How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw bouwt op torenhoog niveau bij Eindhoven Airport

20.09.2022

Moet je binnenkort een keer op Eindhoven Airport zijn? Doe je zelf een plezier en rij voor of na je vlucht een rondje over Park Forum. Op nummer 1124 zie je dan het bijzondere nieuwe pand van Tritium Microbiologie. We leverden het recentelijk op en het is zowel van binnen als buiten een plaatje geworden.

Tritium Microbiologie wilde in 2012 al verhuizen. Er was alleen een lastig obstakel: de perfecte locatie liet zich maar moeilijk vinden. De verhuisambities verkasten naar de koelcel en bleven daar tot eind 2019 staan. Toen vond de eigenaar van Tritium, met hulp van ons zusterbedrijf bouwgrondvinden.nl, de juiste plek en werden de plannen weer afgestoft. Sterker nog: ze werden zó concreet, dat we de opdracht kregen om het nieuwe pand te bouwen.

Na de ontwerpfase en het in orde maken van alle vergunningen gingen we medio 2021 bouwen aan iets moois. In hoofdlijnen: een opslag van circa 800m2, geheel gesigneerd vanuit interne logistiek (voorzien van één dock), ongeveer 1.500m2 productielocatie (voorzien van alle gebouwgebonden maar ook de procesgebonden installaties zoals een gas-, perslucht- en stoominstallatie en een koel- en demiwater-installatie) en 500m2 kantoren op de eerste verdieping boven de productieruimte.

Aandacht voor detail

Tritium Microbiologie maakt onder meer vloeistoffen waarop bacteriën groeien. Dat zijn microbiologische processen die een macrohoeveelheid aan zorgvuldigheid vragen. Projectleider Rob de Laat: “Gezien het kritische gebruiksdoel hadden we zelfs nog meer aandacht voor de afbouw dan gewoonlijk. Overal zijn gietvloeren aangebracht, zodat het geheel vloeistofdicht is. Alle randjes in de steriele ruimte zijn zorgvuldig weggewerkt, zodat zich daar geen stof kan ophopen. En zo brachten we nog veel maatwerk in dit plan aan.”

Bijzonder interieur

Behalve uit functioneel oogpunt zijn er ook interieurkeuzes uit esthetische overwegingen gemaakt. Rob: “De klant wilde dat er veel aandacht aan het interieur werd geschonken. In goed overleg met de binnenhuisarchitect, de Duitse Sarah Löwen, hebben we er ook binnen de muren iets moois van gemaakt. Overall was de afwerking net wat luxer dan normaal. Onder andere met fotobehang, een afwijkende plinthoogte en lampjes in de vorm van moleculen. Het ziet er schitterend uit. Dat geldt ook voor de buitenkant. De laagbouw is in antraciet en het hoge gedeelte metallic blauw.”

Perfect verlopen

Voor de bouwvak overhandigden we de sleutel aan de trotse locatiemanager van Tritium Microbiologie, Michael Rommelse. Hij stak niet onder stoelen of banken zeer blij te zijn met het resultaat en de samenwerking. “Het project is perfect verlopen. Toen het pand helemaal af was en ik er voor de eerste keer binnen was, was dat heel gaaf om te zien. Het is supermooi geworden, met oog voor detail. Over de samenwerking met Rob ben ik ook helemaal tevreden. Hij communiceert snel en lekker duidelijk, en denkt altijd in oplossingen.”

Ook de Rob in kwestie is enthousiast. “Het project verliep prima. Wel hadden we nog een flinke uitdaging, namelijk de stroomvoorziening. Door schaarste aan personeel en materiaal spande het er nog even om of de aansluiting op tijd geregeld was. Door een flinke dosis creativiteit is het uiteindelijk allemaal goedgekomen.” Ook dat is bouwen. Niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. En dat mogen we bij Unibouw graag doen.


Also interested

Unibouw bezorgt SFS meer ruimte onder één dak

‘Het dak ging eraf’, zeggen mensen weleens. Dan weten we twee dingen zeker: dat het feestje geslaagd was én dat …

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

Unibouw geeft 999 Games meer speelruimte

Nena zong ooit over 99 luchtballonnen. Jay-Z rapte met heel wat woorden over 99 problemen. Grote hits, maar niettemin kinderspel …