Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw maakt Waalwijk een stuk mooier

29.04.2021

You’ll Never Wolluk Alone, luidt de slogan van betaaldvoetbalclub RKC Waalwijk. Dat motto is ook zeker van toepassing op het project dat wij gaan uitvoeren in Wolluk. In opdracht van UniNext – een coalitie tussen VDG Real Estate en Next Level – gaan wij op bedrijventerrein Haven een vernuftig warehouse van ruim 32.000m2 bouwen.

We geven het maar meteen toe: warehouses, met name de grotere, komen ook wat ons betreft niet altijd in aanmerking voor de architectuurprijs. Net als bij mensen is de binnenkant meestal het belangrijkst, en is de buitenkant van gigantische DC’s niet per se Instagramwaardig. Dat fenomeen proberen we bij Unibouw overigens eigenhandig te tackelen door extra zorg aan de centra die wij bouwen te geven. Want het oog wil ook wat.

Vlekkenplannen
Het plan in Waalwijk is daar een mooi voorbeeld van (kijk maar eens naar de impressies en video). De plannen die voorafgingen aan dit project werden al in 2017 gesmeed. De ontwikkelaar zag mogelijkheden op de brownfieldlocatie op bedrijventerrein De Haven. Wij hebben toen de eerste vlekkenplannen op papier gezet. Na een marketingcampagne vanuit de opdrachtgever vroegen we in 2019 een sloopvergunning aan voor de leegstaande panden, gevolgd door de sloop. In 2020 hebben we ook de resterende panden gesloopt. Wel in goed overleg, natuurlijk.

Op de sloop volgde de wederopbouw van iets moois. Commercieel adviseur Rogier Jansen van Unibouw: “In eerste instantie hebben we een vrieshuis ontwikkeld en geëngineerd van circa 30.000 m2. Uiteindelijk is het plan 180 graden gedraaid er hebben we, samen met UniNext, op het perceel van ruim 56.800m2 een logistiek pand van ruim 32.000m2 ontwikkeld.”

BREEAM Very Good
Het pand wordt niet alleen mooi, maar ook nog eens buitengewoon duurzaam: afgesproken is om binnen de kaders van BREEAM Very Good te gaan bouwen.  Rogier: “Het logistieke pand is geheel geëngineerd op de logistieke maatstaven van dit moment, zoals de 12,2 meter vrije hoogte, verhoogde vloerbelasting van 40KN/m2 of 85KN puntlast, ESFR-daknetsprinkler, 1 dock per circa 1.000m2 oppervlak en een mezzanine boven de docks en kantoren.”

De opdrachtgever wilde graag dat we al in een vroegtijdig stadium mee gingen denken over de ontwikkeling, het ontwerp en de budgettering hiervan, om zo de haalbaarheid te kunnen toetsen. Dat hebben we met liefde en plezier gedaan. Intussen zijn we gestart met het NGE-onderzoek, waarmee de aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven in de grond wordt uitgesloten. Want veiligheid staat natuurlijk altijd op één.

Wanneer alle seinen op groen staan, begint de equipe van Unibouw-projectleider Henrik Bloks met het grondwerk. Dat zal vermoedelijk later dit voorjaar zijn. De planning is om het pand begin 2022 sleutelklaar op te leveren, tot en met de groenvoorziening. Dat wordt vast op gepaste wijze gevierd. En we willen onze opdrachtgevers daarbij best gezelschap houden, want You’ll Never Wolluk Alone!

Ook geïnteresseerd

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …

Chemie tussen Mavom en Unibouw leidt tot bouw nieuwe opslagfaciliteit

It’s all about chemistry, luidt een bekend gezegde. Chemie tussen Mavom en Unibouw is er in ieder geval genoeg. Komend …

Unibouw geeft 999 Games meer speelruimte

Nena zong ooit over 99 luchtballonnen. Jay-Z rapte met heel wat woorden over 99 problemen. Grote hits, maar niettemin kinderspel …