Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

ESG visie

Mensen zijn de bouwstenen van succes, daarom is ons doel om de beste bedrijfshuisvesting voor onze opdrachtgevers te realiseren. Want in een goed bedrijfspand werken gelukkige, gezonde en productieve werknemers en dat resulteert in een gezond bedrijf en een duurzaam bedrijfsresultaat. Daar heeft de maatschappij profijt van. Wij nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door dit doel met minimale belasting voor het milieu te realiseren.  

Binnen het thema ESG ligt onze focus op:

  • Duurzaam, kwalitatief en circulair bouwen, met een minimale belasting voor het milieu;
  • Het creëren van een gezonde, veilige, leerzame en comfortabele werkomgeving voor onze medewerkers, én die van onze opdrachtgevers;
  • Het koesteren van een transparante, respectvolle en integere bedrijfscultuur waardoor wij prettig samenwerken in de gehele keten;
  • Het in samenwerking met de andere bedrijven binnen Van Dijk Groep creëren van hoogwaardige leefomgevingen nu, en in de toekomst.

Duurzaamheid en circulariteit
Wij bouwen gebouwen van hoge kwaliteit, waardoor ze gedurende lange tijd intensief kunnen worden gebruikt: de essentie van duurzaam. Daarbij maken wij waar mogelijk gebruik van circulaire materialen, dat wil zeggen dat deze materialen gerecycled zijn of kunnen worden. Tenslotte is ons bouwproces duurzaam in de zin dat wij streven naar maximale efficiëntie en minimale verspilling door een goede voorbereiding en nauwkeurige planning. Diverse van onze projecten zijn gecertificeerd met BREEAM-NL ‘Very Good’ of ‘Excellent’. De kwaliteit en duurzaamheid van ons werk wordt beheerst door ISO 14001:2015 (milieumanagementsysteem) en onderstreept door keurmerken FSC® en PEFC™.

Energiebesparingsplicht
Onderstaand schema toont dat er vanaf 1 januari 2024 een energiebesparingsplicht van kracht is in Nederland. Gebouwen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3aardgas moeten een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) implementeren. Dit systeem vereist het verzamelen en analyseren van energiedata, met als doel het optimaliseren van het energieverbruik.

Vanaf 1 januari 2026 geldt een strengere verplichting voor gebouwen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 100.000 kWh of 50.000 m3 aardgas. Deze moeten een energiemanagementsysteem (EMS) gebruiken, een geautomatiseerde softwaremodule die samenwerkt met een gebouwbeheersysteem (GBS) om het gebouw zo energiezuinig mogelijk te laten functioneren. Een EMS biedt voordelen zoals geautomatiseerde optimalisatie, realtime inzicht, eenvoudige rapportage en toekomstbestendigheid.

Unibouw biedt het EMS-systemen aan om jou te helpen voldoen aan deze energiebesparingsplicht. Met een overzichtelijk dashboard kunnen grote energieverbruikers worden gemonitord en geoptimaliseerd. Dit betekent kosteneffectief verduurzamen en voldoen aan wettelijke vereisten. Voor meer informatie, neem contact op met Kayleigh Keunen, 06- 45975171.

De beste werkomgeving
Om onze medewerkers optimale arbeidsomstandigheden te kunnen bieden, bouwden wij een hoogwaardig en uiterst comfortabel hoofdkantoor in Gemert. Hier, maar ook op de bouwplaats heerst een informele bedrijfscultuur gericht op samenwerking, resultaat en ontwikkeling. Om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te waarborgen werken wij met kwaliteitssystemen ISO 9001:2015 (managementsysteem voor proceskwaliteit) en VCA (veilig, gezond en milieuvriendelijk werken). Wij realiseren ons dat de jeugd de toekomst is, daarom is Unibouw een erkend leerbedrijf.

FUSE
FUSE is een initiatief van de verschillende samenwerkende bedrijven binnen Van Dijk Groep.  De toekomst van logistiek en industrieel vastgoed vraagt om optimale integratie met de omgeving; de beste oplossingen gaan voorbij kavelgrenzen en voorbij bedrijfsmuren. Wij geloven dat we deze toekomst beter kunnen co-creëren dan voorspellen en vanuit die overtuiging is FUSE ontstaan.

[INFOGRAPHIC]