Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Bouwgrond

Hulp nodig bij het zoeken? Al een kavel op het oog? Hoe zit het met de bereikbaarheid? En de arbeidsmarkt? Of wil je juist hulp bij het verkopen van bouwgrond? Alles rondom het onderwerp bouwgrond komt samen bij Bouwgrondvinden.nl: dochteronderneming van Unibouw.

Unibouw raadt Bouwgrondvinden.nl aan

Bouwgrondvinden.nl is hét platform voor het vinden, kopen en verkopen van bouwgrond voor bedrijfsmatig vastgoed. Bouwgrond wordt steeds schaarser waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om een geschikte kavel te vinden. Bovendien wil je hier als ondernemer zo min mogelijk mee bezig zijn en je focussen op je core business. Dit is waarom de markt Bouwgrondvinden.nl nodig heeft en in de toekomst nóg meer nodig zal hebben.

Door vraag en aanbod rechtstreeks aan elkaar te koppelen, wordt jouw zoektocht naar bouwgrond efficiënter, sneller en succesvoller. Bouwgrondvinden.nl is dagelijks bezig met bouwgrond en dus zeer goed op de hoogte van actuele grondposities en aanverwante marktontwikkelingen. Via Bouwgrondvinden.nl krijg je toegang tot informatie en kavels die veelal niet bekend zijn in de markt.

In Nederland biedt Bouwgrondvinden.nl het meest complete overzicht voor commerciële bouwgrond. De database is ontwikkeld met behulp van input van talloze grondeigenaren en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe bouwgrond. Compleet én actueel dus. Of je nu op zoek bent naar bouwgrond voor een bedrijfshal, een bedrijfspand, een magazijn of andere bedrijfsruimte.

Groot netwerk

Unibouw en Bouwgrondvinden.nl hebben een groot netwerk. Wij hebben de juiste contacten om bouwgrond te vinden die wél volledig aansluit op jouw wensen en doelen. Laat ons je helpen!

Locatie-inventarisatieservice

Naast de openbaar beschikbare databank biedt Bouwgrondvinden.nl de locatie-inventarisatieservice aan. Dat werkt als volgt. We bekijken samen jouw zoekvraag en analyseren de specifieke locatiecriteria. Welke factoren hebben invloed op jouw optimale bedrijfslocatie en daarmee ook op jouw rendement? Op basis van deze zoekcriteria gaan wij bekijken welke locaties bij jouw onderneming passen. De geschikte locaties presenteren wij en daaruit volgt een locatie top drie. Aan de hand hiervan bepalen wij welke locatie jouw bedrijf het hoogste rendement kan bieden. Mocht je uiteindelijk met Unibouw gaan bouwen op deze locatie, dan is deze service geheel kosteloos.

Veelgestelde vragen over bouwgrond voor bedrijfspanden

Wat kost bouwgrond voor nieuwbouw van een bedrijfspand?

De kosten van bouwgrond voor een bedrijfspand variëren nogal. Deze kosten hangen vooral af van aspecten als de locatie, natuurlijk de grootte van het perceel en het bestemmingsplan. In stedelijke gebieden en bedrijvengebieden zijn de prijzen over het algemeen een stuk hoger dan in landelijke gebieden of gebieden buiten de steden. De prijs voor bouwgrond voor nieuwbouw van een bedrijfspand kan variëren van enkele tientallen euro’s per vierkante meter tot wel honderden euro’s in zeer gewilde gebieden. Een budget in gedachten houden en onderzoeken welke gebieden het beste passen kan een heleboel schelen. Unibouw kan helpen bij het identificeren van de meest kosteneffectieve locaties!

Wat wordt als bouwgrond voor bedrijfspanden beschouwd?

Bouwgrond voor bedrijfspanden wordt in Nederland gedefinieerd als de grond die bestemd is voor de ontwikkeling van commerciële bedrijfspanden zoals kantoren, magazijnen, fabrieken of winkels. Deze grond is over het algemeen gelegen in commerciële of industriële gebieden en valt onder specifieke bestemmingsplannen die commerciële activiteiten toestaan. Bij bouwgrond kiezen is het goed om rekening te houden met toegankelijkheid, nabijheid van transportnetwerken en de essentiële voorzieningen in de buurt.

Hoe kan ik bouwgrond voor mijn bedrijfspand vinden?

Een goede strategie om bouwgrond voor een bedrijfspand te vinden is om contact op te nemen met lokale makelaars, gemeenten of ontwikkelingsbureaus die kennis hebben van beschikbare percelen. Het is ook een goed idee om netwerkevenementen bij te wonen en relaties op te bouwen binnen de vastgoedsector. Online platforms en vastgoedwebsites kunnen ook nuttig zijn bij het zoeken naar potentiële locaties. Ook Unibouw kan helpen bij verschillende onderdelen van dit proces door ons netwerk en de expertise om geschikte bouwgrond voor een bedrijfspand te vinden. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Waar moet ik op letten bij het bekijken van bouwgrond voor mijn bedrijfspand?

De belangrijkste aspecten zijn natuurlijk de locatie, het bestemmingsplan, de infrastructuur en de omgeving. Het is aan te raden om een grondoppervlakte te kiezen dat groot genoeg is om niet alleen het gebouw zelf, maar ook de omliggende infrastructuur zoals parkeerplaatsen, laad- en loszones en groenvoorzieningen te accommoderen.

Denk goed na over de toegankelijkheid van de locatie. Is de bouwgrond gemakkelijk bereikbaar voor zowel klanten als werknemers? Zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer en snelwegen in de buurt? Het bestemmingsplan is een ander belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. Controleer of de bouwgrond is aangewezen voor commercieel gebruik.

Hoeveel grond heb ik minimaal nodig voor de nieuwbouw van een bedrijfspand?

De hoeveelheid grond die nodig is voor de nieuwbouw van een bedrijfspand ligt aan het type en de omvang van het bedrijf, de benodigde parkeerruimte en de toekomstige uitbreidingsplannen. Kies een grondoppervlakte dat groot genoeg is om niet alleen het gebouw zelf, maar ook de omliggende infrastructuur zoals parkeerplaatsen, laad- en loszones en groenvoorzieningen te accommoderen. Bij het bekijken van de hoeveelheid bouwgrond is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving. Zijn er andere bedrijven in de buurt? Kunnen zij mogelijk invloed hebben op je bedrijfsactiviteiten? Het is ook de moeite waard om te controleren of er restricties zijn wat betreft de hoogte of grootte van het gebouw.

Waar in Nederland is bouwgrond voor bedrijfspanden beschikbaar?

In Nederland is bouwgrond voor bedrijfspanden beschikbaar in verschillende regio’s. De beschikbaarheid en prijs van de grond varieert sterk per locatie, de nabijheid van transportroutes en lokale bestemmingsplannen. Gebieden in de Randstad, zoals rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, zijn vaak gewild maar duurder. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Unibouw kan helpen bij het bepalen van de optimale grootte van het perceel op basis van de groeiplannen van jouw bedrijf.

Analyse

Een goede oplossing begint bij een grondige analyse

Bouwgrond

Bouwgrond vind je met Bouwgrondvinden.nl

Financiering

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ontwerp

Jouw wensen zijn leidend

Realisatie

Snel en efficiënt bouwen met beheersbare kosten

Service & Onderhoud

Jouw investering in goede handen