Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw levert distributiecentrum voor Mavom Specialty Chemicals in Alphen aan den Rijn

10.10.2023

Recent rondden we de nieuwbouw van een distributiecentrum voor Mavom Specialty Chemicals. Samen met de Palazzo Groep heeft Unibouw het state-of-the-art pand in Alphen ad Rijn ontworpen en gebouwd, met een oppervlakte van 3.500 vierkante meter. Het markeert een belangrijke mijlpaal voor Mavom. Het distributiecentrum biedt opslagruimte voor zowel algemene goederen als speciale chemische stoffen, naast 800 vierkante meter kantoorruimte.

Mavon Specialty Chemicals is, hoe kan het ook anders met zo’n naam, actief in de chemische branche. Dat betekent dat het distributiecentrum aan extra strenge eisen moest voldoen. Daar weten we bij Unibouw gelukkig wel raad mee, zonder concessies te doen aan gebruiksgemak.

Het DC is uitgerust met een ADR/PGS15-ruimte, die is voorzien van een CO2-blusinstallatie voor optimale veiligheid bij de opslag van chemische goederen. De werkruimtes zijn voorzien van vloerverwarming, terwijl de kantoren zijn uitgerust met een energiezuinig airconditioningsysteem dat het hele gebouw kan koelen en verwarmen. Dit draagt niet alleen bij aan het comfort van de werknemers maar ook aan de energie-efficiëntie van het pand.

Functioneel en duurzaam
Een mooie stap in de richting van duurzaamheid is de installatie van 850 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum. Deze panelen zullen een aanzienlijke hoeveelheid groene energie opwekken en Mavom helpen om zijn ecologische voetafdruk te verminderen. Het pand is dus niet alleen functioneel, maar ook milieuvriendelijk.

Mavom koos niet alleen voor Unibouw vanwege het aantrekkelijke plan, maar ook vanwege de belofte dat Unibouw zou zorgen dat het werk in het pand gewoon kon doorgaan. In een regio waar het verkrijgen van een vaste stroomaansluiting een uitdaging is, heeft Unibouw een slimme oplossing geïmplementeerd. Het distributiecentrum wordt nu draaiende gehouden met een huisaansluiting van 3×80 ampère en een noodaggregaat met een geavanceerd beheersysteem, waardoor zowel de stroomvoorziening als de verwarming gewaarborgd zijn.

“Het hele project verliep volgens plan en stelde Mavom in staat om tijdens de kerstvakantie hun voorraad vanuit het oude pand te verhuizen, wat zowel tijd als geld bespaarde”, vertelt projectleider Jasmin Dolovac van Unibouw.

Lichtend voorbeeld
Ten slotte willen we nog even genoemd hebben dat de locatie van Alphen aan den Rijn kampt met stroomcapaciteitsproblemen, waardoor grote projecten steeds zelfvoorzienender moeten zijn. Het distributiecentrum van Mavom Specialty Chemicals voldoet aan deze eis en is nu een lichtend voorbeeld van efficiëntie en duurzaamheid in de regio. We hopen dat we hiermee de toon hebben gezet.

Chemie
Onderaan de streep heeft Unibouw een waardevolle bijdrage geleverd aan het succes van Mavom Specialty Chemicals door een innovatief en duurzaam distributiecentrum te bouwen dat niet alleen aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet, maar ook het welzijn van de werknemers bevordert en de impact op het milieu minimaliseert. Eén ding is zeker: tussen Mavom en Unibouw is er volop chemie!

Ook geïnteresseerd

Unibouw helpt oude wens Tritium Microbiologie uitkomen

De wens om te verhuizen naar een nieuwbouwlocatie heeft Tritium Microbiologie al bijna tien jaar. Maar omdat het bedrijf de …

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel …

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …