Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

03.05.2022

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover meepraten. Wat begon met een sponsoravond in Gemert, eindigt met de bouw van een gloednieuw bedrijfspand voor Sidekix in Uden. Binnenkort gaan we de hoogte in!

In november 2019 organiseerde de talentvolle wielrenster Karlijn Swinkels uit Handel een sponsoravond. Daarvoor had ze een inspirerende locatie uitgekozen: ons nieuwe hoofdkantoor in Gemert. Als snel ontstond er daar een geamuseerd gesprek tussen de aanwezige mannen van Sidekix en ons.

Sidekix, een marketing- en fulfilmentbedrijf in Uden, droomde op dat moment van een nieuw pand. En zocht naar een bondgenoot, liefst even trouw als de hond in hun logo, om dit traject samen mee op te pakken. ‘Hoe zouden jullie dit aanpakken?’, vroegen de Sidekix’ers Tjeerd Nijenhuis en Hans van Erp ons. Van zulke vragen krijgen wij altijd een kick. Ons enthousiasme vertaalden we naar een mooi stappenplan. Later bleek dat de opmaat naar een opdracht om te gaan bouwen.

Opslag, productie en kantoren

Al snel werd duidelijk dat de droom van Sidekix was om in Uden op één locatie gehuisvest te zitten. Op die plek moest zowel opslag – want Sidekix verstuurt jaarlijks miljoenen pakketjes, van badjassen tot chocoladerepen -, productie als het callcenter en kantoren ondergebracht worden. Daarbij was er sterke behoefte aan opslagcapaciteit (stellingen en legbordstellingen), uitbreiding van de productiecapaciteit en een gezond werkklimaat voor meer dan 120 medewerkers. Dat laatste moest gebeuren met veel daglicht, een ruime en mooie entree en veel ruimte in het algemeen.

Bouwgrond zoeken

Stap één van onze missie was het zoeken naar mogelijke bouwgrond in of om Uden. Ook in deze gemeente is de grond echter schaars. In eerste instantie kwamen we uit bij een zogeheten brownfield-locatie. Dat bleek het toch niet helemaal te zijn. Niet veel later vond Sidekix aan de Energielaan in Uden gelukkig alsnog dé perfecte plek.

Half juni 2021 startten we met de engineering van het plan. Nog in hetzelfde jaar hebben we voor de sloop van een deel van de huidige panden en voor de realisatie van 2.500 m2 opslag en 5.000 m2 productie een sloopmelding en een omgevingsvergunning aangevraagd. Afgelopen maart is de vergunning uiteindelijk verleend en zijn we direct gestart met de sloop van de panden.

Start in juni

Eerder deze maand tekenden we het officiële bouwcontract: een mooie mijlpaal richting het droompand van Sidekix. Komende juni gaat de bouw van start en in Q1 2023 staat de oplevering gepland. En dat begon dus allemaal met een sponsorbijeenkomst op een najaarsavond in 2019.

Ook geïnteresseerd

The sky is the limit voor Unibouw

De constructies die Unibouw bouwt zijn meestal op toplocaties, maar er is altijd baas boven baas. In opdracht van VDG …

Chemie tussen Mavom en Unibouw leidt tot bouw nieuwe opslagfaciliteit

It’s all about chemistry, luidt een bekend gezegde. Chemie tussen Mavom en Unibouw is er in ieder geval genoeg. Komend …

Bij-zondere start van bijzonder project voor DSV in Venlo

Afgelopen dinsdag is Unibouw van start gegaan met de bouw van het eerste dubbeldeks distributiecentrum in Venlo én het hypermoderne …