Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Financiering

Jouw proces en jouw financiële situatie en wensen staan centraal in ons advies: of je nu zelf je bedrijfspand wilt ontwikkelen of een pand wilt gaan huren. Onze specialisten begeleiden je en vinden altijd een passende oplossing.

Leasen op maat

Een volledig op maat gemaakt nieuwbouwbedrijfspand leasen? Het kan bij Unibouw. Unibouw en VDG Finance zijn allebei onderdelen van Van Dijk Groep; VDG Finance verzorgt de financieringen voor Unibouw.

Leasen brengt vele voordelen met zich mee:

 • 100% financiering
 • Betere solvabiliteit
 • Geen kosten voor verzekering en groot onderhoud
 • Mogelijkheden tot sale and lease back
 • Verschillende financieringscontracten

Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te verkennen. Neem contact op om een afspraak te maken. Innovatieve ondernemingen die een bedrijfspand willen financieren zijn bij ons van harte welkom!

Bedrijfspand financieren nader bekeken

Het afsluiten van een zakelijke hypotheek of andere manieren voor de financiering van een bedrijfspand kunnen een hoop vragen met zich meebrengen. Daarom nemen we even een aantal veelgestelde vragen met je door.

Hoeveel kan ik een bedrijfspand financieren?

Wanner je ondernemer bent en je wilt een bedrijfspand financieren, dan is een succesvolle financiering afhankelijk van je status als ondernemer. Ook maakt het een verschil of je een bestaand bedrijfspand op het oog hebt dat je wilt laten renoveren, of dat je een nieuw bedrijfspand wilt laten bouwen.

Een bedrijfspand financiering hangt ook afhankelijk van de hypotheek verstrekker. Iedere hypotheekverstrekker heeft een minimum en maximum bedrag dat zij verstrekken. Sommigen verstrekken maximaal een paar honderdduizend of een miljoen euro, sommigen verstrekken maximaal tien miljoen euro.

Is er eigen geld nodig voor de financiering van een bedrijfspand?

Een zakelijke hypotheek werkt vaak net even anders dan een reguliere financiering. Je kunt er altijd vanuit gaan dat je eigen inbreng nodig hebt als onderneming. Als het op zakelijke financieringen aankomt dan is er altijd een percentage van de waarde van het pand dat maximaal kan worden gefinancierd, de rest komt vanuit eigen inbreng. Als je kiest voor de optie leasen bij Unibouw, dan profiteer je van 100% financiering.

Kun je ook commercieel vastgoed financieren?

Een hypotheek afsluiten voor of het leasen van een bedrijfspand kan voor een nieuwbouw bedrijfspand of voor commercieel vastgoed zoals:

 • Kantoorpanden
 • Winkelpanden
 • Horecapanden
 • Bedrijfspanden
 • Agrarische grond
 • Recreatiewoningen

Een adviseur met jarenlange ervaring!

Wij bij Unibouw zijn jouw financieel adviseur als het om een zakelijke hypotheek gaat. Ook als je advies wilt over onze alternatieve financiering betreft het leasen van een bedrijfspand, dan kun je ook bij ons terecht.

Welke gegevens zijn nodig voor een zakelijke hypotheek?

Wanneer je een zakelijke hypotheek wilt financieren dan zijn er enkele gegevens nodig. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van het pand of je project, de locatie van het pand en hoeveel je wenst te financieren. Een financiering verschilt sterk afhankelijk van de eigen inbreng.

Hypotheek bedrijfspand bancaire financiering; Hoeveel kan ik lenen?

Als je voor zakelijk vastgoed wilt lenen, voor bijvoorbeeld een bedrijfspand kopen of leasen, dan zul je vaak een eigen inbreng mee moeten nemen bij alternatieve financiers. Als je zakelijk investeert kun je beter kiezen voor de optie tot leasen via Unibouw.

Onze voorwaarden vind je nergens anders

Een passende hypotheek is gunstig, maar met een zakelijke hypotheek betaal je vaak veel eigen inleg, bij ons kun je 100% financieren als je kiest voor de optie tot leasen. Deze gunstige voorwaarden vind je bij geen enkele reguliere bank!

Waarom een bedrijfspand leasen?

Een pand voor 100% financier je niet zomaar even, wel bij Unibouw! Door in een samenwerking met ons te investeren kun je kiezen voor de optie van het lease van een bedrijfspand. Het grote voordeel ervan is dat dit niet op de balans van de onderneming komt staan. Dat heeft weer een positieve impact op de solvabiliteit van het bedrijf.

