Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw bouwt eerste dubbeldeks warehouse in Nederland

07.03.2022

DSV en Unibouw vormen een ijzersterk team, dat is wel duidelijk. In het recente verleden bouwden we al vijf warehouses voor de logistiek dienstverlener. Daar komt nog meer bij. Binnenkort gaan we in Venlo – én niet veel later ook in Maastricht maar daarover later meer – aan de slag. Het wordt een bijzondere opdracht waarmee we gaan stapelen: de blikvanger wordt een dubbeldeks warehouse.

Ons meest recente project voor DSV leverden we eind 2020 op. Al vóór het einde van die klus bleven we samen vooruit kijken. En ons gezamenlijk buigen over die ene vraag: ‘hoe kunnen we toch voldoende vierkante meters warehouse-oppervlakte bouwen op zo min mogelijk grond?’ De grond is namelijk schaars en de grondprijzen torenhoog.

Gestapeld warehouse, crossdock én hoofdkantoor
Grond mag dan wel schaars zijn; in de lucht is er ruimte genoeg. Dus kwamen we al snel bij een gestapeld warehouse als alternatief. Geen surrogaat voor een grondgebonden warehouse, maar een volwaardig pand met de bijbehorende vloerbelastingen, docks en vrije hoogtes.

Het eerste volwaardige dubbeldeks magazijn in Nederland
Al vlug werd duidelijk dat de uitdaging niet zozeer in het kantoor en het crossdock zat. Maar wel in het dubbeldeks warehouse. Zover wij weten, wordt dit in Nederland het eerste volwaardige dubbeldeks magazijn dat is berekend op stellingen met een vrije hoogte van 12,2m1 en de puntlasten van 80- en 100kN, beide te benaderen via loadingdocks voor vrachtwagens. Om de vrachtwagens aan te kunnen laten docken aan het tweede warehouse, is een complete hellingbaan inclusief rangeerterrein op hoogte gecreëerd.

Voorbereid op hybride werken
De buitengevels van zowel het kantoor als de bedrijfshallen worden voorzien van de kenmerkende DSV-patronen. De binnenzijde van het hoofdkantoor krijgt een high-end uitstraling met daarin glazen en natuurlijke materialen verwerkt. Traditionele kantoortuinen komen daar niet. Het hoofdkantoor wordt namelijk voorbereid op het hybride werken: het DSV-kantoor zal niet hoofdzakelijk als werkplek dienst doen, maar als overlegplek.

Wat ook vooruitstrevend is, is de duurzaamheidsambitie: BREEAM Excellent BRL 2020 versie 1, waarbij de daken van het warehouse en crossdock maximaal zijn voorbereid op het plaatsen van zonnepanelen.

Start
Op dinsdag 22 februari werd het contract getekend op het hoofdkantoor van DSV in Kopenhagen. Nog dit kwartaal starten we met de bouw. Als alles volgens plan gaat, is deze prachtige klus in december 2023 geklaard.

Ook geïnteresseerd

Unibouw helpt Stiphout Plastics de wereld schoner te maken

Geduld is een schone zaak. Stiphout Plastics is dat ook. Het recyclingbedrijf in het Limburgse Montfort verwerkt sinds 2016 kunststof …

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …

Unibouw bouwt stijlvol pand op postzegellocatie

Voor een bouwbedrijf is het natuurlijk fijn om te werken op een ruim bouwterrein dat makkelijk toegankelijk is. Maar de …