Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Truckjunkie samen met Unibouw op weg naar stoer bedrijfspand

15.02.2022

Joost van den Elsen van TruckJunkie is verslaafd aan trucks. En truckers zijn gek op TruckJunkie. In de webshop van dit bedrijf vindt de zichzelf respecterende trucker alles om zijn of haar truck maximaal te pimpen, want het oog wil natuurlijk ook wat. In dat licht is het ook slim dat Joost zich bij ons meldde voor de bouw van een nieuw pand. Binnenkort gaan we iets voor hem bouwen dat zijn stoutste verwachtingen overtreft!

Het was 2016 toen onze plaatsgenoot Joost voor het eerst bij ons aanklopte. Hij was een jaar of drie daarvoor begonnen met TruckJunkie; zoals hij het zelf omschrijft dé online webshop voor de vrachtwagenliefhebber. Joost wilde met ons praten over een mogelijke nieuwbouw in Gemert. Hoe die vorm moest krijgen, wist hij nog niet precies. Wat hij al wél wist, was dat zijn bedrijf flink aan het groeien was. Niettemin bleef het toen bij een plezierig, oriënterend gesprek.

Vijf jaar na dato klingelde onze deurbel opnieuw. Opnieuw Joost. Vijf jaar ouder, maar nog steeds dezelfde drive én behoefte: een grotere jas. En deze keer was de urgentie hoger. Joost had kort daarvoor namelijk een bedrijf uit Mill, WLM-Design, overgenomen. Hij wilde zijn beide bedrijven graag onder één kap. Maar daarvoor was zijn huidige pand in Elsendorp toch echt te klein geworden, niet in de laatste plaats omdat TruckJunkie de laatste jaren bijna 50% is gegroeid. Tijd om concreet te worden en gas te geven dus.

Van binnen naar buiten
Al snel merkten we dat er niet alleen diesel door Joosts aderen stroomt, maar ook design. En dat wilde hij ook uitstralen met zijn nieuwe pand. Inpandig, maar zeker ook uitpandig. Een kolfje naar de hand van onze architect Maarten Jansen. In eerste instantie namen ze de gehele interne routing en het interne logistieke proces met militaire precisie door. Daarna volgde de jas. Zo werken wij altijd: de huisvesting is vaak een afgeleide van het interne proces. Niet andersom.

Er waren nogal wat zaken die we een plekje moesten geven in het plan. Zo moesten bulkvoorraad, legbordstellingen en productie op elkaar afgestemd worden. Er was een behoorlijk oppervlak aan kantoorruimte nodig en Joost wilde ook graag een dakterras, om wat extra vitamine D-brandstof te tanken. Tot slot had Joost nog twee wensen: het pand moest een natuurlijke uitstraling hebben én stoere looks van binnen. Die wensen hebben we beantwoord in het design.

Licht op groen
We overdrijven niet als we zeggen dat Joost erg enthousiast werd van het eerste schetsontwerp en het bijbehorende kostenplaatje. En dus zette hij het licht op groen. Begin april 2021 startten we onze motoren. Het eerste checkpoint was de engineering van het plan volgens de nieuwe methodiek Wkb (Wet Kwaliteitsborging). Daarin vindt er een verschuiving plaats van bouwtoezicht, toetsing en verantwoordelijkheden van gemeente naar Unibouw. Maar wij werken al vijftien jaar zo, dus het leidde niet bepaald tot slapeloze nachten: niets nieuws onder de Gemertse zon.

Oplevering in de nazomer
In het eerste kwartaal van 2022 gaan we van start met de bouw. De complete oplevering van het pand staat gepland voor de komende nazomer, net na de bouwvak. Dan beschikt Joost over een prachtig pand van 2.400m2 bedrijfshal, 780m2 productie en opslag inclusief sanitaire ruimtes, 420m2 kantoren en 20m2 dakterras. We hebben er zin in en gaan er iets moois van maken voor TruckJunkie. Met de vlam in de pijp!

Ook geïnteresseerd

Karlijn Swinkels en Unibouw: al vijf jaar een gestroomlijnde combinatie

Ben je van plan deze zomer te gaan kijken bij een mooie dameswielerkoers? Let dan eens op Karlijn Swinkels, renster …

Unibouw completeert groen pareltje op Schiphol Trade Park

Distributiecentra verdozing van het landschap? Als je dat denkt, wordt het tijd voor een kennismaking met Unibouw. Wij bewijzen graag …

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …