Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Nieuw distributiecentrum bouwen

Heb je last van veel dozen in de gangpaden? Wanneer je de grens van je capaciteit bereikt dan is het tijd dat je gaat nadenken over het bouwen van een distributiecentrum.

Wij zetten de belangrijkste overwegingen voor je op een rij waar je tijdens het proces rekening mee moet houden. En de werkwijze van ontwerp tot realisatie.

Stap 1: Haalbaarheid en definitie

Fase 1 is het onderbouwen van het beslisproces voor een nieuwbouw distributiecentrum. Wat zijn eventuele ontwikkelingen en disciplines die je op je af ziet komen?

Waar let je op?

Onder andere kijk je naar hoe groot het distributiecentrum / warehouse moet worden, in welk bedrijvenpark wil je dat het staat, welke producten worden er opgeslagen, wat moet het project kosten, en wat moet het gaan opleveren?

Stap 2: Ontwerp van het nieuwe distributiecentrum

In de tweede fase gaat een van onze professionals met je kijken naar hoe de layout en het logistieke concept van je distributiecentrum eruit gaat zien. Aan het einde van deze fase is het belangrijk dat we voor ons kunnen zien hoe het pand eruit gaat zien.

Globale afwegingen

In de haalbaarheid maak je globale afwegingen voor het bouwen van je distributiecentrum, hier is het belangrijk om echt te gaan detailleren.

Wat moet er uit deze fase komen?

Nu is het belangrijk dat je een beeld hebt van wat je voor je distributiecentrum wilt, wat gaat het bouwen kosten en wat moet het opleveren? Het is belangrijk dat je hier dus al echt in details aan het denken bent.

Stap 3: Voorbereiding

In deze fase wordt het voorlopig ontwerp van een distributiecentrum overgezet naar een definitief ontwerp.

Vergunningen

Ook eventuele vergunningen voor de bouw moeten worden overwogen en aangevraagd en je gaat nu telkens een stukje dieper duiken in de bouw van je distributiecentrum. Nu vullen we echt in wat er precies gebouwd gaat worden.

Stap 4: Realiseren

Eindelijk is het moment daar! In deze fase gaat de bouw plaatsvinden. Naast de bouwwerkzaamheden gebeurt er echter nog veel meer in deze fase. Hier moet het bedrijf zich concreet voorbereiden op het verhuizen.

Wat gebeurt er nog meer?

De systemen zullen worden getest en ingeregeld, er zal nieuw personeel getraind moeten worden en nieuwe protocollen moeten worden opgesteld. Dit zijn ook allemaal zaken om over na te denken als bedrijf

Nazorg

Als het distributiecentrum eenmaal is gerealiseerd, begint de fase van het verhuizen en opstarten. Het nieuwe DC zal niet perfect en op volle toeren draaien vanaf de eerste dag. Je hebt een lijst nodig met afwerkpunten om ervoor te zorgen dat het allemaal daadwerkelijk functioneert je het voor je zag.

Kies voor Unibouw: Senior consultant en professionele partner

Voor de realisatie van distributiecentra kies je voor Unibouw. Wij zijn dé geschikte partner voor het realiseren van jouw nieuwe DC en bedrijfsruimtes. Wij realiseren de bouw van jouw DC door goede voorbereiding, planning, het onderverdelen in fases, en nazorg.

Wij betrekken jou in alles

Een ontwerp voor jou, en mede door jou. Wij betrekken jou in alle fases zo dat al jouw wensen gerealiseerd worden zoals jij bedoeld hebt. Plannen voor een nieuw distributiecentrum?

Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen! Vul vandaag nog het formulier voor de offerte in, en wie weet wordt jouw nieuwe distributiecentrum ons volgende project! Vragen? Je kunt ons ook bereiken via e-mail. Ons e-mailadres is: info@unibouw.eu.

Ook interessant:

Het was een samenwerking uit het boekje, net zoals de vorige keer.

Toine Brouwers
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …

Logistica 8 – 10 november

Hoe ziet de wereld van logistiek er straks uit? Welke rol spelen de gebruiker, het gebied, het gebouw en de …

Unibouw bouwt op torenhoog niveau bij Eindhoven Airport

Moet je binnenkort een keer op Eindhoven Airport zijn? Doe je zelf een plezier en rij voor of na je …