How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouwers en Brouwers: opnieuw een goed stel!

26.11.2020

Soms loopt een project zó lekker, dat je hoopt dat er nooit een einde aan komt. Maar ja, we hebben met zijn allen nog meer klussen te klaren, dus hebben we het nieuwe distributiecentrum van Brouwers Transport in Den Bosch toch maar opgeleverd. We zullen er nog vaak en met veel plezier aan terugdenken.

Unibouw en opdrachtgever Brouwers Transport zijn niet bepaald nieuw voor elkaar. Drie jaar geleden bouwden we al een parel van een distributiecentrum voor het Bossche bedrijf, aan de Rietveldenkade. Het was een samenwerking uit het boekje, vond ook Brouwers. Op de vraag ‘Hoe willen jullie het nieuwe DC graag hebben?’, kwam een kort en krachtig antwoord: ‘Net zoals de vorige keer.’ Dat was lekker duidelijk.

Uitgebreid kennismaken was dus niet nodig, waardoor we in het najaar van 2019 meteen aan de slag konden. Dat kwam ook wel goed uit, want er lag een flinke klus op de tafel van projectleider René Tiemessen. De wens, beknopt samengevat: nieuwbouw van een warehouse (stellingenmagazijn) met ondersteunende ruimtes (kantine, kantoorruimte) en mezzaninevloer als expansie van het eerder gebouwde distributiecentrum aan de overzijde van de weg. Dit alles met een oppervlakte van ruim 11.000 m2 en dat is even groot als de vorige keer.

Kopie
Het nieuwe bouwwerk is dus welbeschouwd een kopie van het eerdere werk. Om de klus een tikkeltje uitdagender te maken, liet regengod Pluvius voor en tijdens de uitvoeringsfase flink van zich horen. Het resulteerde in een slechte grondslag, waardoor we over moesten schakelen op een ander type funderingspaal – mortelschroefpalen, om precies te zijn – onder de bedrijfsvloer. Dat was gelukkig wel te overzien. En eenmaal begonnen, zat de vaart er lekker in en we konden het werk dan ook netjes op tijd afronden.

In het pand komen, net zoals bij het vorige DC, de logo’s, kleuren en andere huisstijlelementen van Brouwers Transport subtiel naar voren, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Ook hebben we heel wat slimme systemen geïntegreerd. Met een ondergrondse buisleiding is het nieuwe pand, met een hypersnelle glasvezelverbinding, gekoppeld aan het andere warehouse van Brouwers. Zo is de nieuwe constructie naadloos aan te sluiten op het bestaande Warehouse Management Systeem en kunnen alle logistieke stromen vanuit het kantoor haarfijn gemonitord worden. Dat scheelt de procesbeheerders heel wat stappen per dag.

Integraal bouwen
Eigenlijk kunnen we zeggen dat we bij alle details en facetten van de bouw van dit bijzondere DC betrokken waren. We regelden de bouwvergunning, zorgden voor de complete bouw en afbouw, verzorgden het timmerwerk, installeerden het camerasysteem, de beveiliging en nog veel, veel meer. Nadat wij vertrokken waren, konden de mensen van Brouwers de magazijnstellingen in elkaar schroeven, het meubilair naar binnen dragen (of rollen) en aan het werk, in het fonkelnieuwe pand. Een staaltje integraal bouwen waar we best wel trots op zijn!

Zelf zijn we erg te spreken over hetgeen we bereikt hebben, maar we vinden de mening van de klant minstens zo belangrijk. Daarnaar vroegen we CEO Toine Brouwers. “De samenwerking was opnieuw uitstekend. Het nieuwe gebouw is eigenlijk een gespiegelde kopie van het vorige pand, dus het was allemaal niet zo spannend voor Unibouw. Niettemin ben ik heel erg tevreden over het eindresultaat!”

Klant content: wij ook. Brouwers Transport, veel succes in jullie nieuwe pand!

Also interested

LSE Venlo klaar voor volgende stap in fonkelnieuw distributiecentrum

Het is een kwestie van geduld. Zo begint het refrein van Limburg, misschien wel het bekendste nummer van Rowwen Hèze. …

Unibouw bouwt in het westen voor oosterse smaakmaker Sunlee

Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt. Dat overal bekende gezegde geeft wel aan hoe de buitenwereld tegen Dordrecht …

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …