Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw geeft 999 Games meer speelruimte

28.02.2023

Nena zong ooit over 99 luchtballonnen. Jay-Z rapte met heel wat woorden over 99 problemen. Grote hits, maar niettemin kinderspel vergeleken met het repertoire van 999 Games, onze nieuwe opdrachtgever. Deze uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen zorgt al meer dan dertig jaar voor heel wat gezelligheid in huiskamers. En Unibouw gaat zorgen voor een superdeluxe nieuw kantoor en distributiecentrum.

Catan. 30 Seconds. Regenwormen. Carcasonne. Zomaar een minuscule greep uit het assortiment van 999 Games. In 1990 zag deze spelmaker het levenslicht, toen nog als eenmanszaak. De in oktober 2022 overleden Michael Bruinsma was de geestelijk vader van dit moois. Ondanks de gelijktijdige opmars van de videogames belandde het bedrijf al snel in een stroomversnelling. 999 Games bracht de ene na de andere topper uit.

Nieuw kantoor en distributiecentrum
Inmiddels is de jas te klein geworden. 999 Games heeft dringend behoefte aan een nieuw kantoor en distributiecentrum. Aan ons de eervolle opdracht om dit te bouwen, en wel aan de Mangaanstraat in Almere. Commercieel adviseur Harvey Nuytemans: “Het betreft een bedrijfshal van 5.000 m2, van liefst 17 meter hoog. De normale hoogte is 14,5 meter, waardoor de opdrachtgever 15 procent meer kan opslaan.”

“Daarnaast bouwen we een luxe, zeer uitgebreid kantoor van 1.500 m2. Dat krijgt 4 verdiepingen, inclusief de begane grond. Voorzien van fijne werkplekken met een open structuur, veel glaswanden en een verhoogd akoestisch comfort. En er komt ook nog een kantine met aangrenzend een overdekt terras, een showroom en een videokamer.”

Start in maart
Over het design van het pand is vanzelfsprekend goed nagedacht. In nauwe samenspraak met onze in-house-architect en natuurlijk 999 Games vertaalden we het gehele wensenlijstje naar een realiseerbaar ontwerp. De volgende stap is om dat te vertalen naar de praktijk.

Al snel gaan we daarmee beginnen. Onder de bezielende leiding van projectleider Jasmin Dolovac, werkvoorbereider Paul van de Weijer en uitvoerder Ger Versteeg gaat komende maart de eerste spade de Flevolandse grond in. Om het vervolgens in Q1 van 2024 op te leveren aan 999 Games. Dat wij deze klus goed gaan klaren, daaraan twijfelen we geen moment. Om maar in het jargon van onze opdrachtgever te blijven: bij Unibouw weten we wel hoe we dit spel moeten spelen.

Ook geïnteresseerd

Bij-zondere start van bijzonder project voor DSV in Venlo

Afgelopen dinsdag is Unibouw van start gegaan met de bouw van het eerste dubbeldeks distributiecentrum in Venlo én het hypermoderne …

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel …

Unibouw laat state-of-the-art distributiecentrum levenslicht zien in Born 

In Born komt iets moois van de grond. Daar zijn we gestart met de bouw van een royaal en luxe …