How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Unibouw laat state-of-the-art distributiecentrum levenslicht zien in Born 

07.03.2024

In Born komt iets moois van de grond. Daar zijn we gestart met de bouw van een royaal en luxe distributiecentrum, in opdracht van de ontwikkelende belegger Montea. Het pand beslaat ruim 66.000 vierkante meters en krijgt een BREEAM-NL Excellent certificering.

Een ‘blikvanger’ en een ‘state-of-the-art ontwikkeling’, staat in de omschrijving van het te bouwen distributiecentrum op Funda in Business. De verwachtingen zijn duidelijk hoog, en dat mag natuurlijk ook.  

Slopen en bouwen 
De situatie is als volgt. Montea is eigenaar van een kavel van 220.000m2 aan de Verloren van Themaatweg in Born, op bedrijventerrein Holtum-Noord. Daarop is Koopman Automotive Solutions actief. Montea heeft dit kavel overgenomen van Koopman. De eerste stap is de ‘interne verhuizing’ van Koopman op de kavel naar een andere bestaande loods met een nieuw entreekantoor. De vrijgekomen bedrijfshal van Koopman wordt op dit moment nog gesloopt.

BREEAM-NL Excellent
Vervolgens gaan we een nieuw state-of-the-art distributiecentrum neerzetten. Het nieuwe centrum krijgt een BREEAM certificering. BREEAM is een erkende methodiek voor de beoordeling van de duurzaamheid van gebouwen aan de hand van prestatie-indicatoren op o.a. het gebied van energie, milieu en gezondheid. Hiermee is het aantoonbaar een duurzaam project. Het nieuwe pand krijgt een parkeerdek boven de laadkuil en is voorzien van groengevels. Op deze wijze maken we optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Integrale ondersteuning 
Ondertussen zijn we al een behoorlijke periode bezig met de ontwikkeling van het nieuwe pand, vertelt commercieel adviseur Harvey Nuytemans van Unibouw. “In 2022 zijn we intensief aan de slag gegaan met de ontwikkeling voor Montea, waar we in het verleden vaker succesvol mee hebben samengewerkt en waarmee we nu ook diverse nieuwbouwprojecten aan het ontwikkelen zijn. Op basis van het eisen- en wensenpakket  en de ambities heeft onze in-house-architect Maarten Janssen een ontwerp gemaakt. Ook hebben we het archeologisch onderzoek en de bodemsanering gecoördineerd, het voortouw genomen in het vergunningstraject en de communicatie met de gemeente verzorgd. Dat hele traject is nu achter de rug, waarna we van start konden.” 

Oplevering in 2025 
Onder leiding van projectleider Rob de Laat zijn we na de renovatie en plaatsing van de nieuwe huisvesting van Koopman in januari van start gegaan met de sloop van de oude opstallen. Vervolgens zal het grondwerk starten. In 2025 is de klus geklaard en kan een nieuwe huurder gebruikmaken van een duurzaam, prachtig pand waarin het ongetwijfeld heerlijk en comfortabel werken is.    

Also interested

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

“Geniet van het leven”

Tot ons intense verdriet nemen wij afscheid van Erik van Dijk. In de nacht van 25 juni is hij overleden, …

Chemie tussen Mavom en Unibouw leidt tot bouw nieuwe opslagfaciliteit

It’s all about chemistry, luidt een bekend gezegde. Chemie tussen Mavom en Unibouw is er in ieder geval genoeg. Komend …