Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

In memoriam – Erik van Dijk

8 april 1974 – 25 juni 2023

Tot ons intense verdriet heeft Van Dijk Groep afscheid genomen van eigenaar-directeur Erik van Dijk. In de nacht van 25 juni 2023 is hij op 49-jarige leeftijd overleden, na een noodlottig ongeval met een mountainbike in Oostenrijk. Zijn motto “Geniet van het leven, want het duurt maar even” heeft hij tot de laatste momenten nageleefd.

Herinneringenwebsite Geniet van het leven

Erik als geliefde, vader, zoon, broer, vriend en ondernemer

Erik stond in de wijde omtrek bekend als een ultieme levensgenieter. Voor de buitenwereld was dit te zien aan zijn bourgondische levensstijl – alles werd goed gevierd. Hij was een graag geziene gast en gangmaker op feesten en partijen. Maar het genieten zat voor Erik ook in de kleine dingen. Erik was zich zeer bewust van zijn levensgeluk en beschouwde dit als allesbehalve vanzelfsprekend. Hij sprak zijn dankbaarheid dagelijks uit en deed er alles aan om zijn geluk te delen met anderen. 

Waar, wanneer en met wie dan ook zorgde hij voor gezelligheid, sfeer en verbinding. Met zijn bruisende energie bleef hij nooit onopgemerkt. Hij stond ongekend positief in het leven en blonk uit in het omdenken. Intrinsiek gemotiveerd om echt alles uit het leven te halen, want het kon maar zo voorbij zijn. Een tikje rebels was hij ook. Uitdagen, prikkelen, de randjes opzoeken – maar iedereen altijd met respect behandelen. Met zijn ontwapenende manier van doen en grote glimlach kwam hij er altijd mee weg. 

Erik had een enorme winnaarsmentaliteit en was altijd op zoek naar avontuur. Van de Roparun tot de marathon van New York en van zijn zelf opgerichte volleybalteam tot het beklimmen van de Kilimanjaro: hij verzon iedere keer wel iets nieuws. Niet zelden lag de oorsprong van zijn wilde ideeën in de kroeg. Vele weddenschappen, waarbij er flink wat op het spel stond want “het moet wel pijn doen”, sloot hij af. Zijn wil om te winnen loopt als een rode draad door zijn leven, en ook door zijn professionele carrière. Het ging hem hierbij niet zo zeer om de inzet, maar om het spel. 

Al deze mooie eigenschappen, gecombineerd met Eriks bijzondere vermogen om mensen zich speciaal te laten voelen, zorgden ervoor dat Erik door velen werd gezien als vriend. Hij had een enorme vriendenkring waarmee hij veel tijd doorbracht. Hij stond voor iedereen klaar en deed wat hij het liefst deed: samen genieten en mooie herinneringen maken.

Samen met zijn partner Anke misten ze weinig feestjes en het ene na het andere ‘bucket list plan’ werd gemaakt. Ze reisden samen de wereld over en planden samen oud te worden in Eriks geliefde Gemert.

Een kant die niet iedereen van hem kende was die van betrokken familieman. Erik laat drie prachtige kinderen na, Mailin (2), Aise (20) en Daim (19). Zij beschouwden hem naast vader ook als beste vriend die hen liefdevol en met humor vele levenslessen bijbracht. Hij daagde hen uit, stond altijd voor hen klaar en wist hen keer op keer te verrassen. Erik zorgde ontzettend goed voor anderen, maar kon ook heel goed voor zichzelf en zijn gezin kiezen. Ze brachten veel tijd door samen en daar genoot hij intens van.

Erik als ondernemer

Werk en privé waren bij Erik onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij groeide op als zoon van Unidek-grondlegger Hendrik van Dijk en kreeg het ondernemerschap zodoende met de paplepel ingegoten. Toch gaf hij hieraan op geheel eigen wijze invulling. Hij deed zaken op basis van gelijkwaardigheid, persoonlijk contact en zakelijke vriendschap. Of hij nu te maken had met een buitenlandse investeerder of de stagiair, voor Erik was iedereen gelijk. Hij genoot volop van het ondernemerschap en deelde zijn succes en geluk graag. Zo organiseerde hij om het jaar een volledig verzorgd evenement in zijn eigen tuin waar collega’s, opdrachtgevers en zakelijke relaties gastvrij werden ontvangen. Ook ontving hij gasten op evenementen in het buitenland zoals bij de Grand Prix van Monaco of de internationale vastgoedbeurs MIPIM. 

Ondernemersplannen maakte hij niet, want die belandden naar eigen zeggen toch onder het stof. In plaats daarvan zeilde hij op een feilloos strategisch inzicht om kansen in de markt te zien en te benutten. Hij stimuleerde anderen om óók het maximale uit het leven te halen, keuzes te durven maken en met passie te ondernemen. Wellicht was hij zich hier niet eens van bewust, maar hij vormde daarin een grote inspiratie voor velen.

In de laatste jaren gunde Erik zichzelf meer tijd om van het leven te genieten, zo vertrok hij met zijn gezin voor enkele maanden naar het Caribisch gebied – zij het met een goede wifiverbinding aan boord. Want met volle teugen van het leven genieten én grote zakelijke successen behalen, dat gaat heel erg goed samen.

Erik zal worden herinnerd als een verbinder met grootse dromen en een groot hart. Waar Erik was, daar gebeurde het. Met humor, energie, lef en veel liefde ging hij door het leven. Een leven dat veel te kort heeft mogen duren. Hij zal intens gemist worden door zijn partner, drie prachtige kinderen, familie, vrienden, collega’s en relaties, maar blijft er in gedachte altijd bij.