Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw helpt graszaden-producent Barenbrug uit Nijmegen groeien

29.06.2021

Het begon in september 2019, met ons eerste contact. En het eindigt straks met een compleet nieuwe opslagruimte voor het familiebedrijf Barenbrug, een graszadenproducent uit Nijmegen. Alle handtekeningen zijn gezet en in Q2-2022 gaan we van start.

Uit de eerste gesprekken kwam de wens van het bedrijf duidelijk naar voren. Ze hadden dringend behoefte aan opslagruimte voor gerede producten én renovatie van de inbound (ruwe producten). Tijdens de werkzaamheden moet de productie en dus ook de inbound blijven draaien.

Rogier Jansen, commercieel adviseur van Unibouw, vertelt hoe we dit aanvlogen. “In eerste instantie hebben we de bestaande situatie logistiek geïnventariseerd, waarna we een maatwerkoplossing presenteerden om de goederen op te slaan. Daarna zijn we al vanaf het begin op locatie rond gaan lopen om samen met de afdeling Operations te bespreken hoe de realisatie, zonder hinder, uitgevoerd zou moeten worden.”

Archeologisch onderzoek
In het voortraject was er niettemin wél wat hinder. Er zit bijna drie jaar vanaf het moment van contact leggen tot het moment waarop de eerste spade de grond in gaat. Meestal gaat het veel sneller. We wijzen dan ook niet graag met de beschuldigende vinger, maar de Romeinen gaan niet helemaal vrijuit. Zij streken zo’n vijftig jaar vóór de start van onze jaartelling in die regio neer. Kennelijk hadden ze het er goed naar de zin, want pas vijfhonderd jaar later pakten ze hun spullen weer in. Ze lieten evenwel ook wat achter, waardoor er diepgravend archeologisch onderzoek en bodemonderzoek nodig was voordat de seinen op groen gingen. Rare jongens, die Romeinen.

Dat duurde gevoelsmatig vrij lang, maar gelukkig geen vijfhonderd jaar. In oktober 2020 konden we uiteindelijk de vergunning aanvragen en in februari van dit jaar waren de stempels gezet. Volgend jaar Q2, het kwartaal waarin het gras begint te groeien, gaat ons projectteam aan de slag. De aanloop was lang, maar het zaadje is geplant en de voedingsbodem is uitermate gezond. Binnenkort is het tijd om samen met Barenbrug te gaan oogsten!

Ook geïnteresseerd

Karlijn Swinkels en Unibouw: al vijf jaar een gestroomlijnde combinatie

Ben je van plan deze zomer te gaan kijken bij een mooie dameswielerkoers? Let dan eens op Karlijn Swinkels, renster …

Unibouw bezorgt SFS meer ruimte onder één dak

‘Het dak ging eraf’, zeggen mensen weleens. Dan weten we twee dingen zeker: dat het feestje geslaagd was én dat …

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …