Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

14.02.2023

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan er nog wel wat meer bij. Daar gaan we dan ook voor zorgen. In opdracht van VDG Real Estate gaan we op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere een eigentijds distributiecentrum bouwen. Een warm welkom als je vanaf de A27 de provincie binnenrijdt!

Toen er aan Fort de Gagel op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere een mogelijkheid was om te gaan bouwen, doken we daar samen meteen op af. En deze keer wél met het gewenste resultaat. Driemaal is scheepsrecht …

Absolute A-locatie

Later dit jaar kunnen we van start met de bouw van een logistiek pand. Commercieel adviseur Harvey Nuytemans van Unibouw: “In mei 2021 begonnen we in goed overleg met de ontwikkeling van het pand, dat op een absolute A-locatie komt te staan. Rijd je vanaf de A27 de Flevopolder binnen, dan kun je bijna niet om het nieuwe gebouw heen. Mede daarom had de welstandscommissie behoorlijk wat invloed op het ontwerp. Simpel uitgedrukt: het nieuwe pand moet er goed uitzien. We kunnen de commissie, opdrachtgever en huurder alvast geruststellen, want dat gaat ons lukken.”

Kroon op de samenwerking

VDG Real Estate wilde een pand dat breed inzetbaar kan zijn. Daar is in het ontwerp dan ook rekening mee gehouden. Het grootste deel, circa 11.000m2, bestaat uit een bedrijfshal met een logistieke functie. Het pand bevat verder twee mezzaninevloeren van totaal 1.700m2 en een kantoorgedeelte van ongeveer 300m2, verdeeld over twee verdiepingen. Harvey: “De locatie is prachtig en het pand past perfect in het omgevingsbeeld. Het is de kroon op de samenwerking die drie jaar geleden van start ging.”

Start in Q4

In het laatste kwartaal van 2022 ging de eerste spade de Almeerse grond in. Voor de bouw staat ongeveer een jaar, wat betekent dat we in Q3 2024 de sleutel aan de nieuwe huurder overhandigen. Een veel mooier eindejaarscadeau kunnen we ons nauwelijks voorstellen.

Nieuwsgierig naar de huurmogelijkheden? Neem contact op met info@vdg-realestate.nl.

Ook geïnteresseerd

Unibouw bezorgt SFS meer ruimte onder één dak

‘Het dak ging eraf’, zeggen mensen weleens. Dan weten we twee dingen zeker: dat het feestje geslaagd was én dat …

Bij-zondere start van bijzonder project voor DSV in Venlo

Afgelopen dinsdag is Unibouw van start gegaan met de bouw van het eerste dubbeldeks distributiecentrum in Venlo én het hypermoderne …

Logistica 8 – 10 november

Hoe ziet de wereld van logistiek er straks uit? Welke rol spelen de gebruiker, het gebied, het gebouw en de …