Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Chemie tussen Mavom en Unibouw leidt tot bouw nieuwe opslagfaciliteit

04.11.2021

It’s all about chemistry, luidt een bekend gezegde. Chemie tussen Mavom en Unibouw is er in ieder geval genoeg. Komend jaar bouwen we in Alphen aan de Rijn een nieuwe opslaglocatie voor de distributeur van zogenoemde specialty chemicals. En dat is best wel een uitdaging.

De plannen van Mavom om een nieuw pand te laten bouwen gaan al even terug, vertelt commercieel adviseur Harvey Nuytemans van Unibouw. “In 2019 klopten ze bij ons aan met de vraag of we ze wilden helpen bij het realiseren van een nieuwe opslagfaciliteit. Architectenbureau Palazzo had al een ontwerp gemaakt. Hun al geslaagde ontwerp hebben we daarna samen verder geoptimaliseerd, zodat het nóg beter beter aansloot op de wensen van Mavom. We adviseerden vooral aanpassingen om de logistiek in en om het pand beter te laten kloppen, want dat is een van onze specialiteiten. De positie van de laadkuil en het kantoorgedeelte, bijvoorbeeld. Alles klopt nu.”

PGS-15 Proof
Volgens Harvey komt er best wel wat complexiteit bij het plan kijken. “Mavom gebruikt de locatie om o.a. chemicaliën op te slaan. Na oplevering is het gehele gebouw geklimatiseerd.”

De PGS-15 gaat over de opslag van gevaarlijke stoffen. Harvey: “Centraal staat het indelen van gevaarlijke stoffen en goederen op basis van de eigenschappen per product. Met de bouw houden we dan onder meer rekening met bijvoorbeeld brandcompartimentering, en de brandwerende bekleding. In het gebouw komt een CO2-blusgasinstallatie bij het compartiment waarin de verschillende ADR stoffen kunnen worden opgeslagen. Het moet aan allerlei veiligheidseisen voldoen en dat maakt het kortom tot een mooie, maar uitdagende klus.”

Internationaal tintje
Voor het internationale tintje zorgt het feit dat de Oryx Group, het Franse moederbedrijf van Mavom, de investeerder is. Harvey: “De Franse cultuur is wat anders dan de onze en daar moet je rekening mee houden wanneer je overlegt. En natuurlijk is er wel een taalbarrière. Dat is helemaal niet erg; het dwingt je juist om zaken wat scherper uit te leggen en je verhaal duidelijk te vertellen. Ik kijk terug op een heel prettige samenwerking met de vertegenwoordigers van beide partijen. Er was binnen het team een leuke en gezonde dynamiek en alle betrokkenen waren buitengewoon constructief.”

Bouw start komend voorjaar
Al het papierwerk is getekend en het is de planning dat de bouw komend voorjaar van start gaat. Plaats van handeling is industrieterrein De Schans in Alphen aan de Rijn, op een zichtlocatie, nabij een bekende hamburgerketen. Wanneer het logo van Mavom daar eind 2022 zichtbaar is op de gevel van het fonkelnieuwe pand, zal de letter M er dus uitstekend vertegenwoordigd zijn.

Ook geïnteresseerd

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …

Unibouw bouwt in het westen voor oosterse smaakmaker Sunlee

Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. Dat overal bekende gezegde geeft wel aan hoe de buitenwereld tegen Dordrecht …

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

‘Unibouw, zet het naastgelegen perceel maar vast in puin, want die plaats hebben we binnenkort nodig’. Met dat verzoek van …