Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Logistiek

Efficiënter werken? Uitbreiden, uitbouwen, of een nieuwbouw bedrijfshuisvesting realiseren voor jouw bedrijf? Huren, kopen of leasen? Unibouw realiseert optimale bedrijfshuisvesting in logistiek vastgoed. Wat jouw plannen ook zijn, Unibouw doet een aanbod met een hoogwaardige uitstraling en een scherpe prijsstelling.

Onze adviseurs denken bovendien ook mee in financiële oplossingen. Dankzij jarenlange ervaring weten onze adviseurs precies met welke vraagstukken jij te maken hebt. Zij brengen samen met jou in kaart waar de aan- of nieuwbouw van jouw logistieke centrum of nieuwe distributiecentra aan moet voldoen. Onze architect, logistiek adviseur, projectcoördinator en onze vaste partners werken intensief samen om het beste ontwerp tot stand te brengen. Het grote voordeel hiervan is dat het ontwerp technisch uitvoerbaar én binnen het budget te realiseren is. En dat er tijdens de uitvoering geen aandacht meer hoeft te worden geschonken aan detaillering.

Vraagstukken bij logisitieke bedrijfsruimten

Unibouw biedt ondernemers een unieke, kosteloze consultancy service aan. Hiermee gaan we voor de start van de bouw van logistiek vastgoed terug naar de kern: Wat wil je precies bereiken met het nieuwe pand? Wat is het doel? Is dat om sneller, efficiënter en/of duurzamer te kunnen werken? Om specifieke problemen op te lossen? Om uiteindelijk kosten te besparen? Om nieuwe markten aan te boren? Om het logistieke proces anders in te kunnen richten? Met onze schat aan bouwkundige en bedrijfskundige ervaring kunnen wij een scherpe analyse maken en op basis daarvan een doeltreffend en slim ontwerp neerleggen. Dit helpt jou bij het behalen van een goed bedrijfsresultaat.

Werkwijze logistiek vastgoed

Unibouw neemt alle verantwoordelijkheid op zich in de voorbereiding van logistiek vastgoed, tijdens de bouw, alsook daarna. De samenwerking is daarbij zo intensief als jij wenst. Zo kunnen wij heel snel alleen een ontwerp realiseren. Of van A tot Z betrokken zijn, van de totstandkoming van het ontwerp voor de logistieke sector tot de vergunningsaanvraag.

Snel operationeel

De nieuwbouw van een logistiek centrum is sneller klaar dan je denkt. Ons modulaire bouwsysteem zorgt voor korte bouwtijden met een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Wij leveren altijd binnen de gestelde termijnen. Turnkey, dat wil zeggen dat jij alleen maar de sleutel hoeft om te draaien en direct aan de slag kan.

Strategische vestigingslocatie

Voor ondernemers met logistieke activiteiten is een strategische vestigingslocatie essentieel. Een uitstekende arbeidsmarkt en multimodale bereikbaarheid zijn belangrijke vereisten voor logistieke hotspots. Momenteel is er echter sprake van extreme krapte op de grondmarkt. Het antwoord hierop? Bouwgrondvinden.nl. Deze site biedt het meest complete overzicht voor commerciële bouwgrond, waaronder logistiek vastgoed nederland.

Duurzaamheid

Ieder bouwwerk, waaronder logistiek vastgoed, bouw voor de leisure branche en bedrijfshallen, wordt met de grootste zorgvuldigheid gebouwd, waarbij de laatste standaarden en normeringen op het gebied van duurzaamheid in acht worden genomen. De focus ligt hierbij op circulariteit. Doordat onze modulaire werkwijze en een gedegen voorbereiding bouwen wij snel en efficiënt, met minimale verspilling. Unibouw is in het bezit van de ISO 14001 certificering en heeft al vele bedrijfshallen gebouwd die een BREEAM certificering hebben ontvangen.

Veelgestelde vragen over logistiek vastgoed

Wat is logistiek vastgoed?

Logistiek vastgoed omvat gebouwen en faciliteiten die specifiek zijn ontworpen voor logistieke activiteiten, zoals distributiecentra, magazijnen en opslagruimten. Het doel van logistiek vastgoed is om een efficiënte en geoptimaliseerde werkomgeving te bieden voor logistieke processen, waaronder opslag, orderpicking en distributie. Het gaat hierbij om het creëren van een gestroomlijnde logistieke keten, waarbij de locatie, indeling en infrastructuur van het vastgoed zorgvuldig worden gepland en afgestemd. Het doel is om de doorvoer en opslag van goederen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, waardoor kosten worden bespaard en de productiviteit wordt verhoogd.

Wat zijn de kosten voor nieuwbouw van logistiek vastgoed?

De kosten voor de nieuwbouw van logistiek vastgoed variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van het pand, de gebruikte materialen en de specifieke eisen van de klant. Het is moeilijk om een exacte prijs te noemen zonder specifieke informatie, maar de kosten kunnen aanzienlijk zijn gezien de complexiteit en het gespecialiseerde karakter van logistiek vastgoed. Naast de bouwkosten zijn er ook andere kostenposten om rekening mee te houden, zoals vergunningen, infrastructuurontwikkeling, inrichting en eventuele aanpassingen aan de specifieke logistieke behoeften van het bedrijf.

Wat is een hotspot voor het bouwen van logistiek vastgoed?

Een hotspot voor het bouwen van logistiek vastgoed is een locatie die gunstig is gelegen ten opzichte van belangrijke transportinfrastructuur, zoals havens, snelwegen en spoorwegen. Het omvat gebieden waar logistieke activiteiten floreren vanwege de strategische ligging en goede bereikbaarheid. Deze hotspots bieden ondernemers voordelen zoals een uitstekende arbeidsmarkt, multimodale transportmogelijkheden en een gunstig logistiek ecosysteem. Bovendien kunnen hotspots voorzien zijn van moderne logistieke voorzieningen en faciliteiten, waardoor bedrijven kunnen profiteren van efficiënte en geoptimaliseerde logistieke processen. Het heeft een directe invloed op de operationele efficiëntie en concurrentiepositie van een bedrijf.

Waar moet ik op letten bij nieuwbouw van logistiek vastgoed?

Bij nieuwbouw van logistiek vastgoed zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Enkele belangrijke punten zijn de optimale indeling van de ruimte, zodat processen efficiënt kunnen plaatsvinden, de benodigde voorzieningen zoals laad- en losfaciliteiten en IT-infrastructuur, de duurzaamheid van het gebouw volgens de laatste normen en richtlijnen, en de mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding en aanpassing aan veranderende behoeften. Ook is het belangrijk om samen te werken met ervaren professionals zoals Unibouw en te zorgen voor een gedegen voorbereiding en realisatie van het project.

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Succesvolle oplevering pand SFS in Helmond

Enig idee waarom de medewerkers van de Helmondse bevestigingsoplossingenspecialist SFS de laatste tijd zo stralen? Wij wel: het zou best …

Oplevering eerste dubbellaags warenhuis voor DSV

Logistiek dienstverlener DSV groeit en groeit. Om die groei te kunnen bijbenen, zoekt het bedrijf met regelmaat naar nieuwe warehouselocaties. …

Nieuw bedrijfspand Quantiparts ruim vóór geplande datum opgeleverd

Natuurlijk, op de bouwplaats dragen we altijd helmen en veiligheidsschoenen. Maar je zou ook kunnen vermoeden dat onze mensen die …

Projecten

Trots op elke vierkante meter