Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw aan de slag voor Limburgse logistieke dienstverlener Dimass Group

06.05.2021

Of we in vlot tempo een duurzaam, flink logistiek warehouse kunnen bouwen aan de oevers van de Maas. Dat was in een notendop het verzoek van de Dimass Group aan Unibouw. Geen probleem natuurlijk! Recentelijk is het papierwerk afgerond en binnenkort gaan we beginnen op Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen in Haelen!

De Dimass Group is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote jongen op fulfilmentgebied: het verwerken van (webshop)orders via e-commerce. Zij regelen het totale logistieke proces; het proces dat start bij het plaatsen van de order en eindigt wanneer de koerier met een pakket voor de deur staat. De Limburgse logistieke partij heeft inmiddels meer dan honderd mensen in dienst en hun totale bedrijfsruimteoppervlak bedraagt 27.000m2, verdeeld over verschillende locaties.

Brandcompartimentering
Daar komen binnenkort heel wat vierkante meters bij en daar gaat Unibouw voor zorgen. In het derde kwartaal van dit jaar starten we met de bouw van 15.000m2 warehouse en 1.000m2 kantoor. “Dimass heeft behoefte aan een pand waarin ze hun werkzaamheden beter en efficiënter kunnen uitvoeren. En een relatief eenvoudig kantoor, maar toch met ‘smoel’. Wij hebben, rekening houdend met de grootte en vorm van de kavel, een pand ontworpen dat bestaat uit meerdere hallen met brandcompartimentering. Hierdoor hoeft het pand niet te worden voorzien van een sprinklersysteem. Door de indeling is het tevens mogelijk om het project later uit te breiden”, legt commercieel adviseur Giel Bouten van Unibouw uit.

Dimass had een duidelijke voorkeur voor een warehouse in de gemeente Leudal. Daar liggen de roots van het bedrijf. Bovendien is het een prima plek binnen de EUREGIO, wat een goede voedingsbodem is voor een vruchtbare samenwerking tussen Nederlandse en Duitse ondernemingen.

Duurzame materialen
In het eerste kwartaal van 2022 verwachten we de sleutel te kunnen overhandigen aan het ondernemersechtpaar Peter en Karien Walraven van Dimass. Dan staat er een warehouse dat uitstekend past in de bestaande omgeving. Er is gekozen voor het gebruik van duurzame materialen en lichte, natuurlijke kleuren. We gaan er iets moois van maken; dat kunnen we wel alvast beloven!

Ook geïnteresseerd

“Geniet van het leven”

Tot ons intense verdriet nemen wij afscheid van Erik van Dijk. In de nacht van 25 juni is hij overleden, …

Unibouw trekt tru(c)kendoos open voor TruckJunkie

Als er één bedrijf is dat weet dat schoonheid zowel aan de binnenkant als buitenkant zit, is het TruckJunkie wel. …

Unibouw helpt Stiphout Plastics de wereld schoner te maken

Geduld is een schone zaak. Stiphout Plastics is dat ook. Het recyclingbedrijf in het Limburgse Montfort verwerkt sinds 2016 kunststof …