Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Bij-zondere start van bijzonder project voor DSV in Venlo

02.06.2022

Afgelopen dinsdag is Unibouw van start gegaan met de bouw van het eerste dubbeldeks distributiecentrum in Venlo én het hypermoderne crossdock voor DSV-wegtransport. Dat gebeurde niet met de traditionele spade in de grond, maar met iets veel natuurlijkers: de opening van een bijenhotel op de bouwlocatie. Het werd een mooie middag.

Met de ceremoniële aftrap is het project officieel op gang gekomen. Dat project is te verdelen in drie elementen: een crossdock (een concept waarbij goederen direct, dus zonder opslag, van los- naar laadlocatie worden verplaatst) van 19.000m2, een dubbeldeks warehouse van 35.000m2 én 7.000m2 kantoorruimte. Daarin wordt onder andere  de mondiale directie van Solutions inclusief haar stafafdelingen gevestigd. Het pand wordt gebouwd volgens de normen van BREEAM Excellent 2020 en het kantoordeel is volledig gericht op hybride werken.

Dubbeldeks constructie

Het meest in het oog springt het warehouse; dat wordt een dubbeldeks constructie. Unibouw-directeur Jeroen Verbakel: “DSV en wij werken al lang samen. Toen we elkaar over dit project spraken, bleek er al snel een grote uitdaging: hoe kunnen we voor DSV voldoende vierkante meters warehouse-oppervlakte bouwen op zo min mogelijk grond? De grond is namelijk schaars en de grondprijzen zijn buitengewoon hoog. Daarom hebben we samen gekozen om de hoogte in te gaan. Dit wordt in Nederland het eerste volwaardige dubbeldeks warehouse met specificaties die vergelijkbaar zijn met die van volledig grondgebonden warehouses.”

Bijenhotel

In goed overleg met DSV koos Unibouw als starthandeling niet voor de vrij gebruikelijke spade in de grond, maar voor een bijenhotel. Een steuntje in de rug voor de bijen, die het moeilijk hebben in een tijd waarin er steeds minder nectarplanten voorkomen en het gebruik van pesticiden een serieuze bedreiging vormt. In het bijenhotel hebben ze straks alle ruimte om hun belangrijke werk op een veilige manier te doen. Het bijenhotel wordt pas ná de oplevering van het warehouse in gebruik genomen, zodat de geel-zwarte gasten geen last hebben van het bouwrumoer. Op klachten over geluidsoverlast en wellicht zelfs negatieve reviews op TripAdvisor zitten we natuurlijk niet te wachten.

Grote belangstelling

De starthandeling trok veel bekijks. Behalve de directies van de nieuwe bewoners DSV en hoofdaannemer Unibouw was er nog een groot aantal betrokkenen en geïnteresseerden aanwezig. Unibouw hoopt hen in het najaar van 2023 opnieuw op de bouwlocatie te verwelkomen. Het decor zal dan behoorlijk anders zijn, want dan moet het imposante bouwwerk voltooid zijn.

Ook geïnteresseerd

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

Bouw natuurinclusieve ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol van 22.550m2

Unibouw is in september gestart met de bouw van VDG Warehouse Schiphol: een uitermate natuurinclusieve en duurzame ontwikkeling van 22.550m2 …

Grenzeloos actief: Unibau aan de slag in Keulen

Wellicht niet iedereen weet het, maar niet alleen in Nederland timmert en bouwt Unibouw stevig aan de weg. Zoals in …