Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Succesvolle oplevering pand SFS in Helmond

02.07.2024

Enig idee waarom de medewerkers van de Helmondse bevestigingsoplossingenspecialist SFS de laatste tijd zo stralen? Wij wel: het zou best eens te maken kunnen hebben met het feit dat ze pas zijn verhuisd naar een parel van een nieuw bedrijfspand. In opdracht van ontwikkelaar Focus on Impact bouwden we aan de Grasbeemd tegen het bestaande gebouw aan, om zo meer bedrijfsruimte te creëren voor SFS.

Omdat de zaken al lange tijd zo goed lopen voor SFS, was het Helmondse productiebedrijf toe aan wat meer vierkante meters. Samen met ontwikkelaar Focus onderzochten de routebepalers van SFS wegen om daar te komen. Uiteindelijk vroegen ze Unibouw om een eerste schetsontwerp en een richtprijs te maken. Die vielen in de smaak.

Vervolgens gingen we samen het engineerings- en vergunningstraject in. Bij dat gehele traject, tot en met het indienen van de bouwvergunningsaanvraag, zaten wij op de regisseursstoel. Uiteindelijk gingen alle seinen op groen; eind april stonden alle benodigde krabbels op papier en konden we los. De opdracht bestond uit het aanbouwen van twee hallen: één van 1000 m2 en één van bijna keer zo groot. Ook had SFS behoefte aan een ruim kantoor en een laadkuil van twee docks.

Tegenvaller
Afgelopen mei begonnen we aan de klus. “Het ging voorspoedig”, blikt Unibouw-projectleider Barjo Aragelian terug. “Maar toch was er een horde om te nemen. We troffen namelijk vervuild grondwater aan. Dat kun je zomaar niet lozen; het moest eerst gesaneerd worden. Daarvoor trokken we nauw op met de gemeente Helmond, waterschap Aa en Maas en een aantal gespecialiseerde onderaannemers.”

Zuiveren tot drinkwaterniveau
Dat is ruimschoots gelukt, volgens Barjo. “We hebben het grondwater gezuiverd tot drinkwaterniveau. Hoe we dat weten? We hebben na de zuivering monsters afgenomen en die naar het lab gestuurd. Uit hun tests bleek dat de resultaten verbluffend goed waren. Dat was voor ons het teken dat het veilig was om het water verantwoord af te voeren zonder het milieu te belasten. Het afvoeren van het water was absoluut noodzakelijk, want funderingen en laadkuilen aanleggen kan alleen in het droge.”

Na dit onvoorziene checkpoint liep het project als een sneltrein. “Eenmaal uit de grond konden we volop gas geven”, vertelt Barjo. “Dat is ook wel deels het gevolg van het uitgebreide 3D-modelleerwerk in de ontwerpfase. Het project schoot de hoogte in en we bleven lekker op schema. De samenwerking met Focus en SFS was de hele tijd erg plezierig. Mijn teamleden en ik hebben heerlijk gewerkt en de oplevering, vlak voor kerst, was een feestje. We kregen veel complimenten van huurder en opdrachtgever en daar doen we het natuurlijk voor.”

Zeer tevreden
Martine van Gerven van Focus on Impact sluit af met mooie woorden aan het adres van Barjo en zijn crew. “De samenwerking met Barjo en zijn team heb ik als ontzettend prettig ervaren. Ze weten waar ze het over hebben, communiceren prettig en geen vraag is te gek. En misschien het belangrijkste: onze huurder en de eindgebruiker van het gebouw, SFS, was zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat!”

Ook geïnteresseerd

DSV opent gloednieuw pand in Maastricht, gebouwd door Unibouw

Maastricht kennen we van onder meer het Vrijthof, de concerten van André Rieu en de Sint Servaasbrug. Sinds kort heeft …

Unibouw completeert groen pareltje op Schiphol Trade Park

Distributiecentra verdozing van het landschap? Als je dat denkt, wordt het tijd voor een kennismaking met Unibouw. Wij bewijzen graag …

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover …