Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Koelcel bouwen

Wil jij graag een grote koelcel laten bouwen voor je bedrijf? Daar helpt Unibouw je graag mee. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we koelcellen moeten bouwen met de juiste klimaatbeheersing voor verschillende branches.

Een kant en klare koelcel kopen is op grote schaal niet mogelijk, dus is het belangrijk dat je maatwerk krijgt van zeer hoge kwaliteit. Als jouw onderneming een koelhuis met grotere ruimtes nodig heeft bespreken we je wensen en begeleiden je bij alle stappen van het proces. Zo weet je zeker dat je een professionele koelcel ontvangt.

Onze werkwijze

Tijdens het bouwen van een nieuwe koelcel of vriescel vinden we het belangrijk dat jij goed geïnformeerd blijft. Daarom krijg je één aanspreekpunt waar je met je vragen terecht kunt en die jou op de hoogte houd van de vorderingen. Samen maken we duidelijke afspraken en doorlopen we de onderstaande stappen. Natuurlijk kun je ook voor vrijblijvend advies terecht bij jouw contactpersoon waarmee je aan de slag gaat voor een koelcel of vriecel.

1. Analyse

Het begint met een analyse gesprek, waarbij wordt gesproken wat er komt kijken bij het bouwen van een koelcel en waar je rekening mee moet houden. Alles wat belangrijk is voor jouw bedrijf en jou komt in dit gesprek aan bod.

2. Bouwgrond

Tevens kunnen we ook helpen zoeken naar bouwgrond, wanneer alles nog opgebouwd moet worden. Hierbij houden we rekening met jouw wensen.

3. Financiering

Uiteraard houden we ook rekening met jouw financiële situatie wanneer we je adviseren over de mogelijkheden.

4. Ontwerp

Aan de hand van de analyse wordt een ontwerp gemaakt voor de koelcel of vriescel. Voor verschillende branches zijn er verschillende soorten koelcellen geschikt. We gaan kijken wat voor jouw branche het beste ontwerp is.

5. Realisatie

Wanneer het ontwerp en de vergunningen zijn geregeld gaan we de koelcel bouwen. De vloer, panelen en deuren zijn besteld en het bouwteam is klaar om alle onderdelen te installeren.

6. Beheer en onderhoud

Na de levering van de koelcel helpen we de onderhoud van de koel en vriescellen in kaart te brengen. Hierbij wordt er ook gekeken naar wettelijke verplichtingen en keuringen.

Soorten koelcellen

Er zijn koelcellen in verschillende soorten en maten. De ene koelcel moet op een lager temperatuur koelen dan de ander. En de ene koelcel is groter en hoger dan de ander. Voor elke wens kan er een speciale soort koelcel worden gebouwd. Wat voor cel je ook maar nodig hebt, wij leveren altijd kwaliteit koelcellen.

Koelcellen zijn niet hetzelfde als vriescellen. Bij vriescellen wordt de temperatuur tot onder het vriespunt gebracht en bij koelcellen is de temperatuur doorgaans tussen de 0 en 4 graden Celsius.

Of je een koelcel of vriescel nodig hebt is afhankelijk van de producten die je opslaat. In het geval van fruit, zuivel en bloemen is een koelcel de juiste keuze.

Professionele koelcel

Voor veel bedrijven is het belangrijk om hun producten op grote schaal koel te houden. Denk hierbij aan bloemen, etenswaren of ingrediënten. Voor iedere branche maken we koelcellen van de beste kwaliteit. Ook in de leisure branche worden vaak koelcellen gebruikt. Lees hier alles over!

Brandwerende wanden

Om de veiligheid te garanderen van de bloemen of ingrediënten wordt er gebruik gemaakt van brandwerende wanden. DIt zijn speciale isolatiepanelen die van van brandvertragend materiaal worden gemaakt.

Deze isolatiepanelen houden de producten in de koelcel relatief veilig in het geval van brand, maar kunnen geen volledige garantie bieden tegen brand.

Voor de panelen maken we gebruik van de beste merken voor energiezuinige koelcellen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van sluitsystemen, zodat de panelen onderling hermetisch worden verbonden.

Deur

Voor de deuren van de koelcel zijn er verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Er zijn verschillende maten om uit te kiezen.

De deur waar alleen mensen doorheen lopen is uiteraard een kleine deur. Degene waar de heftrucks en andere machines doorheen gaan moet aangepast op het formaat dat in jouw bedrijf rondrijd.

In de meeste gevallen zullen er meerdere deuren in de cel geplaatst worden om zo min mogelijk kou te verliezen bij het in en uit gaan van de koelcel.

Koeltechniek

Welke koeltechniek er gebruikt wordt is afhankelijk van jouw wensen. Op welke temperatuur moeten de producten gekoeld worden en hoeveel producten worden er gekoeld? Maar bij het koelen wordt er ook gekeken naar de omvang van de producten en hoe deze worden geplaatst in het koelhuis.

Koelcellen pompen de aanwezige warmte in de cel naar buiten, waardoor het in de koelcel koel wordt. Het naar buiten pompen van de warmte gebeurt door middel van een verdamper.

Er bestaan twee soorten verdampers. Dit zijn de statische en geventileerde verdampers. De ventilator zorgt voor een betere en extra luchtverplaatsing in de koelcel.

De verdamper wordt bij een split-koelsysteem gecombineerd met een motor aan de buitenzijde van de koelcel. Het voordeel hiervan is dat het een zuinig manier is om de koelcel koel te maken en het is een stille techniek.

Unibouw helpt jou graag

Wil je weten weten Unibouw voor jouw onderneming kan betekenen als het gaat om een professionele koelcel mogelijk in combinatie met een nieuw distributiecentrum? Ook op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfshallen, een bedrijfspand, een magazijn of bedrijfsruimte? Neem gerust contact met ons op. Vraag een vrijblijvende offerte aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Door een idee te krijgen van de klus en jouw wensen kunnen we een ruwe inschatting leveren van de kosten die komen kijken bij het realiseren van de gewenste koelcel. Op die manier weet jij al beter wat er je te wachten staat, voordat we aan de slag gaan met het bouwen van jouw project.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan of neem contact op. Bij ons ben je aan het juiste adres voor koel en vriescellen!

Veelgestelde vragen over een koelcel op maat bouwen

Wat kost het bouwen van een koelcel?

Iedere koelcel wordt bij Unibouw op maat gemaakt. Daarom is het geven van een specifieke prijs lastig. Een standaard koelcel van 2 op 2 meter kan tussen de €4000 en de €5000 kosten. De prijs kan echter variëren op basis van het project. Aan de andere kant betaal je bij Unibouw nooit te veel. Alle koelcellen worden volledig op maat gemaakt naar de eisen van de klant. Dat betekent dat de koelcel volledig bij je bedrijf past, en dus ook dat je altijd een geschikt prijs betaald. Dat is natuurlijk wel zo eerlijk. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan zo snel mogelijk een offerte aan en dan gaan we met elkaar in gesprek!

Kan een koelcel op maat gebouwd worden?

Dat is precies wat Unibouw doet! Wij bouwen iedere koelcel volledig op maat. We snappen dat het per sector verschilt, en zelfs per bedrijf, hoeveel je wilt besteden aan een koelcel en ook dat er verschillende eisen zijn voor een koelcel. Daarom is het natuurlijk fijn als deze volledig op maat gemaakt kan worden. Ook wil je natuurlijk garantie voor kwaliteit. Unibouw is een volledig transparante partner die alles door communiceert en jou volledig op de hoogte houdt van alle vorderingen. Heb je vragen of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Kan ik bij Unibouw een offerte voor een koelcel aanvragen?

Ja, dat kan. Je kunt bij Unibouw een offerte aanvragen. Je kunt dan binnen een aantal werkdagen reactie verwachten. We gaan wat ons betreft dan ook zo snel mogelijk met elkaar in gesprek om een plan op te stellen. Het is overigens wel handig als je van te voren al weet wat je budget ongeveer is. Dan kunnen we kijken of dit overeenkomt met wat je wilt, en als je dit nog niet weet dan kunnen we aan de hand van het budget kijken wat er mogelijk is.

Voor welke sectoren is een koelcel geschikt?

Unibouw maakt koelcellen volledig op maat en daarom zijn koelcellen geschikt voor iedere sector. Mits ze volledig op maat worden gemaakt door Unibouw. De sectoren waarin een koelcel veelal wordt gebruikt is in de tuinbouw, slagerijen, vishandel, horeca en bloemisten. Wanneer je voor je bedrijf op zoek bent naar een koelcel, dan moet je bij Unibouw zijn. Bij ons weet je zeker dat je een koelcel volledig op maat krijgt die voor de volle 100% is aangepast aan jouw wensen. Wij komen met een gedetailleerd plan dat volledig naar jouw eisen is ontworpen.

Er staat in Echt nu een bouwwerk waar alle betrokkenen terecht trots op zijn.

Marcel van Ravensteijn - Projectmanager Brisck
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Unibouw laat state-of-the-art distributiecentrum levenslicht zien in Born 

In Born komt iets moois van de grond. Daar zijn we gestart met de bouw van een royaal en luxe …

Commercieel directeur Tom Kropf versterkt Unibouw

De commerciële afdeling van Unibouw heeft zich versterkt met het aantrekken van Tom Kropf als Commercieel Directeur. Het een strategische …

𝗪𝗶𝘀𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁: energiemanagementsysteem

Er vanaf 1 januari 2024 een 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗯𝗲𝘀𝗽𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 van kracht is in Nederland. Gebouwen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh …