Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw gaat voortvarend van start voor scheepsmotorexpert Quantiparts op bedrijvenpark H2O

14.03.2023

Natuurlijk, bouwen is de kernactiviteit van Unibouw. Maar weet je wat we stiekem ook heel leuk vinden? Als klanten ons vragen mee te denken over zaken als de locatie, het ontwerp en de engineering. Met zo’n staaltje integraal bouwen zijn we nu in de regio Zwolle begonnen, in opdracht van VDG Real Estate. Daar bouwen we een bijzonder logistiek pand voor huurder Quantiparts, een dochter van de Finse gigant Wärtsilä.

Voordat je überhaupt al aan bouwen kunt denken, heb je natuurlijk eerst grond nodig. Op dat gebied bewees onze zusteronderneming Bouwgrondvinden.nl maar weer eens haar waarde. Samen met onze partner VDG werkten we eind 2020 de eerste ideeën en schetsen uit op een kavel op bedrijventerrein H2O in de buurt van Zwolle, waar de A50 en A28 elkaar kruisen. Een kansrijk ontwerp op een dito locatie.

Het duurde dan ook niet lang – het was zomer 2021 – totdat we in contact kwamen met een geïnteresseerde huurder. Het betrof Quantiparts, gespecialiseerd in onderdelen voor de nautische en energiesector. Niet onlogisch natuurlijk, dat een specialist in onderdelen voor scheepsmotoren zich aangetrokken voelt door een bedrijvenpark met de naam H2O. Nadat we er met opdrachtgever en huurder uit waren, beklonken we de gronddeal met de gemeente.

Complete engineering
Op basis van ons eerdere contact, de wensen van Quantiparts en natuurlijk de eisen vanuit het bestemmingsplan, maakte onze architect Maarten Janssen de eerste schetsen. Die vormden de opmaat naar een getekende samenwerkingsovereenkomst, waarin wij de complete engineering van schets-, voorlopig, definitief en technisch ontwerp voor onze rekening namen. Commercieel adviseur Rogier Jansen van Unibouw: “Door dit traject samen te doorlopen, deden we er alles aan om aan de verwachtingen van de klant, maar zeker ook van de huurder, te voldoen. Of beter nog: te overtreffen.”

Met een opdracht als deze hebben we te maken met twee partijen. Allereerst VDG Real Estate, dat ons de opdracht gaf een zo courant mogelijk pand te engineeren dat geschikt is voor logistieke activiteiten. Daarna kwam dus huurder Quantiparts in beeld, dat zijn volledige programma geïntegreerd wil zien in het gebouw. Rogier: “In goed overleg zijn we daar met zijn drieën heel goed uit gekomen en konden we alle wensen verwerken in het plan.”

Zware kranen, supervlakke vloeren en veel triple glas
In het gebouw komen diverse 30 tons, 10 tons en kolomkranen, een zone met supervlakke vloeren waarop de magazijnstellingen geplaatst worden en een gedeelte waar de scheepsmotoren getest gaan worden. Voor de brandveiligheid wordt het gebouw voorzien van een sprinklerinstallatie. Natuurlijk hopen we dat die niet nodig is en dat de motoren op een later moment voor het eerst in aanraking komen met water.

Vanzelfsprekend is er ook aan de mens gedacht. Alle kantoormedewerkers nemen straks intrek in een high-end kantoorgebouw met drie verdiepingen. In het ontwerp is maximaal rekening gehouden met hun welzijn. Zo is het kantoor rondom voorzien van veel triple glas en kunnen de kantoorruimtes afzonderlijk van elkaar gekoeld en verwarmd worden.

Gestroomlijnd
Roland Jaspers van opdrachtgever VDG Real Estate spreekt van een perfecte aanloop. “De samenwerking met Quantiparts en Unibouw verliep in het voortraject erg gestroomlijnd en de communicatie is zeer prettig. Het is daarnaast voor ons een heel interessant project. Dit is iets anders dan het typische logistieke gebouw en dat brengt qua routing weer andere dingen met zich mee. Buitengewoon interessant en ook wel uitdagend!”

Op koers
Vandaag (14 maart 2023) sloegen Job van der Burgt en Jens Nijmeijer, respectievelijk de directeur en jongste medewerker van Quantiparts, gezamenlijk de eerste funderingspaal de grond in en dat gebeurde behoorlijk overtuigend. Meteen daarna namen wij het gereedschap van ze over. De oplevering staat gepland voor Q1 2024. Alle vertrouwen dat we dat gaan halen, want tot nog toe verliep alles zeer voortvarend en we liggen goed op koers. Volle kracht vooruit!

Ook geïnteresseerd

The sky is the limit voor Unibouw

De constructies die Unibouw bouwt zijn meestal op toplocaties, maar er is altijd baas boven baas. In opdracht van VDG …

Unibouw geeft 999 Games meer speelruimte

Nena zong ooit over 99 luchtballonnen. Jay-Z rapte met heel wat woorden over 99 problemen. Grote hits, maar niettemin kinderspel …

LSE Venlo klaar voor volgende stap in fonkelnieuw distributiecentrum

Het is een kwestie van geduld. Zo begint het refrein van Limburg, misschien wel het bekendste nummer van Rowwen Hèze. …