Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Nieuw pand Awood opgeleverd: een waar meesterwerk

17.10.2023

Rijd je binnenkort over de Weverstraat in Uden, let dan extra goed op. Sinds kort staat daar namelijk een gebouw dat zó fraai is, dat je voorganger – of jijzelf – er hoogstwaarschijnlijk flink voor op de rem gaat. Het gaat om het pand van Awood. Zoals de naam al een beetje verklapt, is die constructie grotendeels van hout gemaakt. Het is een plaatje en wij zijn er trots op dat we dit project van voortraject tot oplevering mochten uitvoeren!

Awood, groot geworden in buiten- en gevelparket, is een van de bedrijven van de jonge ondernemer Luc van den Hurk. Wij kennen Luc intussen behoorlijk goed en werkten al eerder plezierig met hem samen. Dat was ook de reden dat Luc opnieuw aan ons dacht. Er was dan ook snel witte rook toen we opnieuw om de tafel zaten. In het voorjaar van 2022 begonnen we. En deze lente reikten we Luc de sleutel van zijn splinternieuwe en -loze houten thuishaven uit.

Indrukwekkend complex met bouwkundige uitdagingen
Het nieuwe pand van Awood is een indrukwekkend complex met alles erop en eraan. Het omvat onder andere een machinale timmerwerkplaats van 2.500 m2, een assemblageverdieping van dezelfde omvang, een warehouse met distributievoorzieningen van circa 6.500 m2 en een showroom, kantoorruimte en dakterras van elk 580 m2 waar het op zonnige werkdagen ongetwijfeld prinsheerlijk lunchen is. Zo geeft Awood ruim aandacht aan het welzijn van zijn medewerkers en daar werken we bij Unibouw natuurlijk graag aan mee.

Het bouwproject kende nog wel wat uitdagingen, vertelt Unibouw-projectleider René Tiemessen. “Vanwege de complexe bodemgesteldheid moest het gehele pand op palen worden gefundeerd, met avegaarpalen voor de fundering en mini vibropalen voor de beganegrondvloer. Bovendien vereiste de hoge vloerbelasting op de verdiepingsvloer van 1.275 kilogram per m2 zware fundaties. Dit was nodig om naast de houtbewerkingsmachines ook de assemblage van grote projecten mogelijk te maken.”

Houten draagconstructie
Een opvallend kenmerk van het nieuwe pand is het kantoor, dat volledig is opgetrokken uit een houten draagconstructie met monoliet afgewerkte betonvloeren. René: “Hout moest natuurlijk nadrukkelijk terugkomen in een pand voor Awood.  Het creëert een prachtige industriële uitstraling. Het interieurontwerp, inclusief de bouwkundige aspecten, de showroomindeling en het meubilair, is verzorgd door Persicoop Agency en heeft geleid tot een schitterend resultaat. In werkelijkheid is het zelfs nog fraaier dan op de 3D-renders.”

Paradepaardje                                                                                                                                 
Het gehele bouwproces kenmerkte zich door een uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen, zoals ontwerpers, adviseurs, Awood en ons. Het project verliep geheel volgens planning. In februari 2022 gingen we snel aan de slag met de funderingen en staalconstructie. In het vroege voorjaar van dit jaar konden Luc en zijn mensen het kantoor al gebruiken, snel gevolgd door de feestelijke opening van het volledige pand.

Awood beschikt nu over een moderne, ruime en representatieve locatie om zijn fraaie houtproducten te produceren en aan het publiek te presenteren in de showroom. Maar om je te kunnen vergapen aan al die houten pracht, hoef je het pand niet eens te betreden. Het pand is al een paradepaardje op zich. Rij er gerust eens langs. Dan zul je ervaren dat je voor mooie architectuur ook gewoon in Uden terecht kunt.

Ook geïnteresseerd

Unibouw trekt tru(c)kendoos open voor TruckJunkie

Als er één bedrijf is dat weet dat schoonheid zowel aan de binnenkant als buitenkant zit, is het TruckJunkie wel. …

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel …

Unibouw bouwt stijlvol pand op postzegellocatie

Voor een bouwbedrijf is het natuurlijk fijn om te werken op een ruim bouwterrein dat makkelijk toegankelijk is. Maar de …