Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Realisatie

De laatste jaren zien we dat steeds meer bedrijven kiezen voor modulair bouwen. Waar deze optie vroeger vooral werd gebruikt voor tijdelijke huisvesting, zien we de laatste jaren dat dit steeds vaker wordt gebruikt als vorm van permanente huisvesting. Ook voor bedrijfspanden!

Modulair bouwen is in de loop der jaren steeds verder geperfectioneerd en nu een prima en solide alternatief voor permanente bouw, ook voor bedrijven.

Realisatie modulair bouwen

Wij bouwen volgens de Unibouwmethode: Op basis van modulaire systeembouw. Dit is een methode die ons in staat stelt om het bouwproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij minimaliseren zowel de bouwtijd als de bouwkosten.

Ben je op zoek naar een partner die probleemloos kan bouwen en zorgt voor optimale stroom in je logistieke proces? Dan ben je op zoek naar de ons als partner in de modulaire bouwsector. Unibouw is jouw partner voor alle modulaire bouwprojecten!

Modulaire bouw als alternatief voor traditionele bouw

Modulaire systeembouw is een compleet andere manier van bouwen als we kijken naar traditionele bouwmethodes. Het productiewerk gebeurt grotendeels in de fabriek.

Doordat bij modulaire woningen en bedrijfspanden de onderdelen in de fabriek geproduceerd worden is het proces sneller en efficiënter. Nadat de onderdelen in de fabriek afgewerkt zijn gaan ze naar de bouwplaats en wordt het pand gebouwd.

Modulaire bouw: Van tijdelijk naar permanente optie

Eerder had modulaire bouw vooral een tijdelijk karakter, maar tegenwoordig is het onderdeel van de permanente opties. Vandaag de dag zijn we veel verder op het gebied van isolatie. Goede isolatie maakt een aangenaam binnenklimaat en vandaag zijn er veel hoogwaardige materialen beschikbaar (verbeterde betonnen vloeren, betonnen heipalen).

Deze optie kent hoge efficiëntie en lagere kosten ten opzichte van de traditionele bouwsector waardoor ze per direct een stuk aantrekkelijker wordt.

Werkwijze modulaire bouw

De realisatie van het plan is onderdeel van de laatste stappen van een nieuw bedrijfspand. Ook modulaire panden hebben een ontwerp en vergunning nodig. Als die eenmaal zijn geregeld dan weet het bouwteam precies waar het aan toe is. Do onderdelen voor het project zijn besteld en moeten worden afgeleverd op de bouwplaats. De realisatie is niets meer dan het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen op de bouwplaats. Of het nu gaat om een bedrijfspand, een bedrijfshal, een magazijn of andere bedrijfsruimte.

De realisatie van modulaire gebouwen als bedrijfspanden

Voordat we kunnen beginnen met het daadwerkelijk realiseren van de losse elementen tot een bedrijfspand, zullen we op de bouwplaats eerst een aantal dingen voorbereiden. De juiste voorzieningen zoals bouwstroom, water, een mobiel ketenpark, afvalcontainers, bouwhekken en reclameborden worden allemaal geregeld. Daarna zorgen we ervoor dat het bouwterrein bouwrijp gemaakt wordt, leggen we de betonnen fundering en we zorgen ervoor dat de riolering wordt aangelegd.

De constructie van het pand

De ruggengraat van het gebouw zullen we door een staalconstructie vormen. Staal is sterk, van hoge kwaliteit en kent een lange levensduur. De keuze voor deze constructie wordt bepaald door een programma van eisen. Waar dat nodig is wordt de staalconstructie brandwerend bekleed. Bok het monteren van de kozijnen, ramen en deuren zorgen we ervoor dat het pand wind- en waterdicht gemaakt wordt. Hierna worden de vloeren gestort. De vloeren zijn duurzaam, slijtvast en onderhoudsarm.

De volgende stap

Wanneer bovenstaande onderdelen gereed zijn, beginnen we aan de complete elektrotechnische installaties zoals verlichting en stroomvoorzieningen. Ook het kantoor wordt compleet afgebouwd met bijvoorbeeld de riolering, de waterleiding, het sanitair en de ventilatie. Ook de buitenzijde van het pand wordt volledig afgebouwd. Denk hierbij aan de bestrating, beplanting en het hekwerk.

Een aantrekkelijke optie voor ieder bedrijf

De laatste jaren zijn technieken op het gebied van isolatie enorm verbeterd, waardoor je binnen met modulaire gebouwen een lage energierekening kunt verwachten. ook zijn er minder transportbewegingen nodig voor modulaire gebouwen en is er minder afval vanaf de bouwplaats doordat het productiewerk in de fabriek plaatsvindt. Deze projecten verbruiken dus ook minder energie. Dit alles bij elkaar maakt dat deze optie hierdoor aanzienlijk aantrekkelijk wordt.

Communicatie modulaire systeembouw

Jij wilt goed op de hoogte blijven en met eigen ogen aanschouwen dat alles volgens plan verloopt. Ook tijdens deze fase van de modulaire bouw weet jij precies waar jij je vragen kunt stellen. Je wordt op de hoogte gehouden door jouw contactpersoon en uitgenodigd voor de bouwvergaderingen. Je blijft volledig betrokken als jij dat wilt.

Turnkey projecten modulaire systeembouw

Wij leveren de bouw op, precies zoals wij hebben afgesproken. Turnkey projecten zijn projecten waarbij wij de volledige realisatie verzorgen zodat jij alleen nog maar de sleutel hoeft om te draaien en direct aan de inrichting kunt beginnen.

Analyse

Een goede oplossing begint bij een grondige analyse

Bouwgrond

Bouwgrond vind je met Bouwgrondvinden.nl

Financiering

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ontwerp

Jouw wensen zijn leidend

Realisatie

Snel en efficiënt bouwen met beheersbare kosten

Beheer & onderhoud

Jouw investering in goede handen