Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

DSV opent gloednieuw pand in Maastricht, gebouwd door Unibouw

20.02.2023

Maastricht kennen we van onder meer het Vrijthof, de concerten van André Rieu en de Sint Servaasbrug. Sinds kort heeft de zuidelijke stad nóg meer te bieden, want het nieuwe distributiecentrum van DSV is opgeleverd. In opdracht van trouwe klant DSV bouwde Unibouw een luxe warehouse op een absolute A-locatie.

Het nieuwe pand van DSV heeft een indrukwekkende omvang; het beslaat een perceel van maar liefst 52.000 vierkante meter. Een groot deel daarvan wordt ingenomen door een ruim warehouse van 31.000 vierkante. Ook bouwden we  een kantoorpand met drie verdiepingen van 1.800 vierkante meter. Het geheel is een imposante toevoeging aan de omgeving.

Wat direct opvalt aan het pand is de opvallende kleurstelling van de buitengevel. In plaats van de gebruikelijke donkergrijze sandwichgevelpanelen, heeft DSV gekozen voor lichtgrijze panelen. Daarnaast zijn de prefab betonelementen niet uitgevoerd in grijs beton, maar met zwarte mezzosplit. Het kantoor is daarentegen fraai bekleed met wit alucobond, wat zorgt voor een opvallend contrast en een mooi samenspel van tinten. Een soort yin yang, voor de nodige balans.

Sterk staaltje duurzaamheid

Het bouwproces verliep volgens plan, vertelt projectleider Rob de Laat. “Vooral na de bouwvak zat het tempo er goed in. We kwamen onderweg wat uitdagingen tegen, maar in goed overleg en met wat creativiteit hebben we die overwonnen. En zo hebben we de eindstreep tijdig weten te behalen, wat resulteerde in een tevreden klant en een prachtig eindresultaat.”

Het project is uitgevoerd volgens het label BREEAM Excellent BRL 2020, waarbij het dak compleet voorbereid is op het plaatsen van zonnepanelen. Een sterk staaltje duurzaamheid. Het nieuwe pand is gevestigd op het industrieterrein Aviation Valley, vlak bij Maastricht-Airport. Dit is een levendige plaats waar het uitstekend leren en werken is. Een levendige community, zogezegd. De komst van DSV draagt daar zeker aan bij.

Unibouw is trots op het succesvol afronden van dit project. En we kijken ernaar uit om in de toekomst samen nóg meer moois te bouwen!

Ook geïnteresseerd

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

Unibouwers en Brouwers: opnieuw een goed stel!

Soms loopt een project zó lekker, dat je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Maar ja, we hebben …

Unibouw geeft 999 Games meer speelruimte

Nena zong ooit over 99 luchtballonnen. Jay-Z rapte met heel wat woorden over 99 problemen. Grote hits, maar niettemin kinderspel …