Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Oplevering eerste dubbellaags warenhuis voor DSV

01.05.2024

Logistiek dienstverlener DSV groeit en groeit. Om die groei te kunnen bijbenen, zoekt het bedrijf met regelmaat naar nieuwe warehouselocaties. Dat valt niet altijd mee, met de steeds schaarser wordende ruimte in Nederland. Gelukkig is er in de lucht vooralsnog ruimte genoeg, dus de oplossing lag voor de hand: stapelen, met een dubbellaags warenhuis. Eind november 2023 was de oplevering.

Aan het project ging een grondige voorbereiding vooraf, vertelt projectleider Fred Verheijen van Unibouw. “DSV had een bouwkavel in Venlo, maar die bleek al snel niet te matchen met de businesscase. In andere woorden: die kavel bevatte te weinig vierkante meters om de doelen van DSV te kunnen bereiken. Er was eigenlijk maar één oplossing: de lucht in.”

Eerste dubbellaags warehouse
Nu hebben we bij Unibouw wel vaker een warehouse gebouwd, maar dubbellaags warehouses zijn zelfs voor ons nieuw. Gelukkig zijn we niet vies van een uitdaging. Fred: “Nadat we kennisnamen van de wensen van DSV, zijn we met het ontwerp aan de slag gegaan en hebben we alles in 3D uitgewerkt in BIM. Dat is zeker voor zulke complexere projecten een must. Het vereist meer werk aan de voorkant, maar die tijd verdien je terug en je minimaliseert de foutenkans hiermee.”

Bij het ontwerp hebben we de opdrachtgever en de installateurs betrokken, om zo tot een maximaal gestroomlijnd ontwerp te komen. Vervolgens hebben we alle vergunningen aangevraagd. Nadat alle lichten op groen stonden, gingen in mei 2022 de spades de voorjaarsgrond in.

Een echte teamprestatie
Het bouwproces zat voor ons vol leermomenten. Vaak wordt die term gebruikt als eufemisme, om te verbloemen dat dingen niet goed gingen, maar weinig is minder waar. Fred: “We hebben een dergelijke constructie nog nooit gemaakt. Gelukkig hebben we veel bouwervaring aan boord. En konden we veel leren van de rest van het bouwteam. Zoals de staalfabrikant, de prefabbouwer, maar ook andere leveranciers, installateurs en de opdrachtgever. Een belangrijke sleutel tot succes van dit project was de bereidheid om samen te werken en kennis te delen. Alle partners keken verder dan hun eigen belang. Op die manier kom je tot de beste oplossingen.

Het werd steeds duidelijker dat het pand – BREEAM Excellent – het neusje van de zalm werd. De buitengevels van zowel het kantoor als de bedrijfshallen zijn voorzien van de kenmerkende DSV-patronen. De binnenzijde van het hoofdkantoor kreeg een high-end uitstraling met daarin glazen en natuurlijke materialen verwerkt. Traditionele kantoortuinen? Nee, die zijn iets te 2010. Het hoofdkantoor is voorbereid op het hybride werken en zal niet hoofdzakelijk als werkplek dienst doen, maar vooral als overlegplek.

Mooie uitdaging
Eind november zat het werk erop. Fred blikt terug: “Het was een mooie uitdaging voor mijn hele team. Ondanks dat dit ons eerste dubbellaags warehouse was, is alles perfect verlopen en waren we ruim op tijd klaar. De klant was supertevreden en daar doen we het voor. Geweldig om hieraan te kunnen werken. Ik zou het zo wéér doen.”

Ook geïnteresseerd

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …

Unibouw bouwt modieus nieuw warehouse voor Modexpress in Helmond

Dat Helmond behalve een sportieve ook een modieuze stad is, mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dat is niet op …

Nieuw bedrijfspand Quantiparts ruim vóór geplande datum opgeleverd

Natuurlijk, op de bouwplaats dragen we altijd helmen en veiligheidsschoenen. Maar je zou ook kunnen vermoeden dat onze mensen die …