Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw slaagt met verve in Zwaag

06.09.2022

Bouwkunst en schilderkunst zijn twee totaal verschillende disciplines, maar in Zwaag kwamen ze mooi samen. Dat kwam aan het licht toen we recentelijk het splinternieuwe bedrijfspand van Imming Logistics Fine Art opleverden. Het pand wordt gebruikt als kunstopslag en is zelf ook een kunstwerkje geworden.

Bouw voor ons een opslaglocatie voor kunstwerken, inclusief kantoorruimte, van ongeveer 5.000m2. Dat was in hoofdlijnen het verzoek van opdrachtgevers René en Daniël Moeijes, die het pand verhuren aan de in Noord-Holland welbekende art handler Hans Imming.

Synergie

Lars blikt terug: “Er was meteen een bepaalde synergie tussen de opdrachtgever en ons. Dat zorgde dat we de wensen van de klant ten aanzien van de plattegrond van het kantoorgedeelte haarscherp in beeld kregen, waardoor we het plan konden perfectioneren. Mooi als je, door goed samen te werken, als kartrekker een bouwproject naar een nóg hoger niveau kunt tillen.”

Kunst op zich

Eenmaal van start verliep het project op rolletjes. Het pand, dat nagenoeg energieneutraal en voorzien van een indrukwekkend klimaatbeheersingssysteem is, kreeg de uitstraling die past en hoort bij een bedrijf van het kaliber Imming Logistics Fine Art. Voor zowel opdrachtgever als ons was dit een unieke kans om samen een nieuwe standaard neer te zetten. Zulke kansen grijpen we graag met beide handen aan. Lars: “Alleen kun je niet bouwen. Samen wel, en dat hebben we nog maar eens laten zien. Ik ben erg trots op het bouwteam en het eindresultaat. Vanaf het eerste ontwerp tot aan de oplevering hebben we het project begeleid en laten zien dat het proces van idee tot een perfect passend gebouw een kunst op zich is.”

Plaatje

Gebruiker Hans Imming is de koning te rijk met zijn nieuwe pand en vol lof over het traject. “René, Daniël en ik zijn erg tevreden over de hele gang van zaken met Unibouw. Het hele traject en proces is helder en duidelijk verlopen. Tot en met de afbouwfase ging alles zeer voortvarend en was de communicatie goed. Het eindresultaat mag er zijn! Er staat een plaatje van een pand” : Zevenhuis Logistics – Unibouw!

Feestelijke lunch

De oplevering is gevierd met een even smakelijke als feestelijke lunch. En we gaven Hans Imming een collage met foto’s van de bouw. Die krijgt hopelijk een mooi plekje tussen de andere kunstwerken in zijn artistieke nieuwe pand.

Ook geïnteresseerd

Unibouw helpt graszaden-producent Barenbrug uit Nijmegen groeien

Het begon in september 2019, met ons eerste contact. En het eindigt straks met een compleet nieuwe opslagruimte voor het …

Unibouw aan de slag voor Limburgse logistieke dienstverlener Dimass Group

Of we in vlot tempo een duurzaam, flink logistiek warehouse kunnen bouwen aan de oevers van de Maas. Dat was …

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …