Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw helpt Brabantse webshopgigant verder groeien

08.04.2021

Veel bedrijven kregen flinke klappen in de coronacrisis, maar dat geldt niet voor Tom Omnichannel Management (TOM). Het e-commercebedrijf uit Bladel groeit hard en heeft dringend behoefte aan meer ruimte. In goede samenwerking met TOM en vastgoedontwikkelaar Brisck uit Oisterwijk gaan wij een flink nieuw warehouse bouwen.

Het gaat goed met TOM. In 2005 was dat nog een bescheiden fietsenwinkel in Tilburg, maar nu is het een internationaal opererende e-commercegigant met dertien webshops, acht distributiecentra en 450 mensen op de loonlijst. Alleen al in het afgelopen jaar kregen zij er vier nieuwe warehouses bij. Maar gezien de voorraadhoudende strategie van de Brabantse onderneming blijkt dat niet voldoende om alle producten – denk aan fietsen, auto-accessoires, babyartikelen, interieurartikelen en nog véél meer – onderdak te bieden. En dan is de keuze voor een groter DC een logische.

Eén-tweetje met Brisck
Dat DC, met een oppervlakte van zo’n 15.000m2, gaat Unibouw bouwen in Bladel. In nauw overleg met TOM, natuurlijk, maar deze ontwikkeling is ook een één-tweetje met Brisck. En die partij kennen we goed. Recentelijk werkten we nog samen in Echt: aan de snelweg bouwden we daar een Volvo-showroom. Het werd een buitengewoon prettige samenwerking.

En dus hadden we elkaar ook voor dit project snel gevonden. Rogier Jansen, commercieel adviseur bij Unibouw: “We werken vaker succesvol samen met Brisck. We zijn vanaf de beginfase zij aan zij opgetrokken. Eerst hebben we een ontwerp in 3D gemaakt, dat uitgewerkt en gezorgd voor de vergunningen. In eerste instantie ging het om een DC zonder laaddocks, maar die wilde de klant er bij nader inzien toch in. Dat hebben we dus geregeld; het uiteindelijke ontwerp bevat vier docks. Verder zit er ook een duurzaamheidstintje aan dit project: de dakconstructie is berekend op de installatie van zonnepanelen.”

Eerste spade
De eerste spade ging op dinsdag 6 april de enigszins besneeuwde Kempische grond in. Als alles meezit, dan kunnen we rond december 2021 de sleutel overhandigen aan TOM-CEO Tom te Riele. En we hebben er alle vertrouwen in dat we daar tegen die tijd weer een feestelijke happening van kunnen maken.

Ook geïnteresseerd

The sky is the limit voor Unibouw

De constructies die Unibouw bouwt zijn meestal op toplocaties, maar er is altijd baas boven baas. In opdracht van VDG …

Unibouw bouwt modieus nieuw warehouse voor Modexpress in Helmond

Dat Helmond behalve een sportieve ook een modieuze stad is, mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dat is niet op …

Nieuw pand Van Dijk Groep: véél meer dan zomaar een gebouw

De ene constructie is wat specialer dan de andere. Dat kan komen door bijvoorbeeld de architectuur, het gebruiksdoel of de …