Hoeveel BTW betaal ik over een bedrijfspand?

Je bent verschuldigd, of je nu een groot of klein bedrijfspand overneemt of laat bouwen, tot BTW. Bij nieuwe bedrijfspanden geldt een tarief van 21% btw. Voor het oude bedrijfspand geldt een tarief van 10,4% overdrachtsbelasting.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Er zijn geen alternatieve vastgoedfinanciers die zulke gunstige financieringsvormen bieden als wij. Wij bieden een 100% financieringen op de optie tot het leasen van een pand. Dat vind je niet zomaar bij reguliere banken.

Kun je zakelijk vastgoed vervroegd aflossen?

Als je dan toch kiest voor een bedrijfspand financieren via een zakelijke hypotheek dan is vervroegd aflossen zeker een aanrader. Als je hypothecair krediet vervroegd aflost dan vergroot je de kans dat je het bedrijfspand al voor het eind van de termijn van de hypotheek kunt aflossen.

Dat is enorm gunstig omdat het pand dan eerder van de onderneming is, en je bent dan van je schuld af en dat vergroot het risico op latere financiële problemen.

Hoe belangrijk is een goede financiële partner?

Het is heel belangrijk om voor het financieren van een bedrijfspand een goede partner te hebben. Vastgoedfinanciering is een flinke beslissing en zorgt voor flinke maandlasten bij de onderneming. Je wilt dan de grootst mogelijke zekerheid hebben. Unibouw heeft een goed zakelijk netwerk waar onze klanten op vertrouwen.

Of je nu financiering nodig hebt voor vijf jaar, tien jaar, of twintig jaar, of je nu kiest voor leasen of een lening, wij helpen je bij je financieringsaanvraag of leasing.

We gaan persoonlijk met je in gesprek

Wij bij Unibouw gaan graag een persoonlijk gesprek aan waarin we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Wij staan jou bij van A tot Z in het hele proces. je hebt aan ons echt een dedicated partner die echt naar jouw onderneming kijkt en rekening met jou houdt voor het financieren van een bedrijfspand.

Wij snappen maar al te goed dat iedere klant anders is. Daarom gaan wij dus voor de persoonlijke benadering, om bij iedereen een succesvol mogelijk proces in gang te zetten.

Hoe zit het met rente en aflossing bij een bedrijfspand financieren?

Hierbij maakt het een groot verschil of je gaat leasen, of dat je kiest voor een bedrijfsruimte kopen. Hoeveel je maandelijks rente betaalt hangt af van je positie als onderneming. Wanneer je een langlopende en gezond onderneming hebt dan kun je voor onroerend goed wat meer lenen.

Wanneer je echter net komt kijken dan is het financieren voor onroerend goed een stuk lastiger. Wanneer je net komt kijken en ook nog wat schulden hebt als onderneming, dan is het ook lastig om investeerders via deze manier aan te trekken.

Verschil in looptijd

De looptijd van een hypotheek is ook verschillend. Het gaat er hierbij om hoeveel je leent. Al je een ouder bedrijfspand koopt en er is bijvoorbeeld nog een verbouwing nodig, dan heb je meer kapitaal nodig. Een grotere som aan geleend kapitaal staat vaak gelijk aan een lagere looptijd van je hypotheek.

Wat is herfinanciering van een bedrijfspand?

Een bedrijfspand herfinancieren doe je wanneer je een financiering hebt op een bestaand bedrijfspand en een aanvullende financiering wilt afsluiten voor het verbouwen of verduurzamen van het bedrijfspand. Ook is het mogelijk wanneer je de overwaarde uit een beleggingspand wilt opnemen voor de investering in een nieuw pand.

Zijn er ook nog andere redenen?

Die doe je ook wanneer je ontevreden bent met de huidige rente en de mogelijkheden wilt verkennen bij andere financiers, of wanneer je momenteel een bedrijfspand hebt gefinancierd bij private investeerders of een alternatieve financier en je graag naar een financiering wilt conform marktwaarde.

Analyse

Een goede oplossing begint bij een grondige analyse

Bouwgrond

Bouwgrond vind je met Bouwgrondvinden.nl

Financiering

Er is meer mogelijk dan je denkt

Ontwerp

Jouw wensen zijn leidend

Realisatie

Snel en efficiënt bouwen met beheersbare kosten

Service & Onderhoud

Jouw investering in goede handen