Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

E-commerce

Efficiënter werken? Uitbreiden, uitbouwen, of een nieuwbouw bedrijfshuisvesting realiseren voor jouw bedrijf? Huren, kopen of leasen? Unibouw realiseert optimale bedrijfshuisvesting in de e-commerce. Onze adviseurs denken bovendien ook mee in financiële oplossingen.

Wat jouw plannen ook zijn, Unibouw doet een aanbod met een hoogwaardige uitstraling en een scherpe prijsstelling.

Optimaal design

Dankzij jarenlange ervaring weten onze adviseurs precies met welke vraagstukken jij te maken hebt. Zij brengen samen met jou in kaart waar de aan- of nieuwbouw van jouw logistieke centrum of bedrijfshal aan moet voldoen. Onze architect, logistiek adviseur, projectcoördinator en onze vaste partners werken intensief samen om het beste ontwerp tot stand te brengen. Het grote voordeel hiervan is dat het ontwerp technisch uitvoerbaar én binnen het budget te realiseren en dat er tijdens de uitvoering geen aandacht meer hoeft te worden geschonken aan detaillering.

Unibouw biedt ondernemers die daar behoefte aan hebben een unieke, kosteloze consultancy service aan. Hiermee gaan we voor de start van de bouw terug naar de kern: Wat wil je precies bereiken met het nieuwe pand? Wat is het doel? Is dat om sneller, efficiënter en/of duurzamer te kunnen werken? Om specifieke problemen op te lossen? Om uiteindelijk kosten te besparen? Om nieuwe markten aan te boren? Om het logistieke proces anders in te kunnen richten? Met onze schat aan bouwkundige en bedrijfskundige ervaring kunnen wij een scherpe analyse maken en op basis daarvan een doeltreffend en slim ontwerp neerleggen. Dit helpt jou bij het behalen van een goed bedrijfsresultaat.

Werkwijze

Unibouw neemt alle verantwoordelijkheid op zich in de voorbereiding, tijdens de bouw, maar ook daarna. De samenwerking is daarbij zo intensief als jij wenst. Zo kunnen wij heel sec een ontwerp realiseren. Of van A tot Z betrokken zijn, van de totstandkoming van het ontwerp tot de vergunningsaanvraag.

Snel operationeel

De nieuwbouw van een logistiek centrum is sneller klaar dan je denkt. Ons modulaire bouwsysteem zorgt voor korte bouwtijden met een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Wij leveren altijd binnen de gestelde termijnen. Turnkey, dat wil zeggen dat jij alleen maar de sleutel hoeft om te draaien en direct aan de slag kan met de inrichting van het nieuwe logistieke centrum.

Strategische vestigingslocatie

Voor ondernemers in de e-commerce is een strategische vestigingslocatie essentieel. Een uitstekende arbeidsmarkt en multimodale bereikbaarheid zijn belangrijke vereisten. Daarnaast zien we door de opkomst van last mile delivery dat logistieke hubs aan de rand van de stad met name voor e-commerce-ondernemers steeds belangrijker worden. Momenteel is er echter sprake van extreme krapte op de grondmarkt. Het antwoord hierop? Bouwgrondvinden.nl.  

In Nederland biedt Bouwgrondvinden.nl het meest complete overzicht voor commerciële bouwgrond. De database is ontwikkeld met behulp van input van talloze grondeigenaren en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe bouwgrond. Compleet én actueel dus. Bouwgrondvinden.nl biedt bovendien waardevolle informatie en toegang tot kavels die veelal niet bekend zijn in de markt.

Duurzaamheid

Ieder bouwwerk wordt met de grootste zorgvuldigheid gebouwd, waarbij de laatste standaarden en normeringen op het gebied van duurzaamheid in acht worden genomen. De focus ligt hierbij op circulariteit. Doordat onze modulaire werkwijze en een gedegen voorbereiding bouwen wij snel en efficiënt, met minimale verspilling. Unibouw is in het bezit van de ISO 14001 certificering en heeft al vele bedrijfshallen gebouwd die een BREEAM certificering hebben ontvangen.

