Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

The sky is the limit voor Unibouw

30.04.2021

De constructies die Unibouw bouwt zijn meestal op toplocaties, maar er is altijd baas boven baas. In opdracht van VDG Real Estate gaan we een hoogwaardig, modern en duurzaam warehouse bouwen op een plek die niet alleen met de auto, maar ook met het vliegtuig uitstekend bereikbaar is: op Schiphol Trade Park, op enkele minuten van de gelijknamige luchthaven.

Het project bestaat uit twee bouwwerken: het al door ons gerealiseerde VDG Warehouse Schiphol (2.514m2 warehouse en 359m2 kantoor) en het in aanbouw zijnde VDG Warehouse Schiphol II (5.016 m2 warehouse, 456m2 mezzanine en 1.291m2 kantoor). Voor deel II is al een gelukkige huurder gevonden, namelijk Cavalier Logistics, maar unit I is nog beschikbaar.

Technologisch hoogstandje
Over de ligging van het geheel kunnen we kort zijn: die kan niet veel beter. Een veel gunstigere uitvalsbasis voor een efficiënt logistiek proces kunnen we ons echt niet voorstellen. De bereikbaarheid is top en dat geldt ook voor de high-end bouwtechnieken en de zichtbaarheid vanaf de A4: naar schatting 190.000 passerende automobilisten kunnen dagelijks een glimp opvangen van dit technologische hoogstandje. Geen straf om naar te kijken: het warehouse voldoet niet aan het signalement van een typisch logistiek gebouw, maar ziet er modern en fris uit.

Torenhoge ambities
De ambities van Schiphol Trade Park zijn torenhoog. Het doel is om het meest duurzame bedrijvenpark van Europa te worden. Het duurzame karakter komt ook duidelijk terug in beide warehouses. Bijvoorbeeld in de groene gevels, die in elkaar overlopen en de biodiversiteit van de omgeving versterken. Maar er is veel meer. VDG Warehouse Schiphol II zal bij oplevering beschikken over een BREEAM-NL-certificering ‘Excellent’. Daarmee scoort het op duurzaamheidsgebied veel beter dan de wettelijke norm. Zo is het pand onder meer voorzien van ledverlichting, een centraal VRF-aircosysteem, warmtepompen en natuurlijk zonnepanelen.

Vorige maand is de eerste spade in de Noord-Hollandse grond gestoken. En als het meezit, gaan in het laatste kwartaal van dit jaar de champagneglazen, net als de vliegtuigen op een steenworp afstand, de lucht in. We kijken er nú al naar uit.

Ook geïnteresseerd

Unibouw bouwt ook in Maastricht voor DSV

Misschien las je het pas al op onze fonkelnieuwe website: dat Unibouw in Venlo een dubbeldeks warehouse gaat bouwen voor …

“Geniet van het leven”

Tot ons intense verdriet nemen wij afscheid van Erik van Dijk. In de nacht van 25 juni is hij overleden, …

Werk aan de winkel in Roosendaal: Unibouw en Brisck bouwen nieuw Picnic-pand

Unibouw en Brisck hebben elkaar weer gevonden. We werkten in het verleden al veel en goed samen met onze bevriende …