Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw gestart met bouw prestigieus kunstproject in Zwaag

30.05.2021

Bij Unibouw proberen we ons werk zó goed te doen dat alle opgeleverde constructies kunstwerkjes zijn. In Zwaag komen kunst en bouw wel érg duidelijk samen. Daar bouwen we een pand dat geschikt is voor kunstopslag en -overslag. Vanmiddag ging de eerste paal feestelijk de grond in.

Voor ons Brabanders is Zwaag niet bepaald om de hoek, maar in het Noord-Hollandse dorp kent iedereen de gebroeders René en Daniël Moeijes, die getweeën de directie van het gelijknamige transportbedrijf vormen. Zij kwamen in contact met art handler Hans Imming, die in die contreien al even wereldberoemd is. Hans heeft ook een transportbedrijf en is gespecialiseerd in het vervoer van kunstwerken. De zaken gaan behoorlijk goed en hij was op zoek naar een grotere opslag.

Twee delen
Die mooie opdracht werd bij Unibouw neergelegd. Bij projectleider Lars van Oostrum – één van onze talentvolle nieuwe aanwinsten – om precies te zijn. “Het wordt een pand met een oppervlakte van zo’n 5.200m2”, vertelt Lars. “Het gebouw wordt in twee delen opgesplitst: één voor Imming en voor het andere deel wordt nog naar een huurder gezocht. Het is ook mogelijk dat Imming dat later gaat gebruiken, als hij de ruimte nodig heeft.

Omdat er kostbare kunstobjecten in het pand worden opgeslagen, moet de klimaatbeheersing op en top verzorgd zijn. Lars: “Er worden installaties aangebracht waarmee de temperatuur en luchtvochtigheid heel nauwkeurig te regelen zijn. Ook is er speciale aandacht voor brandcompartimentering. Verder krijgt het pand een behoorlijke isolerende schil en is het nagenoeg energieneutraal.”

Grand Prestige
We hebben de vergunningen geregeld en de engineering afgerond: tijd voor actie. De eerste paal ging eerder vandaag de Zwaagse aarde in. Daar maakten we, ondanks alle beperkende maatregelen, toch nog een mooi momentje van, samen met de Moeijes-broeders en Hans Imming. Projectleider Lars had ook nog een aardigheidje van Limburgse bodem meegebracht. “Ik kom uit Arcen, waar de Hertog Jan-brouwerij staat. De opdrachtgevers gaven eerder aan daar wel gecharmeerd van te zijn, dus ik heb een paar flesjes Hertog Jan Grand Prestige meegenomen.”

Zevenhuis-Logistics.jpg

Die biertjes vielen in de smaak. We gaan ervoor zorgen dat in het voorjaar van 2022 ook het eindresultaat in de smaak gaat vallen. En dat het prestigieuze pand even goed uit de verf komt als de werken die er later in worden opgeslagen. Dat zou uit de kunst zijn.

Ook geïnteresseerd

Commercieel directeur Tom Kropf versterkt Unibouw

De commerciële afdeling van Unibouw heeft zich versterkt met het aantrekken van Tom Kropf als Commercieel Directeur. Het een strategische …

Nieuw pand Van Dijk Groep: véél meer dan zomaar een gebouw

De ene constructie is wat specialer dan de andere. Dat kan komen door bijvoorbeeld de architectuur, het gebruiksdoel of de …

Unibouw helpt Brabantse webshopgigant verder groeien

Veel bedrijven kregen flinke klappen in de coronacrisis, maar dat geldt niet voor Tom Omnichannel Management (TOM). Het e-commercebedrijf uit …