Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Nieuwbouw logistiek pand Sunlee in Dordrecht opgeleverd

09.06.2022

Het was een uitdagende klus, maar van wat pit houden we wel bij Unibouw. En dat geldt ook voor opdrachtgever Sunlee, een producent van producten voor de oosterse keuken. Wellicht verliep onze samenwerking daarom zo soepel en konden we, keurig volgens planning, Sunlee onlangs de sleutel van hun nieuwe logistieke pand in Dordrecht overhandigen.

Sunlee bestaat sinds 1982. Het bedrijf staat in Amerika al duidelijk op de kaart en was toe aan de volgende stap: groeien in West-Europa. Om dat doel te bereiken, wilde de directie een logistiek pand in Europa. Op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht, om precies te zijn. Met de komst van het nieuwe logistieke pand kan de oude huisvesting worden verlaten en heeft men een pand waarmee Sunlee kan verder bouwen aan de toekomst.

Op het bedrijventerrein Dordtse Kil III te Dordrecht zit Sunlee nu op een strategische, centrale positie in West Europa, tussen Rotterdam en Antwerpen aan de A16. Het nieuwe pand, het eerste op ‘het eiland’, is het sluitstuk van bedrijventerrein Dordtse Kil III.

Tijdelijke infrastructuur

De projectlocatie is dus een soort eiland en dit project was het eerste bouwproject daarop. Dat zorgde aanvankelijk wel voor wat moeilijkheden. Bij aanvang bouw was de infrastructuur op en naar het eiland geheel nog niet aanwezig, waardoor het bouwproject volstrekt onbereikbaar was. Nu kunnen we veel bij Unibouw, maar bouwen op afstand is ook voor ons wat lastig. Gelukkig kwam er snel een oplossing. In overleg met opdrachtgever en ontwikkelaar is er gezorgd voor tijdelijke infrastructuur, waardoor we toch konden starten, zonder te veel overlast voor de omgeving.

Eenmaal van wal gestoken ging het werk voortvarend. De bouwploeg van Unibouw, bestaande uit projectleider Henrik Bloks, uitvoerder Ger Versteeg en werkvoorbereider Kayleigh Keunen, kon zich prima uitleven en het werk volgens het strakke schema uitvoeren. Dat leidde eerder deze maand tot de oplevering van het pand, dat bestaat uit twee warehouses en evenveel kantoren.

Henrik Bloks kijkt met een glimlach terug op het project: “Het contact met de opdrachtgever was zeer prettig. Sunlee nam besluiten erg snel en duidelijk, waardoor wij snel verder konden. De klant stond open voor ons advies, ook als het ging om aspecten buiten de opdracht. Erg fijn en dankbaar om met zo’n partij samen te werken.”

Duidelijke taal

Dalton Koe, directeur van Sunlee Europe, voelt zich de koning te rijk met het nieuwe pand. “De start van de bouw liet even op zich wachten vanwege een aantal bezwaren van omwonenden. Gelukkig hebben we dit kunnen oplossen en daarna ging het snel. Unibouw heeft binnen een jaar de bouw kunnen voltooien. Ik heb niet veel verstand van bouw, maar Unibouw legde alles in duidelijke taal uit. Ik hoefde me nergens druk om te maken. Ik ben blij dat ik met dit bedrijf in zee ben gegaan. Hoe ik ze gevonden heb? Via Google. Eerst kwam ik bij een ander bedrijf uit, maar na een aantal fijne gesprekken met Unibouw werd me duidelijk dat de prijs-kwaliteitsverhouding veel scherper was en zijn we gestart met de samenwerking.”

Scherp zijn ongetwijfeld ook bepaalde sauzen die Sunlee richting de keukens in Europe verscheept. Vanuit hun fonkelnieuwe logistiek pand in Dordrecht heeft de oosterse smaakmaker alle kansen om een succesverhaal in Europa te schrijven!

De opleveringfoto’s zijn ondertussen gemaakt en zijn hier te zien!

Ook geïnteresseerd

Logistica 8 – 10 november

Hoe ziet de wereld van logistiek er straks uit? Welke rol spelen de gebruiker, het gebied, het gebouw en de …

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover …

Unibouw opnieuw de hoogte in bij Schiphol

Vorige maand zijn we begonnen met een nieuw project nabij luchthaven Schiphol. Je kunt het een beetje met opstijgen vergelijken: …