Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Nieuw distributiecentrum bouwen

Heb je last van veel dozen in de gangpaden? Wanneer je de grens van je capaciteit bereikt dan is het tijd dat je gaat nadenken over het bouwen van een distributiecentrum.

Wij zetten de belangrijkste overwegingen voor je op een rij waar je tijdens het proces rekening mee moet houden. En de werkwijze van ontwerp tot realisatie.

Stap 1: Haalbaarheid en definitie

Fase 1 is het onderbouwen van het beslisproces voor een nieuwbouw distributiecentrum. Wat zijn eventuele ontwikkelingen en disciplines die je op je af ziet komen?

Waar let je op?

Onder andere kijk je naar hoe groot het distributiecentrum / warehouse moet worden, in welk bedrijvenpark wil je dat het staat, welke producten worden er opgeslagen, wat moet het project kosten, en wat moet het gaan opleveren?

Stap 2: Ontwerp van het nieuwe distributiecentrum

In de tweede fase gaat een van onze professionals met je kijken naar hoe de layout en het logistieke concept van je distributiecentrum eruit gaat zien. Aan het einde van deze fase is het belangrijk dat we voor ons kunnen zien hoe het pand eruit gaat zien.

Globale afwegingen

In de haalbaarheid maak je globale afwegingen voor het bouwen van je distributiecentrum, hier is het belangrijk om echt te gaan detailleren.

Wat moet er uit deze fase komen?

Nu is het belangrijk dat je een beeld hebt van wat je voor je distributiecentrum wilt, wat gaat het bouwen kosten en wat moet het opleveren? Het is belangrijk dat je hier dus al echt in details aan het denken bent.

Stap 3: Voorbereiding

In deze fase wordt het voorlopig ontwerp van een distributiecentrum overgezet naar een definitief ontwerp.

Vergunningen

Ook eventuele vergunningen voor de bouw moeten worden overwogen en aangevraagd en je gaat nu telkens een stukje dieper duiken in de bouw van je distributiecentrum. Nu vullen we echt in wat er precies gebouwd gaat worden.

Stap 4: Realiseren

Eindelijk is het moment daar! In deze fase gaat de bouw plaatsvinden. Naast de bouwwerkzaamheden gebeurt er echter nog veel meer in deze fase. Hier moet het bedrijf zich concreet voorbereiden op het verhuizen.

Wat gebeurt er nog meer?

De systemen zullen worden getest en ingeregeld, er zal nieuw personeel getraind moeten worden en nieuwe protocollen moeten worden opgesteld. Dit zijn ook allemaal zaken om over na te denken als bedrijf

Nazorg

Als het distributiecentrum eenmaal is gerealiseerd, begint de fase van het verhuizen en opstarten. Het nieuwe DC zal niet perfect en op volle toeren draaien vanaf de eerste dag. Je hebt een lijst nodig met afwerkpunten om ervoor te zorgen dat het allemaal daadwerkelijk functioneert je het voor je zag.

Kies voor Unibouw: Senior consultant en professionele partner

Voor de realisatie van distributiecentra kies je voor Unibouw. Wij zijn dé geschikte partner voor het realiseren van jouw nieuwe DC en bedrijfsruimtes. Wij realiseren de bouw van jouw DC door goede voorbereiding, planning, het onderverdelen in fases, en nazorg.

Wij betrekken jou in alles

Een ontwerp voor jou, en mede door jou. Wij betrekken jou in alle fases zo dat al jouw wensen gerealiseerd worden zoals jij bedoeld hebt. Plannen voor een nieuw distributiecentrum?

Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen! Vul vandaag nog het formulier voor de offerte in, en wie weet wordt jouw nieuwe distributiecentrum ons volgende project! Vragen? Je kunt ons ook bereiken via e-mail. Ons e-mailadres is: info@unibouw.eu.

Ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe wordt een nieuw distributiecentrum opgeleverd?

Een nieuw distributiecentrum opleveren is een lastige klus waar veel bij komt kijken. Gelukkig hebben wij van Unibouw een stappenplan om ervoor te zorgen dat we voor iedere klant het juiste soort distributiecentrum binnen het juiste tijdframe opleveren. Wij werken met een definitiefase, een ontwerpfase, een voorbereidingsfase, een realisatiefase en de fase voor nazorg. Met onze methode realiseren wij het juiste maatwerk voor iedere klant zonder problemen. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Wat kost nieuwbouw van een distributiecentrum?

De kosten van een nieuw distributiecentrum zijn sterk afhankelijk van de eisen die je zelf stelt aan een nieuw distributiecentrum. Hoe groot moet het distributiecentrum zijn, voor welke doeleinden wordt het gebruikt, en wanneer moet het opgeleverd zijn? Wij stellen een gepersonaliseerd plan samen met de klant, en afhankelijk van de wensen die jij hebt, wordt een kostenplaatje samengesteld. Neem zo snel mogelijk contact met ons op en we kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Ook geven we je dan een indicatie van de kosten voor een nieuw distributiecentrum.

Hoe groot moet het nieuwe distributiecentrum zijn?

Dat hangt ervan af hoe groot je bent als bedrijf. Wil je een nieuw distributiecentrum omdat je gaat uitbreiden? Dan moet het vanzelfsprekend een stuk groter zijn dan het vorige distributiecentrum. Daarnaast is het altijd handig om iets groter in te zetten, dan heb je namelijk altijd de mogelijkheid tot uitbreiding zonder dat je later weer veel moet investeren in een nieuw distributiecentrum. Wij kunnen je adviseren over de grootte van het nieuwe distributiecentrum. Wij staan onze klanten bij in het hele proces, van de planfase tot nazorg,

Wat zijn de kenmerken van een distributiecentrum?

In principe is een distributiecentrum niet veel meer of minder dan de plek waar goederen en producten samenkomen en vervolgens worden verdeeld per vrachtwagen, trein, schip of vliegtuig. Een distributiecentrum wordt ook wel afgekort met DC, en wordt ook wel een verdeelcentrum genoemd. Een luchthaven of een haven kan ook fungeren als distributiecentrum. Veel bedrijven hebben distributiecentra om het proces van de weg van de producten en goederen van de fabriek naar de klant makkelijker, efficiënter en effectiever te maken. Nieuw distributiecentrum? Met Unibouw zit je gegarandeerd goed!

De snelheid, gekozen bouwmethode en het oog voor detail waren allemaal dik in orde.

Eric Ramaekers
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Unibouw laat state-of-the-art distributiecentrum levenslicht zien in Born 

In Born komt iets moois van de grond. Daar zijn we gestart met de bouw van een royaal en luxe …

Commercieel directeur Tom Kropf versterkt Unibouw

De commerciële afdeling van Unibouw heeft zich versterkt met het aantrekken van Tom Kropf als Commercieel Directeur. Het een strategische …

𝗪𝗶𝘀𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁: energiemanagementsysteem

Er vanaf 1 januari 2024 een 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗯𝗲𝘀𝗽𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 van kracht is in Nederland. Gebouwen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh …