Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Duurzaamheid en MVO

Mensen zijn de bouwstenen naar success. Wij bij Unibouw zijn gespecialiseerd in duurzaam denken en groen bouwen. Ons doel is om de beste bedrijfshuisvesting te realiseren voor onze opdrachtgevers. Wij noemen onszelf ook wel een duurzaam bouwbedrijf.

De maatschappij profiteert van onze werkwijze

In een goed bedrijfspand werken gezonde, gelukkige en productieve werknemers wat resulteert in een gezond bedrijf. De maatschappij heeft daar profijt van. Wij vinden dat Bouwend Nederland zijn maatschappelijke verantwoording moet pakken en daarmee moet rekening gehouden worden met duurzaamheid. Als duurzaam bouwbedrijf met oog voor milieu én onze opdrachtgever kijken we wat de beste keuzes zijn voor alle partijen.

Het milieu minimaal belasten

Duurzaam bouwen is nodig om het milieu minimaal te belasten. Bij duurzame materialen hoeft het overigens niet altijd te gaan om nieuwe producten. Een duurzaam bedrijfsresultaat en energiezuinigheid is onze focus.

Ontwikkelingen in duurzaam bouwen

Duurzame energie en duurzaam bouwen is de laatste jaren een belangrijk topic. De voorkeur gaat vaker uit naar investeringen in duurzame producten en grondstoffen. Niet alleen particulieren moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Bedrijven en met name in de bouwsector kunnen een groot verschil maken. Het energieakkoord van 2013 is daar een mooi voorbeeld van.

Het energieakkoord van 2013

In September 2013 besloot de Nederlandse overheid met ruim 40 organisaties de handtekening te zetten onder het energieakkoord. Dit is een stap in de goede richting als het gaat om duurzaam bouwen. Hierin is namelijk afgesproken dat in 2050 de volledige gebouwde omgeving energieneutraal zal zijn.

Daar zijn we nog lang niet, dat begrijpen we bij Unibouw ook. Daarom doen wij alles wat we kunnen met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen om ons steentje bij te dragen aan het realiseren van dit akkoord. Voor een veilige, productieve werkomgeving waar mensen gelukkig kunnen werken die toekomstbestendig is met respect voor ons milieu. Mensen zijn immers de meest waardevolle aanwinst van een onderneming, en dat moeten we koesteren.

Unibouw en MVO

Binnen onze MVO activiteiten leggen wij de focus op:

  • Duurzaam, kwalitatief en circulair bouwen, met een minimale belasting voor het milieu, de leefomgeving en de samenleving
  • Het creëren van een veilige, gezonde en leerzame werkomgeving voor onze werknemers, en die van onze opdrachtgevers
  • Het koesteren van een transparante, respectvolle en integere bedrijfscultuur in samenwerking met onze opdrachtgevers. Niet alleen in de bouwsector, in iedere sector.

Duurzaam bouwen, duurzame materialen

Wij nemen de nodige maatregelen om gebouwen duurzaam te realiseren met hoge kwaliteit. Door het gebruik van duurzame bouwmaterialen staan ze garant voor nodige energiebesparing en dus lager energieverbruik, maar het verduurzamen van bedrijfspanden maakt ook dat ze lange tijd intensief gebruikt kunnen worden.

Circulaire materialen voor garantie van duurzaamheid

Wij maken gebruik van circulaire materialen om duurzaamheid te garanderen. Dat betekent dat de materialen gerecycled zijn of dat ze geschikt zijn voor hergebruik. Tenslotte is ons bouwproces duurzaam in de zin dat wij streven naar maximale efficiëntie en minimale verspilling door een goede voorbereiding en nauwkeurige planning.

Gecertificeerde gebouwen

Diverse van onze projecten zijn gecertificeerd met BREEAM-NL ‘Very Good’ of ‘Excellent’. De kwaliteit en duurzaamheid van ons werk wordt beheerst door ISO 14001:2015 (milieumanagementsysteem) en onderstreept door keurmerken FSC® en PEFC.

De beste werkomgeving door verantwoordelijke bouw

Een duurzaam gebouw heeft onder andere als doel om bepaalde ontwikkelingen zoals klimaatverandering als gevolg van te hoog energiegebruik tegen te gaan, bouwend Nederland moet daar zijn verantwoordelijkheid nemen. Daarnaast is een ander hoofddoel ook om optimale arbeidsomstandigheden te bieden voor je medewerkers.

Hoofdkantoor in Gemert

Daarvoor bouwden wij een hoogwaardig en uiterst comfortabel hoofdkantoor in Gemert. Hier, maar ook op de bouwplaats, heerst een informele bedrijfscultuur gericht op samenwerking, resultaat en ontwikkeling.

Om de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers te waarborgen werken wij met kwaliteitssystemen ISO 9001:2015 (managementsysteem voor proceskwaliteit) en VCA (veilig, gezond en milieuvriendelijk werken). Wij realiseren ons dat de jeugd de toekomst is, daarom is Unibouw een erkend leerbedrijf.

Wij zijn uw betrouwbare partner voor duurzaam bouwen!

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik een duurzaam bouwbedrijf?

Om te kijken of je te maken hebt met een duurzaam bouwbedrijf, kun je onder meer kijken naar de manier van bouwen die toegepast wordt. Bij Unibouw leggen we de focus op bouw manieren die een minimale belasting op het milieu hebben. Ook de bouwmaterialen die gebruik worden kunnen een indicatie zijn of een bouwbedrijf duurzaam werkt. Wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gerecyclede materialen? En een ander aandachtspunt is of een bouwbedrijf certificeringen heeft. Bij Unibouw zijn diverse van onze projecten gecertificeerd.

Wat houdt duurzaam bouwen precies in?

Als een bouwbedrijf duurzaamheid centraal heeft staan, betekent dit onder meer dat er met milieuvriendelijke producten wordt gebouwd. Dit zijn materialen met een lange levensduur die minder milieubelastend zijn over de langere termijn gekeken. Als je meer wilt weten over Unibouw als duurzaam bouwbedrijf, neem gerust contact met ons op. We vertellen hier graag meer over.

Wat zijn voorbeelden van duurzaam bouwen materialen?

Er zijn verschillende duurzaam bouwen materiaal die gebruikt kunnen worden voor de bouw van onder meer een bedrijfspand of een distributiecentrum. Hierbij kan gedacht worden aan natuursteen, bamboe en herwonnen hout. Een ander duurzaam bouwmateriaal is gerecycled metaal zoals ijzer en aluminium. Neem vooral contact op om meer informatie te ontvangen over duurzame bouwmaterialen waarmee wij werken.

Heeft duurzaam bouwen alleen met de buitenkant van het pand te maken?

Er wordt wel eens gedacht dat duurzaam bouwen alleen om de muren van het pand gaat en de manier waarop er gebouwd wordt. Maar er zijn veel meer principes van duurzaam bouwen. Goede isolatie, energiezuinige verlichting, waterbesparende apparaten en energiezuinige verwarming zijn ook onderdeel van een duurzaam gebouwd pand.

Wat zijn voordelen van duurzaam bouwen?

Door het gebruik van duurzaam bouwen materiaal met een langere levensduur, wordt het milieu minder belast. Ook zal er een energiebesparing zijn, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot. De besparing kan ook merkbaar zijn op de energierekening van het bedrijf dat het bedrijfspand of de bedrijfshal in gebruik heeft.