Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw bouwt ook in Maastricht voor DSV

14.04.2022

Misschien las je het pas al op onze fonkelnieuwe website: dat Unibouw in Venlo een dubbeldeks warehouse gaat bouwen voor DSV. Ook een stukje zuidelijker in deze provincie gaan we voor deze fijne opdrachtgever aan de slag. Het toch al zo fraaie Maastricht wordt als wij klaar zijn met ons werk nóg iets mooier!

Tijdens de aanloop naar het project in Venlo hoorden we al dat DSV nog niet klaar was in de zuidelijkste provincie van Nederland. Er was nog een ontwikkeling bezig, namelijk in Maastricht. In tegenstelling tot bij het Venlose project koos DSV dit keer voor een andere aanpak: een aanbestedingsprocedure, ofwel een tender.

Deze procedures zijn ons niet vreemd. Sterker nog: we hebben in het verleden al eerder een project voor DSV gerealiseerd dat we met een aanbesteding hadden verworven. Alle reden om het traject vol goede moed in te gaan, dus.

Aard van het beestje

In juni 2021 arriveerden de aanbestedingsstukken in Gemert en begonnen we aan ons huiswerk. Maar anders dan bij de typische tenderprocedure beantwoordden we niet alleen de vragen en gaven we niet alleen een prijs. We beschouwden de gegeven variabelen niet als statisch, maar vonden het nuttig om DSV te wijzen op mogelijke verbeteringen. “We hebben met ons engineerings-oog naar het project gekeken en open gecommuniceerd over zaken die wat ons betreft efficiënter konden. We zagen mogelijkheden, onmogelijkheden en verbeterpunten en we voelden ons verplicht om DSV daarop te attenderen. Dat is de aard van het beestje”, zegt Rogier Jansen, commercieel adviseur van Unibouw.

In september hadden we ons huiswerk af: tijd om de prijsaanbieding inclusief onderbouwing te presenteren aan DSV. Niet veel later volgde witte rook: DSV beoordeelde onze aanbieding als de beste. Een goede reden voor een bezoek aan het hoofdkantoor in Kopenhagen; daar ondertekenden we het contract.

BREEAM Excellent BRL 2020

Intussen zijn we begonnen met de werkzaamheden. Zoals we van DSV gewend zijn, is ook dit een flink project. In totaal zorgen we voor 31.500m2 warehouse, waarvan bijna 5.000m2 mezzanine. Het gebouw, dat komt op een terrein van 52.000m2, krijgt totaal bijna 2.000m2 kantoorruimte, verdeeld over drie verdiepingen. Dat verbaast ons niet: de inwoners van het bergachtige Zuid-Limburg kunnen wel overweg met wat hoogteverschil. Het project wordt uitgevoerd met de duurzaamheidsambitie BREEAM Excellent BRL 2020, waarbij het dak compleet voorbereid is op het plaatsen van zonnepanelen.

Over hoogte gesproken: wij kunnen nu alvast vertellen dat we in Maastricht een warehouse van het allerhoogste niveau gaan maken. Dat bewijzen we over ongeveer een jaar graag, want begin 2023 staat de oplevering gepland.

Ook geïnteresseerd

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel …

Unibouw helpt Brabantse webshopgigant verder groeien

Veel bedrijven kregen flinke klappen in de coronacrisis, maar dat geldt niet voor Tom Omnichannel Management (TOM). Het e-commercebedrijf uit …

Unibouw bouwt eerste dubbeldeks warehouse in Nederland

DSV en Unibouw vormen een ijzersterk team, dat is wel duidelijk. In het recente verleden bouwden we al vijf warehouses …