Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Bedrijfspand bouwen kosten

Het bouwen van een bedrijfspand komt met het maken van veel keuzes. Je moet een locatie, de juiste afmeting en de gebruiksfunctie bepalen. Een nieuw bedrijfspand is een grote investering en de nagenoemde factoren hebben een grote invloed op het bepalen van de prijs. Hier moet je dus vooraf goed over nadenken. Unibouw heeft jarenlange ervaring als het gaat om het bouwen van bedrijfspanden. Wij weten dus goed hoe we de kosten zo beheersbaar mogelijk houden. Graag vdelen we meer informatie over de kosten voor een bedrijfspand bouwen.

Jouw nieuwe bedrijfspand bouwen met Unibouw

Als het gaat om het bouwen van een nieuw pand voor jouw bedrijf, dan is een samenwerking met Unibouw een complete investering. Van de eerste offerte, tot het aflakken van de plinten. Wij zorgen voor een goed en compleet proces.

Wij kunnen je begeleiden en helpen bij het maken van de juiste keuzes, en wij stellen samen met jou een plan op dat écht realistisch is. Of het nu gaat om een kantoorruimte of distributiecentrum. Of je nu een extra loods wilt bouwen, of nieuwe huisvesting voor je bedrijf, bij ons is geen klus te hoog gegrepen.

Systeemhallen als goedkope optie

Er zijn allerlei manieren van bouwen, ook voor een nieuw bedrijfspand bouwen. Systeemhallen kunnen goedkoop en snel worden gebouwd. Dit kan soms al voor 90 euro per vierkante meter. Deze hallen staan bekend om de lage prijs per m 2. Deze gebouwen zijn prima geschikt als opslag, zowel met als ook zonder isolatie. Bij Unibouw zorgen we ervoor dat duurzaamheid voorop staat bij nieuwbouw!

Bouwkosten voor een bedrijfspand

Wat een bedrijfspand precies kost hangt af van het soort pand dat je laat bouwen. Een magazijn laten bouwen zal een andere prijs hebben dan een bedrijfshal of een compleet ingericht bedrijfspand met kantoor. Wij krijgen vaak de vraag wat de prijs per vierkante meter voor een bedrijfspand is.

De gemiddelde prijs is sterk afhankelijk van het soort gebouw. Daarnaast moet je de grondkosten ook niet vergeten. Het gebouw moet immers ergens worden geplaatst. Met welke kosten moet je rekening houden? We zetten graag zaken die de bouwkosten beïnvloeden op een rij.

Ontwerp en bouwkosten

Een bedrijfspand bouwen moet natuurlijk wel zo betaalbaar mogelijk zijn. In de ontwerpfase beginnen we met rekenen, en komt de eerste indicatie van hoeveel je bedrijfspand, kantoor of magazijn gaat kosten. Om de bouwkosten van een bedrijfshal binnen de perken te houden, is het belangrijk om in de ontwerpfase na te denken over de afweging van faciliteiten, behoefte en de kosten. Vergeet hierbij ook niet aanverwante zaken zoals parkeerplaatsen en toegangsmogelijkheden voor leveranciers.

Aanpassingen maken in een latere fase zorgt vaak voor veel hogere kosten. Dus om de financieringskosten zo laag mogelijk te houden, steken wij zoveel mogelijk tijd en denkwerk in de ontwerpfase.

Kosten voor de fundering

De prijs voor een bedrijfshal wordt grotendeels bepaald door het aantal vierkante meters. Maar de prijs voor een bedrijfshal wordt ook bepaald door de fundering en de betonvloer in combinatie met hoe de hal wordt gebruikt.

In Nederland is er een groot verschil in grondsamenstelling, van 60 centimeter onder het maaiveld tot wel meer dan 25 meter diep. De staat en samenstelling van de grond is dus ook zeer belangrijk voor de keuze van een kavel, want dit heeft een hele grote invloed op de prijs van je bedrijfspand.

Kosten voor de installaties

Als het om de prijs van de installaties gaat, dan is er een eenvoudige keuze. Je kunt kiezen voor een lage investering met hoge exploitatiekosten, maar je kunt ook kiezen voor een hogere investering met veel lagere exploitatiekosten Wanneer je kiest voor een hogere investering dan heb je later dus lagere maandlasten.

Dit is iets waar steeds meer ondernemers voor kiezen. Mocht je het bedrijfspand ooit nog eens willen verkopen dan zal dit vaak ook resulteren in een gunstigere verkoopprijs.

Totale stichtingskosten

Naast dat het gebouw en de installaties kosten met zich mee brengen zijn er ook bijkomende kosten die de totale stichtingskosten van het gebouw bepalen. De stichtingskosten zijn de kosten van de totale investering. Die zijn als volgt:

  • Grondkosten (houdt hier rekening met een aandeel van rond de 30% van de stichtingskosten)
  • Bouwrijp maken van de grond
  • Engineering kosten
  • Kosten voor de bouw
  • Binnenwanden en plafonds
  • Ontwikkelingskosten
  • Financieringskosten

Duurzaamheid

Bij Unibouw zit je ook goed voor duurzaam bouwen. Steeds meer kantoren, opslagloodsen, systeemhallen, et cetera, worden op een duurzame manier gebouwd. En dat is gunstig. Het beter isoleren van je bedrijfshal zorgt bijvoorbeeld voor een lagere energierekening. Duurzaam bouwen is initieel misschien een redelijke investering, maar dit kan zorgen voor een hoop kostenbesparing op de lange termijn.

Door alle partijen is er intensief samengewerkt om in korte tijd een prachtig gebouw te realiseren.

Michelle Van Roosbroeck
Projecten

Trots op elke vierkante meter

Nieuws

Het laatste nieuws vanuit het hoofdkantoor én de bouwplaats

Succesvolle oplevering pand SFS in Helmond

Enig idee waarom de medewerkers van de Helmondse bevestigingsoplossingenspecialist SFS de laatste tijd zo stralen? Wij wel: het zou best …

Oplevering eerste dubbellaags warenhuis voor DSV

Logistiek dienstverlener DSV groeit en groeit. Om die groei te kunnen bijbenen, zoekt het bedrijf met regelmaat naar nieuwe warehouselocaties. …

Nieuw bedrijfspand Quantiparts ruim vóór geplande datum opgeleverd

Natuurlijk, op de bouwplaats dragen we altijd helmen en veiligheidsschoenen. Maar je zou ook kunnen vermoeden dat onze mensen die …