Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Bouw distributiecentrum voor fietsgigant Giant gestroomlijnd verlopen

03.11.2020

Er zijn negen miljoen fietsen in Peking. Dat beweerde de Brits-Georgische zangeres Katie Melua vijtien jaar geleden in haar grootste hit. Zeker niet weinig, maar in Nederland hebben we bijna drie keer zoveel tweewielers. Een flink deel daarvan maakt(e) de eerste meters in Lelystad. Daar stond al de fabriek van fietsgigant Giant en nu ook het imposante distributiecentrum. Gebouwd door Unibouw!

Giant, van Taiwanese origine, wil nóg duidelijker in beeld komen in Europa. De bouw van een nieuw, state of the art distributiecentrum van 17.000m2, met kantoor, naast de fietsfabriek moet daaraan bijdragen.

In het najaar van 2019 ging de eerste paal van het nieuwe DC de grond in. Die grond was behoorlijk zompig. Nu maakt Giant ook fietsen waarmee je prima door de modder kunt manoeuvreren, maar voor een flink bouwproject is het niet per se een goede basis. Unibouw-projectleider Richard van Campen legt de gevolgen uit: “De heistelling voor de minivibropalen bleek te zwaar. Het leek er op dat het gehele vloerveld vanaf draglineschotten geheid moest worden. Dat zou voor een grote kostenpost én vertraging zorgen. Met de juiste aandacht en extra drainage is dit toch grotendeels voorkomen.”

Rust in het bouwproces
Vanaf dat moment ging de zon schijnen. Niet altijd letterlijk; er waren nogal wat verregende, onwerkbare dagen in het slotkwartaal van 2019. De bouwploeg had er gelukkig geen slapeloze nachten door. Richard: “Het is nooit nodig geweest de planning aan te passen. Alles is gegaan zoals we het van tevoren hadden bedacht. Alle partijen, waaronder opdrachtgever en adviseurs, hebben kunnen ervaren dat er een enorme rust heerste in het bouwproces. De touwtjes waren en bleven stevig in handen van Unibouw.”

Afgelopen juli was de oplevering. Het was – en is – niet echt de tijd om eens flink uit te pakken met een feestelijke opening en klinkende glazen, maar wat in het vat zit verzuurt niet. We kunnen in elk geval wél concluderen dat er sprake was van een klinkende samenwerking. Het bouwproces verliep even gestroomlijnd als de Propel Advanced SL Disc, het paradepaard van Giant. En dat is een prettige constatering.

Uitstekende samenwerking
Net als wij denkt ook Eric Ramaekers van Giant Europe met een goed gevoel terug aan het project. “Ik ben erg tevreden over het hele traject! De snelheid, gekozen bouwmethode en het oog voor detail waren allemaal dik in orde. Ook mijn complimenten voor het team; zij waren erg toegewijd. De samenwerking verliep prettig, ze dachten mee en ook de afhandeling van de restpunten was prima de luxe.”

Mooie woorden van een dito klant, en daar zijn we erg blij mee. Om de eerdergenoemde Katie te citeren: that’s a fact.

Ook geïnteresseerd

Truckjunkie samen met Unibouw op weg naar stoer bedrijfspand

Joost van den Elsen van TruckJunkie is verslaafd aan trucks. En truckers zijn gek op TruckJunkie. In de webshop van …

Unibouw helpt graszaden-producent Barenbrug uit Nijmegen groeien

Het begon in september 2019, met ons eerste contact. En het eindigt straks met een compleet nieuwe opslagruimte voor het …

Unibouw completeert groen pareltje op Schiphol Trade Park

Distributiecentra verdozing van het landschap? Als je dat denkt, wordt het tijd voor een kennismaking met Unibouw. Wij bewijzen graag …