Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Unibouw helpt Stiphout Plastics de wereld schoner te maken

22.03.2022

Geduld is een schone zaak. Stiphout Plastics is dat ook. Het recyclingbedrijf in het Limburgse Montfort verwerkt sinds 2016 kunststof materialen tot schoon maalgoed. Er is zó veel vraag naar de diensten van het duurzame bedrijf, dat directeur Eline Stiphout de keuze maakte voor een nieuwe, grotere bedrijfshal. Én ze maakte de keuze voor Unibouw, als aannemer.

Plastic heeft geen beste naam. Niet meer dan 7% van nieuw plastic wordt gemaakt van gerecyclede materialen. De reden: veel plasticafval bestaat uit meerdere soorten, ernstig vervuild plastic. Daardoor is het onbruikbaar. Gelukkig heeft Stiphout Plastics daar een oplossing voor. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld waarmee gemengde plastics – met name huishoudelijke verpakkingen zoals HDPE en PP – milieuvriendelijk gereinigd en gescheiden kunnen worden.

Drie keer zo groot maken

Dat Stiphout Plastics goede dingen doet, blijft niet onopgemerkt. Vorig jaar sleepte het bedrijf een Europese miljoenensubsidie in de wacht. Daarmee wil Eline haar bedrijf drie keer zo groot maken. Daarvoor is begrijpelijkerwijs een groter pand nodig. Zo kwam ze bij Unibouw uit. Haar vraagstelling in een notendop: bouw voor ons, grenzend aan onze huidige locatie, een nieuwe bedrijfshal van 1.800m2, inclusief twee laaddocks.

Aan zulke groene initiatieven werken wij graag mee! En we gaan snel van start. Half maart beginnen we met de bouw van de nieuwe bedrijfshal. Zoals je van een groene pionier als Stiphout Plastics mag verwachten, wordt het een pand dat duurzaamheid ademt.

Oplevering

Hoewel een schone zaak, stellen we het geduld van Stiphout Plastics niet op de proef. Komende zomer staat de oplevering namelijk al op het menu. En is dit bedrijf klaar om plastics – en daarmee de wereld – op nóg grotere schaal schoner te maken.

Ook geïnteresseerd

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het …

Unibouw maakt regio Foodvalley nog mooier met fraai pand voor HatchTech

De Utrechtse Heuvelrug is een schitterende plek, met alle bossen, meren, zandverstuivingen en graslanden. En Unibouw gaat zijn beste beentje …

Stiphout Plastics klaar voor volgende stap na oplevering nieuwe bedrijfshal

Hoe fijn is het als een bouwproject perfect en helemaal volgens planning verloopt? Het correcte antwoord is antwoord A: heel …