How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Nieuw pand Van Dijk Groep: véél meer dan zomaar een gebouw

30.06.2020

De ene constructie is wat specialer dan de andere. Dat kan komen door bijvoorbeeld de architectuur, het gebruiksdoel of de ligging. Het door Unibouw gebouwde kantoor in Gemert dat in het najaar van 2019 werd opgeleverd, behoort zonder twijfel tot de categorie ‘zeer speciaal’. Het is namelijk het gloednieuwe onderkomen van de Van Dijk Groep, en dus ook van ons!

De Gemertse Van Dijk Groep bestaat uit een behoorlijk aantal familieleden. Daaronder De la Roy, dat allerlei kunstwerken maakt van EPS (piepschuim), en Unibouw, dat kunstwerken maakt van iets zwaardere bouwmaterialen. Beide bedrijven – en de Van Dijk Groep zelf – kregen de laatste jaren behoefte aan een ruimere jas: het kantoor werd te klein. Unibouw ving die groeispurt op door medewerkers op andere locaties te huisvesten. Niet ideaal natuurlijk.

Ook De la Roy had een maatje meer nodig om plek te hebben voor hun groeiende machinepark. De oplossing: nieuwbouw plegen. Uiteraard in Gemert; daar waar de roots van het familiebedrijf liggen. Op de uiteindelijk gekozen locatie speelden de grondleggers van de Van Dijk Groep als kind. Een plek met geschiedenis: terug naar de bron.

Aandacht voor duurzaamheid en medewerkers
In een lang voortraject werden alle wensen met betrekking tot het gebruik geïmplementeerd. Twee hoofdzaken stonden centraal: duurzaamheid en het welzijn van de medewerkers. Op basis van dat wensenlijstje ging architectenbureau Denkkamer uit Gemert aan de ontwerptafel zitten. Na goed, gedetailleerd en constructief overleg, stak aannemer Unibouw begin 2019 de eerste spade de Gemertse grond in. Negen maanden later was de klus al geklaard.

Volgens projectleider Remy Jacobs was het een behoorlijk pittig karwei. “Het speciale is dat het vloeroppervlak van de eerste verdieping groter is dan dat van de begane grond. Dat geeft het pand een bijzonder uiterlijk, maar die overdragende constructies brengen wel wat bouwkundige uitdagingen met zich mee. Verder zijn de gevels volledig van glas. De bovenkant van de luifels is bekleed met kunstgras. En zo zijn er nog veel meer kenmerkende onderdelen. Het geheel ziet er erg eigentijds en fraai uit.”

Het fonkelnieuwe en duurzame gebouw aan de Industrieweg, even ten oosten van Gemert, is volledig gasloos. Het dak van de bedrijfshal ligt vol zonnepanelen uit eigen collectie. En er is uitsluitend gebruikgemaakt van driedubbel glas, ook wel HR+++ genoemd. Constructies die veel energiezuiniger en beter geïsoleerd zijn, zul je niet snel vinden. Maar dat kan ook bijna niet anders, aangezien isolatie een belangrijk hoofdstuk is uit de familiegeschiedenis van de Van Dijk Groep.

Oog voor details
Aan het interieur is evenveel zorg besteed als aan de buitenkant. Voor het ontwerp vlogen we de interieurontwerpers van STRK uit Nuenen in. De bouw van het interieur was allesbehalve standaard. Veel inpandig glas, voor een open werksfeer. Bijzondere akoestische lattenconstructies in de entree. Opvallend gevormde armaturen. Klimaatbehandeling van Champions League-niveau. En nog veel, veel meer. Aan alle details is ruimhartig aandacht geschonken. Een door een hovenier aangelegde tuin maakt het plaatje helemaal af. Geen kantoortuin vol rinkelende telefoons en ratelende printers, maar een échte, met veel groen en planten.

Intussen is het pand volop in gebruik. Op de begane grond maakt De la Roy de mooiste tempexconstructies. Een verdieping hoger smeden de Unibouwers mooie bouwplannen. En op de hoogste verdieping overziet de top van de Van Dijk Groep het geheel. Alle gebruikers zijn dik tevreden.

“Iedereen werkt hier met heel veel plezier”, merkt ook de trotse Remy Jacobs. “We hebben allemaal een prachtige werkplek en we beschikken nu over een modern bedrijfsrestaurant waarin we gezamenlijk kunnen lunchen. Dat versterkt de synergie. Unibouw is weer echt één geheel. Daaraan heeft dit nieuwe gebouw een grote bijdrage geleverd.”Also interested

Unibouw opnieuw in zee met loyale opdrachtgever Brisck

Onze lijst van opdrachtgevers is inmiddels behoorlijk uitgebreid. Daarop staat ook een flink aantal trouwe klanten, die ons periodiek blij …

Bij-zondere start van bijzonder project voor DSV in Venlo

Afgelopen dinsdag is Unibouw van start gegaan met de bouw van het eerste dubbeldeks distributiecentrum in Venlo én het hypermoderne …

Unibouw levert distributiecentrum voor Mavom Specialty Chemicals in Alphen aan den Rijn

Recent rondden we de nieuwbouw van een distributiecentrum voor Mavom Specialty Chemicals. Samen met de Palazzo Groep heeft Unibouw het …