How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw bouwt voor Brisck op A(2)-locatie Rosmalense Plas

12.12.2023

Met sommige opdrachtgevers kunnen wij lezen en schrijven. Neem nu Brisck, de Oisterwijkse ontwikkelende belegger waar we steeds meer mee samenwerken. Toen Brisck ons vorig jaar vroeg of wij oren hadden naar een fraaie nieuwbouw aan de A2 bij Den Bosch, hoefden we niet lang te twijfelen. Deze week zijn alle handtekeningen gezet en kunnen we van start!

Brisck en wij spreken dezelfde taal. Het bedrijf zocht een partij om samen een nieuwe productielocatie voor een huurder mee te bouwen. Brisck dacht – niet voor het eerst – aan ons. Daarna was het relatief snel beklonken. Een kort verkenningsgesprek, een e-mail met het programma en het verzoek aan ons om binnen twee weken een aanbieding te presenteren waarmee Brisck zijn huurder kon overtuigen.

Druk op de ketel
Tuurlijk wilden we dat, want we zijn de beroerdste niet. Het resulteerde begin maart 2023 in een engineeringsopdracht. Wel zat er wat druk op de ketel: het pand moest begin 2024 worden opgeleverd, omdat de huurder zijn huidige pand dan moest verlaten. Dat durfden we wel aan. Samen met Brisck, de architect, de gemeente en andere betrokkenen zetten we de schouders eronder en vlogen we uit de startblokken om de complete engineering vanaf schetsontwerp op te pakken en te komen tot een definitief en technisch ontwerp. En garde!

Uiteindelijk viel het wel mee met die tijdsdruk, en werd de planning verlengd naar juli 2024 Daardoor konden we met zijn allen wat meer tijd en aandacht geven aan het project en dat komt het resultaat natuurlijk ten goede.

Natuurinclusieve uitstraling
Over wat voor pand hebben we het eigenlijk? Het betreft een productielocatie van 1.200 m2, maar met 1.200 m2 kantoren verdeeld over drie lagen. In de bedrijfshal is een tweetal kraanbanen voorzien en verder zorgen we voor afschotvloeren, vloeistofdichte vloeren, werklocaties en sanitaire voorzieningen. En het oog wil natuurlijk ook wat. Om voor een natuurinclusieve uitstraling te zorgen, brengen we diverse groengevels en cassettepanelen aan.

Het gebouw komt te staan op Rosmalense Plas nabij Den Bosch, een nieuw, groen en natuurrijk industrieterrein. Het terrein ligt vlak aan de A2, wat natuurlijk zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid.


We zijn een aantal weken geleden gestart met de bouw. In het derde kwartaal van 2024 verwachten we Brisck en de huurder GEA blij te kunnen maken met de per definitie feestelijke sleuteloverdracht.

Also interested

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover …

Unibouw helpt oude wens Tritium Microbiologie uitkomen

De wens om te verhuizen naar een nieuwbouwlocatie heeft Tritium Microbiologie al bijna tien jaar. Maar omdat het bedrijf de …

ADEZZ in nieuw bedrijfspand klaar om door te groeien

‘Unibouw, zet het naastgelegen perceel maar vast in puin, want die plaats hebben we binnenkort nodig’. Met dat verzoek van …