Lees ook meer over bouwen voor de leisure branche.

Veelgestelde vragen over E-com distributiecentrum

Verschilt een e-com distributiecentrum van een standaard distributiecentrum?

Jazeker. Een e-com distributiecentrum verschilt aanzienlijk van een standaard distributiecentrum. Een e-commerce distributiecentrum is ontwikkeld om de snelle en efficiënte verwerking van online bestellingen te ondersteunen. In een e-com distributiecentrum worden vaak geavanceerdere technologieën voor orderpicking en -verwerking gebruikt. Denk hierbij aan sorteer- en verpakkingslijnen, en systemen voor het beheer van voorraden. Deze centra zijn ook ingericht om een hoge doorvoersnelheid te hanteren met snelle in- en uitvoer van producten. Unibouw kan deskundige ondersteuning bieden bij het ontwerpen en bouwen van een e-com distributiecentrum, rekening houdend met factoren zoals automatisering en efficiënt ruimtegebruik.

Welk type producten kunnen in een e-com distributiecentrum verwerkt worden?

In een e-com distributiecentrum kunnen allerlei soorten producten worden verwerkt. Kleine consumentenartikelen zoals kleding en elektronica maar ook meubels en huishoudelijke apparaten. In een e-com distributiecentrum worden producten snel en efficiënt verwerkt met behulp van opslagfaciliteiten en automatisering op het gebied van orderpicking. Unibouw heeft jaren ervaring bij het ontwerpen van flexibele e-com distributiecentra om allerlei producten te verwerken. Wij zetten onze expertise graag in, met aandacht voor opslagbeheer en orderafhandeling.

Is een e-commerce distributiecentrum ook duurzaam?

Ja, een e-commerce distributiecentrum kan zeker duurzaam zijn. Veel online retailers willen hun logistieke processen zo duurzaam mogelijk maken door hun CO2-uitstoot te verminderen en energiezuinige technologieën en transportmiddelen. Ook kunnen er in een e-commerce distributiecentrum gebruik gemaakt worden van recyclingprogramma’s. Ook wordt er in e-commerce distributiecentra vaak gebruikgemaakt van groene energiebronnen, zoals zonne-energie via zonnepanelen, om de impact op het milieu te verminderen. Wil je weten hoe de bouw van een duurzaam e-commerce distributiecentrum in zijn werking gaat? Wij adviseren je graag, bel of mail ons gerust eens.

Waar moet ik op letten bij het bepalen van de locatie voor een nieuw distributiecentrum voor e-commerce?

Een goede locatie kan helpen bij het optimaliseren van de logistieke operaties en het efficiënt afhandelen van de bestellingen. Bij het bepalen van de locatie voor een nieuw distributiecentrum voor e-commerce is het goed om te letten op de nabijheid van belangrijke transportinfrastructuur, zoals autosnelwegen belangrijk. Dit vermindert verzendkosten en -tijd. Daarnaast moet er gelet worden op de beschikbaarheid van personeel in de regio en de beschikbaarheid van ruimte en faciliteiten, zoals magazijnruimte en parkeergelegenheid.

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Unibouw bouwt stijlvol pand op postzegellocatie

Voor een aannemer is het natuurlijk fijn om te werken op een ruim bouwterrein dat makkelijk toegankelijk is. Maar de …

Werk aan de winkel in Roosendaal: Unibouw en Brisck bouwen nieuw Picnic-pand

Unibouw en Brisck hebben elkaar weer gevonden. We werkten in het verleden al veel en goed samen met onze bevriende …

Unibouw bouwt modieus nieuw warehouse voor Modexpress in Helmond

Dat Helmond behalve een sportieve ook een modieuze stad is, mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dat is niet op …

Projecten

Trots op elke vierkante meter