Kunnen wij je helpen?

Stel je vraag
0492 338 010

Buiten- & Gevelparket specialist Awood slaat plank raak met keuze voor Unibouw

08.03.2022

‘Daar plukt Uden vruchten van’, was een weinig geprezen slogan van een Udense politicus. Niettemin is de Udense grond voor Unibouw behoorlijk vruchtbaar. Binnenkort gaan we weer iets moois maken in opdracht van Awood. Begin 2023 moet er een duurzaam en multifunctioneel bedrijfspand staan dat zó bijzonder is, dat heel Uden er de vruchten van plukt.

Hout zit letterlijk in de naam van Awood. Het bedrijf blinkt uit in het leveren en monteren van hout en composiet buitenparket en gevelbekledingen. Awood is in handen van Luc van den Hurk. We kennen hem intussen behoorlijk goed, want Luc staat ook aan het roer van tuinproductenfabrikant ADEZZ, dat prinsheerlijk onderneemt in een nieuw bedrijfspand én warehouse, ook in Uden. En wij kunnen het weten, want die panden bouwden wij.

Multifunctioneel gebouw
Ook Awood was toe aan een nieuw onderkomen, vond Luc. Het oorspronkelijke pand voldeed niet meer qua eisen en grootte. Er moest een nieuw gebouw komen dat is afgestemd op de huidige eisen qua bouwbesluit, opslagcapaciteit maar ook productiecapaciteit en kantoren. Zijn overige wensen: een multifunctioneel gebouw met een optimale balans van kantoren, showroom, opslag en machinale houtbewerking. Een mooie opdracht voor een ontwikkelaar zonder plankenkoorts als Unibouw, dachten wij. Gelukkig vond Luc dat ook en we vonden elkaar opnieuw snel.

Virtual reality-tour
Begin 2021 startten we met de engineering en al snel kregen de plannen vorm. Die deelden we natuurlijk snel met Luc. Niet alleen met tekeningen en animaties, maar ook met virtual reality, bij ons op kantoor. Zo kon de jonge ondernemer virtueel door zijn nieuwe pand lopen.

Uitdaging
“Het te bouwen pand bestaat uit een opslaggedeelte van zo’n 6.500m2 en is voorzien van vijf docks. Naast het opslaggedeelte komt een gehele houtbewerkingsafdeling van circa 2.500m2 met een goederenlift van 3x7m, met daarboven een verdiepingsvloer met een vloerbelasting van 1.250kg/m2. Het was nog een uitdaging om dit op de juiste wijze de kolomposities te engineeren in relatie tot de onderliggende houtbewerkingsmachines”, vertelt Rogier Jansen, commercieel adviseur van Unibouw.

Hout en bamboe
De gekozen bouwmethode is niet bepaald alledaags. Awood houdt van hout, dus het is niet zo verwonderlijk dat het nieuwe bedrijfsgebouw hout moet ademen. Het complete kantoorgedeelte wordt opgebouwd uit hout, voorzien van een flinke portie groen; lekker duurzaam dus. Het gevelpakket wordt deels uitgevoerd in bamboe, een ontwikkeling uit de eigen collectie van Awood. Aan de voorzijde komt het kantoor, opgetrokken uit houten kolommen en liggers, met op de begane grond 580m2 showroom. Op de eerste etage vinden we straks 580m2 kantoorruimte. Nóg een verdieping hoger is het goed ontspannen en lunchen: daar zijn de kantine (400m2) en 180m2 dakterras.

Intussen zijn we gestart met dit fraaie, bijzondere project. De materialen zijn ingekocht en het huidige pand op dit perceel wordt gesloopt. Over een jaar moet alles gereed zijn. En is Uden een fraai gebouw rijker waarmee we Luc opnieuw willen laten zien dat we uit het juiste hout zijn gesneden!

Ook geïnteresseerd

Bouw natuurinclusieve ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol van 22.550m2

Unibouw is in september gestart met de bouw van VDG Warehouse Schiphol: een uitermate natuurinclusieve en duurzame ontwikkeling van 22.550m2 …

Unibouw slaagt met verve in Zwaag

Bouwkunst en schilderkunst zijn twee totaal verschillende disciplines, maar in Zwaag kwamen ze mooi samen. Dat kwam aan het licht …

Unibouw levert een ultracomplete bouwoplossing in Dordrecht

Reclame maken kan onder meer met een bord langs een voetbalveld, in de krant of op sociale media. Maar minstens …