Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw bouwt modieus nieuw warehouse voor Modexpress in Helmond

26.07.2022

Dat Helmond behalve een sportieve ook een modieuze stad is, mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dat is niet op de laatste plaats de verdienste van Modexpress: een internationaal georiënteerd bedrijf dat de logistiek regelt voor een groot aantal modebedrijven. Wij gaan Modexpress binnenkort helpen aan een modieus nieuw warehouse waarin ze vele jaren piekfijn voor de dag komen. Nog voor de bouwvak gaan we aan de slag aan de Gerstdijk in Helmond.

Wat in het vat zit, verzuurt niet. Dat gezegde is ook van toepassing op de relatie tussen Modexpress en Unibouw. We kennen elkaar al sinds 2010, toen we spraken over een nieuw warehouse voor de opslag en handling van hangende kleding. Dat plan heeft even op een wat lager pitje gestaan, totdat het in 2019 weer ter sprake kwam maar dan voor liggende kleding . Het leidde toen alsnog tot een mooie driehoeksverhouding tussen VDG Real Estate, Modexpress en Unibouw.

Gezonde uitdagingen

Modexpress, dat het pand gaat huren van VDG Real Estate, kan wel wat extra vierkante meters gebruiken. 40.000m2 om precies te zijn. In combinatie tot de eisen uit het bestemmingplan – met name de eis van parkeren op eigen terrein – zorgde voor wat gezonde uitdagingen en deed een beroep op het improvisatievermogen van alle betrokkenen. Zo moest er een extra stuk grond worden aangekocht om de vierwielers van de personeelsleden en bezoekers kwijt te kunnen.

Het plan bestaat uit een vooruitstrevend kantoor, dat rondom voorzien is van glas. En op de bovenste verdieping komt een groot dakterras. De begane grond is volledig ingericht voor het personeel in de bedrijfshal, voorzien van kleed- en doucheruimtes voor dames en heren en een eigen entree. Kortom: de medewerkers komen hier weinig tekort.

Flexibele inrichting

Het warehouse, met een bruto vloeroppervlakte van circa 39.000m2, is zo geëngineerd dat dit flexibel ingericht kan worden met stellingvloeren tot vier lagen hoog. Niet alleen is hier rekening gehouden met de fundatie, maar ook met de brandveiligheid. Zoals de inhoud van de sprinklertank en sprinklerpomp.

Bijna vanzelfsprekend is dit logistiek gebouw, met het oog op e-commerceactiviteiten, voorzien van de benodigde docks, laadkuil en een warehousekantoor. Het nieuwe gebouw ademt logistiek, dat is een ding dat nu al zeker is.

Gezond binnenklimaat

Tijdens de engineeringsfase zijn wij samen met onze partners voor de elektrische- en werktuigkundige installaties om tafel gaan zitten om de (comfort)behoefte van de huurder tot in de kleinste details in kaart te brengen. Comfort op het gebied van koelen en ventileren van het warehouse waren hierbij belangrijke punten. Er werken hier straks immers heel veel personen op diverse lagen in het gebouw en die moeten hun werk prettig en in een gezond binnenklimaat kunnen doen.

De bouw van dit warehouse is een mooie, maar stevige klus. Gelukkig is de timing perfect. Nog vóór de bouwvak wordt gestart met het grondwerk. Direct na de vakantie beginnen we, uitgerust en wel, met de palen en daarna gaat de energieke equipe van projectleider Lars van Oostrum snel de hoogte in. De oplevering staat gepland voor Q2-2023. Vanaf dan beschikt Modexpress over een warehouse dat niet snel uit de mode zal raken.    

Ook geïnteresseerd

Unibouw bouwt ook in Maastricht voor DSV

Misschien las je het pas al op onze fonkelnieuwe website: dat Unibouw in Venlo een dubbeldeks warehouse gaat bouwen voor …

Unibouw bouwt eerste dubbeldeks warehouse in Nederland

DSV en Unibouw vormen een ijzersterk team, dat is wel duidelijk. In het recente verleden bouwden we al vijf warehouses …

Nieuwbouw logistiek pand Sunlee in Dordrecht opgeleverd

Het was een uitdagende klus, maar van wat pit houden we wel bij Unibouw. En dat geldt ook voor opdrachtgever …