How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Werk aan de winkel in Roosendaal: Unibouw en Brisck bouwen nieuw Picnic-pand

21.11.2023

Unibouw en Brisck hebben elkaar weer gevonden. We werkten in het verleden al veel en goed samen met onze bevriende vastgoedontwikkelaar uit Oisterwijk en opnieuw gaan we samen iets moois maken. Afgelopen maand startten we met de bouw van het nieuwe onderkomen van Picnic in Roosendaal.

Een stapje terug in de tijd. Het verhaal begon in het najaar van 2021, toen de locatie van Picnic door een verwoestende brand werd getroffen. Gelukkig kon Brisck, met een beschikbare locatie aan de nabijgelegen Bosstraat, snel bijspringen voor een tijdelijke huisvesting. Voor de korte termijn was er dus een oplossing. Brisck kreeg het verzoek om mee te denken over blijvende huisvesting.

Kavelstudie
Daarvoor kwam Brisck – niet voor het eerst – bij ons uit. Samen onderzochten we of een mogelijke herontwikkeling op de oorspronkelijke locatie tot de mogelijkheden behoorde. De vraag was destijds dan ook om mee te denken in een kavelstudie en mogelijke ontwikkelingen op het terrein. De samenwerking tussen Brisck en Unibouw is dusdanig dat wij snel wisten wat Brisck nodig had om een goede aanbieding te maken richting Picnic.

We konden dus aan de slag en onze huisarchitect Maarten Janssen werkte de kavelstudie uit tot een gebouwontwerp waarin Picnic lange tijd vooruit kan. Op basis hiervan zijn we aan de slag gegaan met de complete engineering van het gebouw van Picnic waar we in juni van dit jaar de omgevingsvergunning hebben aangevraagd. Deze is intussen binnen en daarmee ging het laatste licht op groen.

Een goed begin
Kort geleden zijn we begonnen met de werkzaamheden. De oplevering hebben we voorzien voor komende lente. Een mooi seizoen voor een picknick en als het aan ons ligt ook voor de gelijkklinkende online-supermarkt.

Also interested

Buiten- & Gevelparket specialist Awood slaat plank raak met keuze voor Unibouw

‘Daar plukt Uden vruchten van’, was een weinig geprezen slogan van een Udense politicus. Niettemin is de Udense grond voor …

Unibouw fleurt Flevoland op met fraai nieuw logistiek pand

Met Batavialand, de Houtribdijk en de klassieke vuurtoren van Urk zijn er in Flevoland al behoorlijk wat bezienswaardigheden. Toch kan …

Oplevering XXL-distributiecentrum van DSV in Tholen: een prestatie van enorm formaat

Je hebt DC’s en je hebt DC’s. Het XXL-distributiecentrum dat wij bouwden voor de logistieke reus DSV behoort zonder twijfel …