Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw bouwt in het westen voor oosterse smaakmaker Sunlee

20.04.2021

Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. Dat overal bekende gezegde geeft wel aan hoe de buitenwereld tegen Dordrecht aan kijkt. Unibouw mag de havenstad zelfs nóg iets mooier maken. In opdracht van Gutsun Property begonnen we pas met de bouw van een logistiek pand voor Sunlee. Een mooie eer, want het wordt de eerste grote Europese vestiging voor de Aziatische smaakmaker.

Sunlee produceert sinds 1982, onder de naam Sunlee, producten van topkwaliteit die worden gebruikt in de Aziatische keuken. Rijst, sauzen, siropen en nog veel meer om de oosterse maaltijd af te maken. Sunlee levert aan professionele partijen, vooral toko’s. Veel van hun klanten kunnen we in Duitsland vinden.

Eerste grote distributiecentrum in Europa
Sunlee heeft al een aantal grote vestigingen in de Verenigde Staten. Nu is het jonge bedrijf toe aan de volgende stap: versteviging van de marktpositie op ons continent. Hun eerste grote distributiecentrum in Europa is daartoe een belangrijke stap. De keuze voor een locatie aan de Dordtse haven ligt voor de hand. De producten arriveren daar vanuit Thailand, om vervolgens richting tal van keukens te worden gedistribueerd.

Logistiek pand inclusief koel- en vriescellen
Waarom een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Dordtse Kil? Op de huidige locatie was het voor Sunlee niet meer mogelijk om te groeien, waardoor nieuwbouw een noodzaak werd. De zoektocht naar nieuwbouw leidde Sunlee naar Unibouw. Commercieel adviseur Harvey Nuytemans: “De vraag van Sunlee was helder. Directeur Dalton Koe wilde een logistiek pand, geschikt voor de opslag van voedingsmiddelen hebben, circa 5.000m2 groot binnen de driehoek Rotterdam, Breda en Raamsdonkveer.”

Harvey: “De eerste stap die we met Unibouw gezet hebben is een zoektocht naar een geschikte locatie met behulp van bouwgrondvinden.nl. Al snel kwamen we erachter dat een locatie in de buurt van Rotterdam de voorkeur had. Begrijpelijk: dit geeft Sunlee nog meer groeipotentieel en internationaal aanzien.”

Virtual reality
Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een prominente zichtlocatie op Dordtse Kil III te Dordrecht bij de entree van het industrieterrein, vlak aan de A16. De volgende uitdaging was het verwerken van de wensen van Sunlee in het plan. Tijdens de engineeringsfase kon de klant door het gebouw lopen in onze virtual reality-room, waardoor we de uiteindelijke plaatsing en inrichting van het kantoor goed met Sunlee konden afstemmen. De bedrijfshal is dusdanig ingedeeld dat die het beste past bij het gewenste stellingenplan. Zo kunnen alle ruimtes zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Tot slot hebben we Sunlee ondersteund in het vinden van een juiste partner om te komen tot de koel- en vriescel in hun nieuwe pand.

Na een uitdagend vergunningstraject zijn we afgelopen maart gestart met de bouw van dit bijzondere en smaakvolle pand. We hopen dat Sunlee het pand in Q2 van 2022 kan betrekken. De ingrediënten om een mooie volgende stap te zetten zijn dan ruimschoots aanwezig!

Ook geïnteresseerd

Unibouw laat state-of-the-art distributiecentrum levenslicht zien in Born 

In Born komt iets moois van de grond. Daar zijn we gestart met de bouw van een royaal en luxe …

Nieuw pand Van Dijk Groep: véél meer dan zomaar een gebouw

De ene constructie is wat specialer dan de andere. Dat kan komen door bijvoorbeeld de architectuur, het gebruiksdoel of de …

Chemie tussen Mavom en Unibouw leidt tot bouw nieuwe opslagfaciliteit

It’s all about chemistry, luidt een bekend gezegde. Chemie tussen Mavom en Unibouw is er in ieder geval genoeg. Komend …