Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw bouwt stijlvol pand op postzegellocatie

23.01.2024

Voor een bouwbedrijf is het natuurlijk fijn om te werken op een ruim bouwterrein dat makkelijk toegankelijk is. Maar de ruimte in ons land is niet oneindig en dus moet je soms op wat minder vierkante meters je kunsten vertonen. Aan de Helmondse Gerstdijk is dat aardig gelukt, al schrijven we het zelf. Op een zogenoemde postzegellocatie bouwden we daar een fraai logistiek bedrijfspand voor Modexpress. Eind augustus leverden we het pand op.

Met de feestelijke sleuteloverhandiging kwam een langgekoesterd verlangen van Modexpress – een logistieke dienstverlener van fashion- en lifestyle-producten – eindelijk uit. Want de plannen voor een nieuw bedrijfspand lagen er al even. Sinds 2010, om precies te zijn. Lange tijd bleef dat bij plannen, tot een aantal jaar geleden. Samen met Modexpress en VDG Real Estate bliezen we de bouwambities nieuw leven in, en maakten we concrete plannen om iets moois neer te zetten.

Vroegtijdig aangehaakt
Dat ‘iets moois’ moest een logistiek bedrijfspand inclusief kantoor met veel glas worden, met 13.000 m2 oppervlakte op de begane grond. En stellingvloeren in vier lagen met een totaaloppervlak van 26.000 m2. Die stellingvloeren waren qua engineering volledig voorbereid op een automatisch kledingtransportsysteem, want in het nieuwe Modexpress-pand wordt volop e-commerce en logistiek bedreven.

Commercieel adviseur Rogier Jansen van Unibouw vertelt: “Zoals bij al onze ontwikkelingen waren wij óók hier al in een vroegtijdig stadium bij alle plannen betrokken. Zo kunnen we net dat stukje extra behoefte te bieden aan de klant. Denk aan bijvoorbeeld de analyse van de logistieke stromen waardoor er een kwalitatief hoogstaand bedrijfspand gerealiseerd kan worden. Met al deze bagage vanuit dit voortraject, hebben wij dan ook hier de volledige omgevingsvergunning verzorgd en aangevraagd. Deze manier van werken levert een ontwerp op dat ook daadwerkelijk gerealiseerd, kostenbesparend en binnen budget gerealiseerd kan worden.”

Luxueus en veilig
Hartje zomer 2022 startten we met de bouw van het 16,5 meter hoge pand. Vanwege de beperkte ruimte op en rondom de bouwlocatie moesten onze toeleveranciers en ons bouwpersoneel strak manoeuvreren, maar dat verliep allemaal soepel. Dat geldt eigenlijk voor het gehele bouwproject. De bouwploeg van Unibouw-projectleider Lars van Oostrum lag lekker op schema en leverde het prachtige pand, geheel volgens plan, in augustus 2023 op. Op het resultaat zijn we behoorlijk trots. Het toch al fraaie Helmond heeft er nu een luxueus en hypermodern pand bij waar de Modexpress-medewerkers prettig en veilig hun werk kunnen doen.

Facilitair manager Remie Bellemakers van Modexpress: “Door de nauwe samenwerking met het projectteam van Unibouw hebben wij gaandeweg de logistieke inrichting perfect kunnen laten aansluiten op het bouwkundige. Wij hebben op het basisplan van de kantoren nog kleine wijzigingen aan kunnen brengen waardoor de inrichting en uitstraling geheel volgens wens gerealiseerd is. Kortom: wij hebben in Unibouw de perfecte partner gevonden voor de realisatie van dit prachtige, logistiek optimaal efficiënte bedrijfspand op een postzegellocatie.”

Ook geïnteresseerd

Unibouw bouwt in het westen voor oosterse smaakmaker Sunlee

Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. Dat overal bekende gezegde geeft wel aan hoe de buitenwereld tegen Dordrecht …

Werk aan de winkel in Roosendaal: Unibouw en Brisck bouwen nieuw Picnic-pand

Unibouw en Brisck hebben elkaar weer gevonden. We werkten in het verleden al veel en goed samen met onze bevriende …

Unibouw gestart met bouw prestigieus kunstproject in Zwaag

Bij Unibouw proberen we ons werk zó goed te doen dat alle opgeleverde constructies kunstwerkjes zijn. In Zwaag komen kunst …