ideale omstandigheden, in combinatie met de ervarenheid van mijn team, zorgden ervoor dat het allemaal pijlsnel ging.”

Al met al waren we in negen maanden klaar, drie maanden eerder dan voorzien. Gelukkig maakte onze opdrachtgever daar geen probleem van. En als de opdrachtgever blij is, zijn wij dat natuurlijk ook.

Ook geïnteresseerd

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

‘Unibouw, zet het naastgelegen perceel maar vast in puin, want die plaats hebben we binnenkort nodig’. Met dat verzoek van …

Unibouw gaat voortvarend van start voor scheepsmotorexpert Quantiparts op bedrijvenpark H2O

Natuurlijk, bouwen is de kernactiviteit van Unibouw. Maar weet je wat we stiekem ook heel leuk vinden? Als klanten ons …

Unibouw bouwt ook in Maastricht voor DSV

Misschien las je het pas al op onze fonkelnieuwe website: dat Unibouw in Venlo een dubbeldeks warehouse gaat bouwen voor …