Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

08.12.2020

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel tot de laatste categorie. Liefst 94.000m2 warehouse schoon aan de haak en van A tot Z geregeld: van ontwerp tot sleuteloverdracht. We steken het niet onder stoelen of banken: op het resultaat zijn we behoorlijk trots.

Nog maar iets meer dan een jaar geleden, in september 2019, ging de eerste spade de Zeeuwse klei in. Maar achter de schermen was Unibouw toen al even bezig. Met behulp van Bouwgrondvinden.nl – een portal uit de familie van Unibouw – vonden we een geschikte locatie. Ook in het vergunningentraject grepen wij een leidende rol.

Toen dat papierwerk allemaal was afgevinkt en het ontwerp was goedgekeurd, coördineerden we natuurlijk ook de uitvoering van het project: een gebouw van 94.000m2 warehouse, 18.000m2 mezzaninevloer en 3.000m2 kantoor- en ADR-ruimte.

Ruwbouw liep als een trein
De start van het project was even snel als die van Max Verstappen op een droog circuit. De ruwbouw liep als een Intercity en de constructie schoot met indrukwekkende snelheid de lucht in. Na de zomer moesten we wat gas terug nemen vanwege wateroverlast. Dat het in Zeeland heerlijk weer kan zijn, is algemeen bekend. Een slechte winter met veel hemelwater werkte niet echt in ons voordeel. Daarvan raakten we niet in paniek, maar ingrijpen was volgens projectleider Fred Verheijen noodzakelijk. “Tijdens het proces hebben we de planning omgegooid. Dat was nodig om op schema te blijven zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit.”

De lente van 2020 brak aan. Niet dat die alleen maar mooie dingen bracht, maar het weer werd in ieder geval beter. Dat was zeer welkom in aanloop naar een belangrijke mijlpaal: de overeengekomen oplevering van de eerste fase van 50.000m2 in mei 2020. Dat was geen probleem. Ondanks de extra en significante wensen van de klant verliep ook de tweede helft van het imposante project voorspoedig. Uitgerust door een zonnige bouwvak perste Fred Verheijens bouwploeg er in september nog een eindsprint uit. Keurig op tijd leverden we het project op.

Teamprestatie
Unibouw-directeur Jeroen Verbakel is trots op zijn selectie. “Door een perfecte samenwerking met alle betrokkenen is de bestemming snel bereikt. Het was alweer de zesde samenwerking tussen DSV en Unibouw. Daardoor weten we exact wat ze willen en hebben we aan één woord genoeg. Ook was dit project een echte teamprestatie. In goede harmonie met opdrachtgever DSV en andere partners konden we snel van start en effectief werken. Daardoor bleef de vaart er uitstekend in, tot de finale oplevering aan toe.”

Flexibiliteit
Ook Bas Fraanje, Senior Director van DSV, kijkt met een goed gevoel terug op het project. “Dankzij de flexibiliteit van Unibouw hebben we ver voor de officieel geplande oplevering het warehouse al in gebruik kunnen nemen, om zo de dienstverlening naar onze klanten te kunnen blijven garanderen. Agile bouwen kan gewoon!”

Momenteel is het nieuwe DC van DSV volop in gebruik. Een uitstekend verlopen project waar we met veel plezier aan terugdenken. En natuurlijk komen we graag nog eens terug naar Zeeland. Bij voorkeur in de zomer, want Zeeuwse regen hebben we voorlopig wel genoeg gevoeld.

Ook geïnteresseerd

Truckjunkie samen met Unibouw op weg naar stoer bedrijfspand

Joost van den Elsen van TruckJunkie is verslaafd aan trucks. En truckers zijn gek op TruckJunkie. In de webshop van …

DSV opent gloednieuw pand in Maastricht, gebouwd door Unibouw

Maastricht kennen we van onder meer het Vrijthof, de concerten van André Rieu en de Sint Servaasbrug. Sinds kort heeft …

Unibouw gaat voortvarend van start voor scheepsmotorexpert Quantiparts op bedrijvenpark H2O

Natuurlijk, bouwen is de kernactiviteit van Unibouw. Maar weet je wat we stiekem ook heel leuk vinden? Als klanten ons …