How can we help you?

Ask your question
0492 338 010

Bouw showroom Volvo Rutten voltooid

22.06.2021

Volvo kennen we om zijn oerdegelijke, perfect afgewerkte en snelle automobielen. Deze bijvoeglijke naamwoorden zijn ook van toepassing op het verloop van het vorige maand voltooide project in Echt. Daar bouwde Unibouw een juweel van een nieuwe showroom waarin blinkende carrosserieën kunnen stralen als nooit tevoren. Een samenwerking uit het boekje!

Eind 2019 vroeg opdrachtgever Brisck ons om aan de autosnelweg A73, ter hoogte van Echt, een nieuwe vestiging van Volvo Rutten te bouwen. Een flink bouwwerk: 800m2 showroom, 500m2 werkplaats en 200m2 kantoor- en kantineruimte. Bij Unibouw houden we wel van dynamiek en (auto)mobiliteit, dus daar hadden we wel oren naar!

Bouwwerkinformatiemodel
Vorig jaar april ging de eerste spade de Limburgse grond in. “Het project kende een vrij lange voorbereidingsfase waarin we zéér gedetailleerd te werk zijn gegaan”, vertelt Unibouw-projectleider Barjo Aragelian. “In de hele engineeringsfase trokken we met opdrachtgever Brisck, architect VBJ, huurder Volvo Rutten en de onderaannemers op. Met alle input hebben we een bouwwerkinformatiemodel, ofwel BIM, opgesteld. Alle overeengekomen aanpassingen hebben we steeds in BIM verwerkt.”

Na het ‘inrijden’ kwam het project snel op stoom: de investering in de engineeringsfase betaalde zich volgens Barjo ruimschoots terug. “Omdat we alles in de voorbereiding zo gedetailleerd en minutieus hebben aangepakt, hoefden we op de bouwplaats eigenlijk alleen nog maar te monteren. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat onze uitvoerder Johan Verbeek zich perfect aan de planning kon houden.

Gaaf project
Barjo kijkt zeer positief terug op het Limburgse plan. “Het was een hartstikke gaaf project waar ik erg trots op ben. De sfeer was uitstekend en de samenwerking erg prettig: samen kwamen we steeds tot constructieve oplossingen. Er is ook al een nieuwe opdracht uit voortgekomen: voor dezelfde opdrachtgever gaan we in De Kempen een nieuw warehouse bouwen. Daar komen geen auto’s in, maar stellingen. Ook dat project gaan we weer in BIM voorbereiden. We gaan er iets moois van maken!”

Ook projectmanager Ingrid Bussemakers van Brisck kijkt vol tevredenheid terug op de samenwerking. “Het was een intensief proces waarbij we in een bouwteam samenwerkten, samen met Unibouw en de huurder, Volvo Rutten. Dit was een project dat veel behoefte had aan aandacht voor detaillering, wat ook kwam door de hoge betrokkenheid van de huurder. Al met al heeft onze goede samenwerking het gewenste resultaat opgeleverd en staat er in Echt nu een bouwwerk waar alle betrokkenen terecht trots op zijn.”

Also interested

Tussen Sidekix en Unibouw groeit iets moois

Sponsoravonden zijn goed om aan je netwerk te bouwen, maar soms leiden ze ook tot andere bouwwerkzaamheden. Wij kunnen erover …

Oplevering eerste dubbellaags warenhuis voor DSV

Logistiek dienstverlener DSV groeit en groeit. Om die groei te kunnen bijbenen, zoekt het bedrijf met regelmaat naar nieuwe warehouselocaties. …

Unibouw bouwt modieus nieuw warehouse voor Modexpress in Helmond

Dat Helmond behalve een sportieve ook een modieuze stad is, mag als algemeen bekend worden beschouwd. Dat is niet op …