Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw helpt oude wens Tritium Microbiologie uitkomen

17.06.2021

De wens om te verhuizen naar een nieuwbouwlocatie heeft Tritium Microbiologie al bijna tien jaar. Maar omdat het bedrijf de perfecte locatie niet kon vinden, stonden de plannen een hele tijd op een laag pitje. Binnenkort komt hun droom toch uit: een gloednieuw en multifunctioneel pand op Park Forum in Eindhoven, gebouwd door Unibouw.

“De eerste gesprekken met Tritium stammen uit 2012”, vertelt commercieel adviseur Rogier Jansen van Unibouw. “Toen hadden ze al behoefte om te verhuizen en maakten wij de eerste schetsen en budgetramingen. Maar de juiste locatie werd toen niet gevonden. Daardoor belandde het project in de ijskast.”

Locatie gevonden via bouwgrondvinden.nl
Daar bleef het ook wel een poosje staan. Tot eind 2019. Rogier: “De nieuwe eigenaar van Tritium heeft toen contact opgenomen met ons zusterbedrijf bouwgrondvinden.nl om een locatie-inventarisatieonderzoek uit te voeren in de regio Eindhoven. Dit bleek de juiste zet te zijn. Zo werd de perfecte locatie gevonden: op Park Forum in Eindhoven, nabij Eindhoven Airport.”

Na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst, in mei 2020, gingen we aan de slag met het schetsontwerp. In deze fase zijn we regelmatig met de mensen van Tritium door het te krappe kantoor- en productielocatie aan de Eindhovense Rooijakkersstraat gegaan. Zo kregen we goed in beeld wat de beperkingen waren, en de wensen voor de nieuwe locatie. In hoofdlijnen: een juiste balans tussen opslag, routing tussen inbound, opslag, productie en outbound en voldoende kantoorruimte.

Mooi, modern en kwalitatief hoogstaand
Aan de tekentafel is er een eigentijds ontwerp ontstaan. Door de ‘eenvoudige stijl’ – zoals benoemd in het beeldkwaliteitsplan – is het ontwerp gedefinieerd. Mooi, modern en kwalitatief hoogstaand met alle wensen van de klant hierin vertaald. Wanneer de bouw voltooid is, beschikt Tritium over een opslag van circa 820m2, geheel gesigneerd vanuit interne logistiek (voorzien van één dock), ongeveer 1.000m2 productielocatie (voorzien van alle gebouwgebonden maar ook de procesgebonden installaties zoals een gas-, perslucht- en stoominstallatie en een koel- en demiwater-installatie) en 500m2 kantoren op de eerste verdieping boven de productieruimte.

De positionering van het kantoor is uiteraard zeer bewust gekozen, zodat de ruimte efficiënt benut wordt. Dit in combinatie met de behoefte om makkelijk vanuit het kantoor de productieruimte te kunnen betreden. Ook is er de wens om vanuit het kantoor in de productieruimte te kunnen kijken.

Op 20 november 2020 is de vergunning ingediend en eind februari 2021 hebben we de vergunning ontvangen. Na het zetten van de noodzakelijk krabbels, medio april, staat niets de bouwploeg meer in de weg. Begin juni beginnen we met de bouw en in Q1 2022 komt de oude wens van Tritium uit: dan hopen we hun nieuwe pand op te leveren!

Ook geïnteresseerd

Bouw natuurinclusieve ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol van 22.550m2

Unibouw is in september gestart met de bouw van VDG Warehouse Schiphol: een uitermate natuurinclusieve en duurzame ontwikkeling van 22.550m2 …

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover …

Unibouw opnieuw de hoogte in bij Schiphol

Vorige maand zijn we begonnen met een nieuw project nabij luchthaven Schiphol. Je kunt het een beetje met opstijgen vergelijken: …