Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Food

Bij het bouwen van een bedrijfspand voor de voedingsindustrie, of dit nu een bedrijfshal, een magazijn of een loods is, is het belangrijk om naar de steeds veranderende regelgeving te kijken, evenals naar voedselveiligheid en hygiëne in het nieuwe pand. Bij Unibouw zijn we gespecialiseerd in het bouwen van bedrijfspanden voor de foodindustrie. Of je nu wilt uitbreiden, het huidige pand wilt verbouwen of juist een heel nieuw pand laat bouwen, wij zorgen voor een pand dat de komende jaren zonder problemen gebruikt kan worden.

Nieuwbouw voor de voedingsindustrie

Van de productie van levensmiddelen tot het verpakken en distribueren hiervan, wanneer Unibouw huisvesting voor bedrijven in de foodbranche realiseert, staat het product gedurende het hele proces centraal. Dit product, met zijn vele eigenschappen, bepaalt namelijk welke wet- en regelgeving van toepassing zijn en hoe de bedrijfshuisvesting zodanig kan worden ingericht dat een optimaal bedrijfsresultaat wordt behaald.

Wet- en regelgeving

Van de Nederlandse HACCP-normering zijn we overgestapt op de internationale ISO 22000 en FSSC 22000. Dit betekent voor jou als ondernemer simpelweg dat je te allen tijde moet kunnen aantonen dat je werkt zoals je zegt dat je werkt. Ieder productieproces is uniek en als ondernemer draag jij de verantwoordelijkheid om te voldoen aan deze wet- en regelgeving bij het managen en beheren hiervan. Een bedrijfspand speelt hierbij een belangrijk rol.

Unibouw neemt zijn rol als facilitator hiervan zeer serieus. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de bedrijfshuisvesting optimaal is ingericht. Niet alleen wat betreft het bedrijfsproces, maar ook op het gebied van veiligheid en hygiëne voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ook schenken we aandacht aan wet- en regelgeving vanuit de gemeente en provincie. Zo begeleiden we het traject omtrent bestemmingsplanwijzigingen en vergunningsaanvragen.

Optimaal design

Het bedrijfspand, een magazijn of een bedrijfshal wordt door Unibouw als het ware om het product en de processen heen ontworpen. Hoe verloopt het productieproces? Hoe lopen de logistieke lijnen? Vanuit hier zoeken we naar manieren om te kunnen stroomlijnen en ontwerpen we het pand van binnenuit. Hoe eerder wij aangehaakt zijn, hoe beter het design is afgestemd op het proces. Dit geldt voor de conceptuele fase, maar ook voor details in de afwerking zoals specifieke food safe coatings, afwerking van 90-graden hoeken, inrichting voor een agressief milieu en toepassing van gegalvaniseerd staal. Dit is maar een greep uit de mogelijkheden voor de food industrie die een belangrijk aspect van het ontwerp vormen.

Aandachtspunten bij nieuwbouw voor de food industrie

Er zijn verschillende punten om bij de bouw van een pand voor de food industrie rekening mee te houden. Trends wijzigen evenals wet- en regelgeving. Om te zorgen dat je pand toekomstbestendig is, delen we graag een aantal zaken die van groot belang zijn om tijdens het proces mee te nemen.

> Veiligheid en hygiëne

Er zijn natuurlijk allerlei protocollen voor veiligheid en hygiëne waar je als bedrijf in de voedingsindustrie mee te maken hebt. Het is belangrijk deze te vertalen naar het bedrijfspand om te zorgen dat alle protocollen en regels nageleefd kunnen worden.

> Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt ook een belangrijk aspect in de voedingsindustrie. Wij kunnen je adviseren over het duurzaam bouwen van het bedrijfspand. Hierbij kijken we niet alleen naar de materialen die bij de bouw gebruikt worden, maar ook naar zaken als isolatie en energiebesparing.

> Kostenbeheer

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de nieuwbouw precies gaat kosten. Wij maken graag een offerte-op-maat, aangezien de prijs afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de grootte van het pand.

> Lange termijn denken

Ook in de voedingsmiddelenindustrie speelt aan de lange termijn denken een belangrijke rol. Het gaat daarbij niet alleen op de producten die verwerkt, verpakt of opgeslagen worden, maar ook om de omvang van de onderneming. Het is belangrijk om verwachtingen te voorzien en te zorgen dat u ruimte over houdt bij de bouw van het pand om eventueel op de lange termijn uit te breiden, zodat u niet over een aantal jaren opnieuw over ver-, uit- of nieuwbouw hoeft na te denken.

> Vestigingsplaats

Ga je voor nieuwbouw? Dan is de vestigingsplaats hierbij cruciaal. Voor voedselproducenten spelen verschillende zaken een rol bij het bepalen van de juiste plek. Waar komen grondstoffen vandaan? Maar ook waar gaan de producten na verwerking heen? Wij denken graag mee om voor de sector en organisatie de juiste vestigingsplaatst te selecteren.

>Productie tijdens bouw

Tot slot willen we graag delen dat het belangrijk is om te kijken wat er met de productie gebeurd tijdens de bouw. Als je voor nieuwbouw kiest, kan je waarschijnlijk tot de verhuizing continuïteit geven op de huidige locatie. Echter, als de huidige locatie wordt verbouwd of uitgebreid, kan het nodig zijn om over de arbeidsomstandigheden tijdens de bouw na te denken. Is het noodzakelijk om naar een tijdelijke noodopvang te gaan of kunnen productie en bouw tegelijkertijd op dezelfde locatie plaats vinden? Over al deze uitdagingen denken wij graag mee.

Unibouw is gespecialiseerd in het vertalen van wensen en eisen voor de food sector. Wij zijn jouw sparringpartner en helpen jou als ondernemer om te voldoen aan de juiste wet- en regelgeving met een custom-made bedrijfspand, specifiek voor de food industrie!  

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Unibouw maakt regio Foodvalley nog mooier met fraai pand voor HatchTech

De Utrechtse Heuvelrug is een schitterende plek, met alle bossen, meren, zandverstuivingen en graslanden. En Unibouw gaat zijn beste beentje …

Unibouw bouwt in het westen voor oosterse smaakmaker Sunlee

Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. Dat overal bekende gezegde geeft wel aan hoe de buitenwereld tegen Dordrecht …

Projecten

Trots op elke vierkante meter